Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kitől kell meg legyen a 4...

Kitől kell meg legyen a 4 pecsét a kiskönyvbe, hogy megkapjam a GYES-t?

Figyelt kérdés
Most voltam a nögyógyásznál,de csak itthon vettem észre hogy nem pecsételt bele.
2009. febr. 23. 11:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látom már az Államkincstárnál is fejetlenség van!! Az Anyaságihoz nálunk már a kórház is kiadta a hazaengedéskor az igazolást, hogy 4 alkalommal megjelentem terhesgondozáson. Függetlenül attól, hogy a saját orvosom, vagy a terhesgondozást végző itthoni nőgyógyász pecsételt-e be. Nálunk a védőnők nem pecsételnek.. A háziorvosomnál nem is voltam.. A kardiológus se adott pecsétet.. Mégis minden gond nélkül megkaptam a pénzt (Bács megye). Legjobb, ha a védőnődet kérdezed meg, ő lehet hogy biztosabbat mond..
2009. febr. 23. 13:14
 12/13 anonim ***** válasza:
68%

Szia!

1. Nem a GYES-hez kell, hanem az egyszeri anyasági támogatáshoz - ez már írták előttem.

2. Nem elég, hogy a kiskönyvben van legalább 4 pecsét, hanem erről igazolást kell, hogy kiállítson a terhesgondozást végző orvos.

Hogy pontosan mi kell az egyszeri anyasági támogatáshoz, kimásolom az igénylőlapról:

"Az igénybejelentéshez a személyes adatokat igazoló okmányokon kívül az alábbi okmányokat kell bemutatni, illetőleg benyújtani:

a) a gyermek(ek) anyakönyvi kivonatát vagy annak másolatát;

b) halva született gyermek esetén a halvaszületés tényét bizonyító okirat eredeti példányát;

c) az igénylő és a gyermek(ek) TAJ-számát igazoló hatósági igazolványát;

d) a terhesgondozást végző orvos igazolását arról, hogy a szülő nő – a terhesgondozási könyvben rögzítettek tanúsága szerint – a szükséges alkalommal vett részt terhesgondozáson; (Amennyiben a szülő nő hitelt érdemlően igazolja, hogy a terhesség időtartama alatt legalább 5 hónap időtartamig egybefüggően külföldön tartózkodott, úgy a terhesgondozást végző orvos igazolását nem kell az igényhez csatolnia.)

e) örökbefogadott gyermek esetén az örökbefogadás engedélyezéséről szóló jogerős határozat másolatát;

f) gyám általi igénylés esetén a gyámhatóság jogerős határozat másolatát arról, hogy a gyermek a gyám gondozásába került;

g) ha az anya a támogatás felvételét megelőzően meghalt, az anya halotti anyakönyvi kivonatát."

2009. febr. 23. 13:16
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez lemaradt:

Elég szomorú, hogy ahány ügyintéző van a MÁK-ban, annyiféleképpen értelmezik azt, amit ők írtak elő.

Nekem a nőgyógyászom írt egy igazolást, nagyjából ezzel a szöveggel: "fent nevezett a mai napig 9 alkalommal megjelent terhesgondozáson", ezt a 36. hét körül állította ki.

13:16-os

2009. febr. 23. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!