Leírnátok milyen leveseket szoktatok főzni, amit a babátok is eszik?
9 hós a babám és lassacskán szeretnék neki is leveseket adni. Mi otthon nagyon sokat ettünk de a férjemék családja nem annyira, ezért teljesen visszafejlődtem levesek terén :(
Pedig nagyon egészségesnek tartom.
Nagyon örülnék egy-két ötletnek.
Tárkonyos csirkés zöldbab v. zöldborsó leves
klasszikus húsleves v. orjaleves
tejfölös kolbászos burgonyaleves
lencseleves
Brokkoli krémleves (krumplival)
Húsleves
Zöldségleves
Paradicsomleves
Gyümölcsleves
Spárgakrémleves
Raguleves (csirkehusi, és zöldségből mindent bele - répa, krumpli, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, borsó. 1 éves kor körül pedig lehet beleönteni tejszínt, és citromlével, illetve tárkonnyal ízesíteni).
Ennek a ragulevesnek egyébként egy minestrone változatát csináltam két nappal ezelőtt, úgy, hogy bazsalikommal és oregánóval ízesítettem, majd házi paradicsomlével felöntöttem.
Krumplileves (hagyma párolás után rá a krumpli, répa, átpárolni, majd víz, petrezselyem, pirospaprika, kevés biovegeta, és bajai gyufatésztát szoktam belefőzni a végén).
Céklaleves (céklát megszurkálom, alufóliába csomagolva megsütöm, majd meghámozom, turmixolom, vízzel felöntöm, só, cukor bele, és natúr joghurt + liszt keverékével behabarom. Roston sült pipimellet és főtt krumplit tálalok hozzá).
húsleves/raguleves/erőleves
zöldborsól/fejtettbab,
paradicsom leves
krunplileves
karfiol/brokkoli/karalábé/zellergy. leves
petrezselyem leves
sütőtök leves
meggy/barack/ribizli
előző vagyok
frankfurti levest is sok virslivel vagy csak kelbimbó levest főzök
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!