Mi a teendő, ha a tanító mindenben talál hibát, kivetnivalót?
Írok néhány konkrétumot:
- miért nincs fekete tornaruhája a gyereknek?
Év elején azt írták a listára, hogy ha újat kell venni, akkor legyen fekete. Ő még nem nőtte ki, így nem vettünk újat - sötétkék van.
- miért kérges szandálja van, elég a pántos, meleg van
Teljesen szellős a benti cipője, jó minőségű bőrszandál, valóban hátul kérges, mindenhol máshol nyitott.
- miért ül hosszú ujjúban a gyerek, amikor meleg van.
A kislányomnak nincs melege, póló van alatta, nem akarja levenni, különben kifejezetetten vékonyak ezek a hosszú ujjúak.
- nem tudom, miért, de az egyenlőség jele után a lánykám kihagyott egy kockát a füzetben, utána írta az eredményt. A füzetben a tanító néni kijavította. Megbeszéltük, hogy azt úgy szoktuk, nem hagyunk ki. Eltelt 2-3 hét, át van húzva az egyenlőség után a szám, és egy kockával odébb van leírva. A gyerek mondja, hogy de most már így kell.
Csak lesek, mivel jön megint haza.
Második vagyok.Azt hiszem tényleg a tanító néninek van baja.Ezek ugyanis nincsenek szoros összefüggésben a gyerek tanulmányaival.Én is tanító vagyok-a kolégának kellene néhány igazán problémás gyerek, az segítene rajta, hogy ne hülyeségekkel foglalkozzon.
Az egyenlőségjel után kihagyott/Nem hagyott négyzetrács tisztázásra szorul-nyugodtan vidd be a füzetét, mutasd meg, hogy most akkor mi van?Mert szeretnéd, ha a gyerek ilyen dolgokat pontosan! tudna=remélhetőleg leesik tanító néninek, hogy vétett, és téged ez már zavar-beszélj vele,érezze, hogy azért nem engedhet meg magának bármit.
A ruházatra való dolgokhoz még annyit, vértezd fel a gyereket megfelelő, frappáns, de udvarias válasszal
-Nem vagyok fázós, vagy ez a legkényelmesebb szandálom...stb(nekem fura, hogy benti cipőjük van)
A gyerkőccel értesd meg, hogy a tanító néni is ember, tévedhet, még, ha nem is ismeri el-ezekkel a megjegyzésekkel ne törődjetek.
Egyszer már próbáltam beszélni vele, és nagyon megsértődött, de akkor kicsit visszafogott magán.
Akkor is már a sokadik értelmetlen kritika után egy dolgozattal mentem be, ahol egyértelműen kéféleképp lehetett értelmezni a feladatot, a gyerekem jelentkezett is, hogy megkérdezze, melyik megoldást írja, de nem hallgatta meg, így ő az egyik megoldást válaszotta, nulla pontot kapott.
Sajnos azóta ismét nagyon szélsőséges, és kezd túlcsordulni a pohár.
Más szülő is pedzegette már, de mindenki hallgat - szerintem ez nem megoldás.
Értem.Akkor az a helyzet, hogy nem tudod megoldani békés úton.Drasztikus megoldás-másik osztály, iskola, ha van lehetőség-ha nincs, akkor passz.
Hány év lenne még a tanító nénivel?A kislányodat megviselné a váltás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!