Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Azok az anyukák, akik szinte...

Azok az anyukák, akik szinte állandóan "egyedül" vannak a gyerekkel-gyerekekkel otthon, nincs elegük belőle, hogy a párjuk alig vesz részt a családi életben és keveset van a családdal?

Figyelt kérdés
Nálunk ez a helyzet.Párom nemrég ment el dolgozni,tegnap is egész nap dolgozott,mivel vállalkozó és 1 vállalkozó sokszor még hétvégén sem pihenhet.De nem is ez a bajom,hogy dolgozik,a mai munkával saját maga mondta kb.1-2 óra alatt végez,utána mit csinál?Megy anyóshoz fákat metszeni.Apósóm 1 hónapja halt meg,úgyhogy sok időt tölt ott.A haláleset előtt is több időt töltött anyóséknál,most meg..Van két gyerekünk és nekem ebből elegem van,hogy ő szinte nem vesz részt a családi életben!Úgy érzem,csak a két gyerek meg én vagyunk a család....Most irhatnátok,hogy miért nem megyünk mi is vele,a gyerekek sajna betegek,a nagyobbik már kikeveredik belőle,de a pici fogzik is,nyügi,szinte egész nap alszik,nem látnám értelmét.Meg én nem úgy képzelek el egy együtt töltött napot,hogy anyósnál,hanemmi négyen a kis körünkben...Baj,hogy elégedetlenkedek,vagy érthető?
2011. márc. 20. 07:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik babánkat várjuk. A nagyobbak is még elég kicsik. Idejét se tudom mikor volt akár csak egy napot is itthon hétvégén a férjem.Sajnos én se vagyok mindig 100% szuperanyu és szuperfeleség aki sose elégedetlenkedik:) Néha bizony kiakadok.

De megértelek vhol, bár azt mondanám ez egy rendkívüli helyzet h apósod meghalt ráadásul 1 hónapja még csak...szerintem légy kis türelemmel, ha még fél-egy év múlva is a szabadnapjain anyunál van az már szerintem is gáz, de most még túl friss a történés!!

2011. márc. 20. 11:43
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Beszéljétek meg, hogy hogy lehetne megoldani, megszervezni a családi napot/délutánt. Igenis szervezni kell, mert gyerekek, anyós, család mellett ez spontán nem fog összejönni. Ha így folytatjátok, beletörődsz, ahogy az első válaszolók mondták, azzal az a gond, hogy beleszoktok ebbe az állapotba, hogy apa nincs otthon és a gyerekek nem is fogják ismerni az apjukat. Nyilván nem azzal van bajod, hogy az anyjának segít, hanem azzal, hogy sosincs veletek. Szerintem a munkaidőből kellene lefaragni, vagy átszervezni valahogy, hogy mindenre jusson idő. Ha ez nem megy, akkor legalább menjetek együtt anyósodékhoz, az is több a semminél, a gyerekeknek sokat számít.

Fontos, hogy ha beszélsz a férjeddel, ne szemrehányást tegyél neki, hiszen értetek, a családjáért dolgozik.

2011. márc. 20. 13:01
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom, nem az a bajod, hogy az anyjának segít, hanem hogy a sok dolga mellett ti már nem fértek bele az idejébe. Nálunk is nagyjából ez a helyzet.

Azt utálom a legjobban, amikor azt mondja: "dehát ÉRTETEK teszek mindent!"azt nem értik meg a férfiak, hogy igen, értünk teszik, a családért teszik, de a végén nem lesz családjuk.

2011. márc. 20. 14:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
szia.100% megértelek én is kivagyok sokszor tőle.2 kicsi gyermekünk van én azelőtt nagyon sokat mászkáltam el.na most a gyerekekkel mindig itthon egyedül.vagy dolgozik a férjem vagy a tesójánál van ha itthon van alszik.gyerek áááá hát én bele törödtem sajnos.nekem úgy lett könnyebb ez az egész,hogy a neten találkoztam egy tök jó fej csajjal és beszélgetünk sokat iwiwen így mindig ki írom magamból a gondokat ő is és kevésbbé háritjuk a férjeinkre sőt azóta fele annyit mérgelödök.nekünk ez bevált.ha gondolod amikor ki vagy írhatsz nyugodtan.hátha neked is bevállik.ja és azóta nagyon jó barátnők lettünk.
2011. márc. 20. 15:43
 15/17 anonim ***** válasza:
15.43 as vagyok ezzel nem oldodik meg a gondotok csak tudom milyen érzés.
2011. márc. 20. 15:46
 16/17 anonim ***** válasza:
13 - sokszor a feleség hajszolja őket dolgozni...
2022. dec. 30. 12:54
 17/17 HZsóka ***** válasza:

Öregasszonyként is emlékszem ezekre a magányos "mókuskerekes" évekre. Nincs ez így jól, bizony! S mivel idős vagyok, van tapasztalatom az előző nemzedékek életéről is. Úgy 60-70 éve még általánosabb volt a több nemzedék együttlakása (na, nem 60 m2-es "galambdúcban"!), tehát akkor is volt valaki a gyerekekkel, ha a szülők néhány órára elmentek hazulról, vagyis nem cipelte a szülő boltba, hivatalba, látogatóba a gyereket magával. A háború előtt pedig a fizetések tartalmazták a család fenntartásának összegét is, vagyis a férj nyolc órás munkával is megkereste a szükséges javakat. Tulajdonképp ezen körülmények drasztikus megváltozása okozta a demográfiai szakadékot, amiben most élünk. Az előrelátóbb és óvatosabb (egyesek szerint "lustább") nők, akik látták a környezetükben élő kisgyermekes anyák nehéz életét és kiszolgáltatottságát, eldöntötték, hogy ezt nem csinálják. És nekik is igazuk van.

Ma a gyermekes párok a nagytőke extraprofitját termelik meg azzal az életmóddal, amit Ön is él. A pénz számít a GDP-be, a gyerek nem. Pedig ahol nincs munkaerő, ott lehet akármilyen drága új technika, nincs egy fillér GDP sem! Az igazi GDP termelők az Önéhez hasonló családok!

Jó elméletekkel sikerült elérni, hogy a gazdasági kizsákmányolásból adódó terhek feszültségeit a családok párkapcsolati gondként élik meg, egymásra neheztelnek a helyzetük tarthatatlansága miatt. Ettől nőtt meg a válások száma, és ettől még kevesebb a gyermek, a jövő.

Csak azért írom, hogy ez utóbbitól megvédjem a családját!

2023. márc. 3. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!