Kb milyen összegű lenne a GYED-em ha mostanában vállalnánk még egy babát?
2007. augusztus 1-től-volt folyamatos munkaviszonyom 2010. november 30-ig.
A két dátum között 2008. október 14.-én megszületett a kislányom.
2010. október 15.-től GYES-t kapok + október 15-től november 30-ig kiírták a fennálló szabadságaimat.
2010. december 1-től újra dolgozok 6 órában egy másik munkahelyen GYES mellett.
Ha jól gondolom a 365 nap biztosított munkaviszony megvan.?
Ugye abba a GYED is beleszámít?
1-2 éven belül szeretnénk kistesót.
Netto vagy bruttó bérből és mindig az előző évi jövedelmemből számolják ki a GYED összegét?
Igen, megvan, és ha élt a munkaviszony a gyed és a gyes alatt, akkor az is beleszámít.
Mindig az előző évben elért bruttó jövedelem alapján számolják a gyedet. (ha volt 180 bérezett nap)
Köszi a választ!
A gyed alatt is élt a munkaviszonyom. Nov. 30.-ával számoltam le és dec. 1-ével kezdtem az új helyen dolgozni.
Még annyit kérdeznék, hogy ha jövőre mennék gyedre, akkor ugyebár az idei jövedelmem alapján számolják ki az összeget.
Ebbe a gyes is beleszámít?
Ha igen akkor a 28500 Ft vagy az amit "kézhez kapok"?
Nem, ha jövőre szülnél, akkor az idei béred lenne a gyed alapja. A gyes nem számít bele, mert egyik ellátás sosem alapja a másik ellátásnak.
Csak olyan jövedelem számít bele, amiből vonnak egészségbiztosítási járulékot.
Bocsi még egy kérdés felmerült. :)
Ha még idén szültem volna (sajnos ez már lehetetlen) akkor ugye a régi szerződés szerinti béremből számolták volna ki?
Tehát ugyanannyi gyed-et kaptam volna mint régen!?
Mert ugye az előző évi gyed nem lehet alapja a következőnek, mint ahogy előtte írtad.
Két esélyes:)
Ha idén szülsz július előtt, akkor igen a szerződés szerinti béredből számolnak. Viszont ha pl. augusztusban szülsz, és az igénylést megelőző évben nem volt 180 bérezett nap (a gyed miatt) akkor a szülés napjától visszafelé január 1-ig nézik a 180 bérezett napot, és ha volt ennyi, akkor abból számolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!