Mivel ízesítitek a saját ételeiteket (például leveseket), ha már a babátok is eszi azt?
Szia!
Mondjuk az én kislányom már 10 hónapos és én már a mi vegetás húsleveskockás leveseimből etettem, nincs semmi baja, és ízlik neki! Szerintem a túlzott óvatosság miatt esznek a gyerekek keveset, mert sokszor olvasom, hogy nem eszik meg az ebédjüket az 1-2 évesek mert annyira óvatos az anyuka, hogy nem meri fűszerezni a kajájukat, aztán meg néznek, hogy később nem eszik semmit a gyereke!
Ahogy érzed attól fogva szerintem fűszerezd úgy az ételeit, ahogy ti is szeretitek!!
Boldog babázást kíván 10 hónapos anyuka!
Szerintem lehet tenni neki vegetát, úgysem minden nap csinálsz ilyen levest.
Az én babám nem szereti a fűszereset igazán,mindig külön kell főzni neki,de nem bánom, talán így egészségesebb.
Köszi mindenkinek a hasznos válaszokat!
A hagymán kívül kipróbálom a többi zöldséget is (pl. répa, stb.) dinsztelve. Köszi az ötletet.
Az utolsó, "E betűs, veseköves" válaszolónak üzenem, hogy ha konkrét, építő jellegű ötletet nem tud mondani az ételízesítésre, akkor ne fárassza magát azzal, hogy válaszol a kérdésemre. Mert felesleges. Magam is tudom, hogy a vegeta (stb.) nem a legjobb, ezért kértem ötleteket!
Sztem csak segíteni akart. Meggyőzni arról, hogy a baba egészsége érdekében neked is érdemes áldozatot hoznod, átszokni az ízetlenebb levesekre...
Próbáld ki esetleg, hogy kevesebb fűszerrel főzöd meg a levest, kiveszed belőle a babának szánt zöldségeket, husit, levet és utána még ráfűszerezel és felforralod.
Szia!
Én is a héten vettem, amit Vegeta helyett használhatok.
Ez egy Natura márkájú zöldségkeverék, bioboltban vettem, ugyanolyan íze van mint a vegetának, só nélkül. Van benne: s.répa, pasztinák, fehérrépa, zeller, póréhagyma, petrezselyem, vöröshagyma. 250 gramm volt 520 forint. Most főztem levest, isteni lett vele. Persze miután kivettem a gyereknek belőle a húst, zöldségeket, levet, a mienket megsóztam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!