Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tudod mi mindenben van nátrium...

Tudod mi mindenben van nátrium-nitrit?

Figyelt kérdés

Szinte minden felvágottban, virsliben, konzervben. Mégis sokan adják ezeket a babáknak. Olvasd el, mit okoz.

[link]

2011. jan. 13. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:
39%

Oké, és akkor mit együnk, linkelj kérlek fogyasztható ételekről is listát, ne csak a mérgekről... mert kb semmit sem lehetne ennyi erővel fogyasztani(levegőt sem)

És ne mond, hogy ültesd magad a paradicsomot, mert már a magok is génkezelt vackok, a talaj sem tiszta már abban is ott van a hulladékokból kimosott sok vacak...

(eddig te mit ettél???)

2011. jan. 13. 12:32
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Ezeket te sem eszed és te sem adod a gyermekednek?
2011. jan. 13. 12:37
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

Egyetértek az első válaszolóval, mert akkor levegőt sem kellene venni, mert abban is mi minden van, ami nem egészséges, főleg gyárak vagy forgalmas helyek közelében!! De levegőre menni is kell és enni is. Sajnos már semmi sem egészséges, mert hiába van otthon zöldség, gyümölcs, disznó, tyúk, tehén stb., ők is olyan dogokat kapnak amiben ki tudja mi van és azt eszed, és iszod a tehén tejét. Sajnos ennyi erővel semmit nem lehetne megenni, de enni is muszáj. Nem? Fénnyel nem tudunk táplálkozni! PL. Hiába bio a bio, ha út mellett nőtt a fa, arra is sok szennyeződés rákerül és az megy a bébiételbe vagy máshova.

De ki tudja mi van a folyókban, tavakban, tengerekben mégis a hal egészséges és megeszed, pedig ki tudja hol és miben úszkált, mielőtt kifogták.

Mostanában sok mindenről kiderül, hogy nem egészséges, de akkor miért nem azelőtt vizsgálják be a dolgokat, mielőtt kikerül a polcokra és eladják??? Pl Habtapi, tojás, fűszerpaprika, bébiételekben is volt már nem odavaló dolog stb.

De megértelek!

2011. jan. 13. 13:13
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Azért szerintem nem kell ennyire letámadni a kérdezőt. Ismerek olyan embereket, akik tudatosan vesznek élelmiszert és megpróbálják a minél kevésbé károsabb ételeket megvenni. Ezt a nátrium-nitrit dolgot én már régóta tudom és bár terhesség előtt ettem ilyeneket, de a terhesség alatt nagyon odafigyelek. Igaz, ettem párszor virslit, mert annyira kívántam, de ez 1-2 alkalom volt. Fevágottat nem eszem egyáltalán, mert tele van az is mindenféle tartosítóval (az előre csomagolt), a kimértben is van bőven sztem. Sajtot szoktam venni, azt is mindig elolvasom, mit tartalmaz. Kefírt, joghurtot csak natúrt, illetve rakok bele vagy fagyasztott gyümölcsöt vagy frisset. Mostanában igaz rákattantam a jogobellára, de abban legalább kevesebb az adalék, mint egy danone joghurtban. Sajnos, teljesen egészségesen szerintem nem lehet megúszni ezt az egészet, mert már a friss húsban is van mindenféle dolog szerintem, de kevesebb ártalommal, talán.

De az biztos, hogy virslit és felvágottat és egyéb olyan dolgot, ami tele van méreggel én nem fogok a babának adni.

2011. jan. 13. 15:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Tudom, mert ebből áll az életem, mivel ez a szakmám...

Egyébként van gyereked, vagy csak kedved volt linkelgetni hülyeségeket???

2011. jan. 13. 16:09
 6/9 A kérdező kommentje:

Utolsótól kérdezném, hogy ha tudod, akkor miért mondod, hogy hülyeség? Igazán érdekelne.

A többieknek: igazából csak segíteni szerettem volna nektek ezzel az infóval, sokan tudják, hogy a nátrium-nitrit az egyik leggyilkosabb E az összes közül. Valóban, tudatosan megnézem, hogy miben van és azt nem veszem meg. De nem számítottam arra, hogy emiatt szinte le leszek hülyézve. Nem kértem, hogy ti ne vegyétek, nem akartam eladni semmit, nem akartalak megtéríteni, csak szimplán a gyermeked egészségét akartam megóvni a méregtől.

Elnézést, ha bárki is félreértette, bánom is, hogy megpróbáltam.

2011. jan. 13. 17:04
 7/9 A kérdező kommentje:
Arra reagálva pedig, hogy van-e gyerekem. Igen, 10 hónapos a fiam, és még semmi ilyet nem evett.
2011. jan. 13. 17:05
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

Nézd, jót akartál, de hiába tudod mit eszel címke alapján, de egy apróság: apámék kényszerből mezőgazdalkódnak, nem akarod tudni mi van a földekben, amiből a gabona nő, amiből végül kenyér, liszt... lesz, nem akarod tudni mi van a tápokban amivel etetnek, plusz amit legeltetni lehet...

Szóval nem csak a "porkaják" mint a párizsi, virsli, sonkák(az igazi sonkának köze sincs ahhoz amit venni lehet) mérgeznek, hanem a friss húsok, a tojás, a liszt. Csak azok élőből lettek, nem csak mű szrból.

Szóval a mai világban egészséges étkezéshez valami szűz földre kéne költözni... Nézheted, hogy miben mi van, próbálhatsz kevesebb Et venni, de a hozzávalók hozzávalóját nem találod a címkén, és az hemzseghet a "jótól"...

Persze, védjük a gyerekeink, kevesebb mérget nekik, de megóvni nem fogod tudni, nem adsz virslit neki, oké, mivel helyettesíted majd, vagy veszel sonkát(az sem sonka, csak ráírták), csinálsz fasírtot vagy mit adsz majd reggelire?

Ott találod magad egy padhelyzetben, amikor bevezeted ezt is.

Kitolhatod, de ha máskor nem nagyinál alváskor, barátnőnél találkozik vele...

2011. jan. 13. 17:46
 9/9 A kérdező kommentje:
Lanfear, teljesen igazad van. A férjemmel is épp arról beszéltünk, hogy ha máskor nem, hát majd oviban úgyis fogja ezeket kapni. És sajnos elhiszem, amit írsz, hogy már a föld sem olyan, mint 50 éve volt. Szomorú, de tényleg az van minden, amit leírtál. ::SS El sem tudom képzelni mi lenne a helyes, mit kéne enni. Talán ha az embernek gyereke van, picit többet aggódik a kelleténél. Köszi a választ!!
2011. jan. 13. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!