Csak az én környezetemben van így? Szégyen, ha valaki három gyereket vállal?
Az én környékemen meg teljesen átlagosnak számít a 3, sőt 4 gyerek. (Nem kisebbség, még mielőtt valaki ezt kiabálná...)
Inkább azon lovagolnak, ha egy házaspárnak még nincsen gyereke, akkor miért nincs, mikor lesz, stb...
Mindenkinek magának kell látnia és felmérnie, hogy hány gyermeket tud felnevelni. Ha egyet, akkor egyet, ha hármat, akkor hármat. :)
A férjem volt kollégájánál már a 6. baba is megszületett, na, azt már túlzásnak tartom...
szerintem meg irígységből mondanak dolgokat az emberek
szerintem ha úgy tennéd fel a kérdést valakinek, hogy ha milliárdos lennél bevállalnál e 3 gyereket vagy többet biztos a többség azt mondaná,hogy igen..
de ugye aki a mai világban bevállal 3-at, rögötn azt feltételezik, hogy ,,húú akkor ennek több pénze van, ha be meri vállalni"
és egyből irígykednek
mindneki szeretne sok szép gyereket maga körül , de ha nem telik akkor jó az 1 vagy 2 is
Szerintem csak a bátorságodon csodálkoznak.
Én is így vagyok, ha ilyet hallok. Gyáva lennék hozzá, ezért furcsának tartom, hogy vannak, akik be merik vállalni. De ez attól még nagyon jó dolog.
Nem akarok anyagiasnak tűnni, de 2 gyerek szerintem tööbe van, mint 3...
Vegyük csak a nagycsaládosokra vonatkozó kedvezményeket!!
Oviba, iskolába: tankönyv étkezés..
Belépők, és jegyek..
És igenis kell 3 gyerek!! Szerintem akkor lesznek igazán jó emberek, ha testvérek által kapnak jó tulajdonságot!
Nem szégyen. Sőt, senkinek semmi köze hozzá :)
Nálunk most jön a második, nem szeretnénk hármat, de már így is megkaptuk a magunkét, hogy barmok vagyunk, meg nem is vagyunk normálisak, meg el is kell tartani stb.
Egyébként szerintem két gyerek nem kerül kétszer többe feltétlenül, nálunk úgy néz ki a második is kislány lesz, van csomó babaholmi, szóval nagyjából most ennél a babánál tényleg csak a pelenkát kell majd megvenni, mert babakád, bútor, babakocsi van. Nagyobb kiadás nem lesz. Na jó azért úgysem fogom kibírni hogy ne vegyek pár új rugit, vagy kisszoknyát, de igazából átnéztem a listát amit a védőnő adott, és mindent sikeresen kipipáltam róla( négyéves a lányom, és csomó mindent elraktam, mert kettőt szerettünk volna, szóval még 56-os cucc is annyi van, hogy belefulladunk. )
Később ovinál is ugyan majd kétszerannyit kell fizetni, viszont akkor meg már dolgozom...legalábbis merem remélni, hogy addig valami csoda fog itt történni. :)
Megértem a kérdezőt,én is a harmadikat várom. Véletlen estem teherbe,de úgy döntöttünk,ha jönni akar,jöjjön.
Bizony itt is voltak megjegyzések,meg szájhúzások,és a nagyszülők még nem is tudják.Simán leírom már most a reakciójukat: "normálisak vagytok ti? Ezzel a kettővel is milyen nehéz... mé nem veteted el?"
Azért,mert ő is az é gyermekem,mint a másik kettő.
Persze ismerek nagyobb családokat is,ahol 3-4 gyermek van,szóval nem mindenki ilyen,de manapság egyre többen. Ez tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!