Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szüleim hallani sem akarnak...

Szüleim hallani sem akarnak az unokáról. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
terhes vagyok és nagyon boldog!!a párom édesanyukéja is nagyon örül ugy ahogy a testvérei!de az én szüleimnek egyszerűen nem lehet elmondani mert nem akarnak hallani az unokárol!21 éves vagyyok, de minden megvan a picihez! mit tegyek? hogy mondjam el nekik??nagyon félek!
2008. febr. 5. 09:38
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
boldognak kéne lennem, de nem megy..állando az idegeskedés...és ezt a pocim is érzi:(
2008. febr. 5. 09:39
 2/11 anonim ***** válasza:
87%
szia! gratulálok a babádhoz, bárcsak már mi is itt tartanánk, mert már nagyon szeretnénk picikét. Azt tanácsolom, hogy nyugodj meg, főleg, ha a baba is érzi, hogy tiszta ideg vagy az nem jó neki. A szüleidnek meg mond el, hogy Te most nem idegeskedhetsz, és ne is idegesítsenek, Te babát vársz, ők nagyszülők lesznek, és igen is hogy örüljenek neki. És ne ők döntsék el, ha te úgy érzed, hgy itt volt az ideje, hogy ők akarnak e nagy szülők lenni vagy sem. Legyetek boldogok, és azt gondolom, hogy a szüleid véleménye is megváltozik, ha az unokájukat már a karjukban tarthatják!
2008. febr. 5. 09:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Minél hamarabb állj eléjük és mondd meg, hogy tudod, hogy ők még nem akarnak nagyszülők lenni, de ez már a Te külön életed és boldogan vállalsz gyereket. Kérd meg őket, hogy próbálják meg ezt elfogadni, mert úgy mindenkinek sokkal könnyebb lesz. Mondd el azt is, hogy az csak mindenkinek kellemetlen, ha tiltakoznak, változni attól ez már nem fog. Mindezt próbáld meg minél higgadtabban előadni. Előtte kérd meg őket, hogy üljenek le és ne szóljanak közbe, hallgassák végig a mondandódat. Ha utána mégis tiltakozni kezdenének, vagy letolnának, mert nem hallgatsz rájuk, akkor mondd azt, hogy köszönöd, hogy meghallgattak, most hagysz egy kis időt, hogy megemésszék a helyzetet, ezért magukra hagyod őket. Ezzel távozol. Ne hagyd magad felidegesíteni, legyél végig higgadt, vagy legalább őrizd meg a látszatát, mert ebből látszik, hogy valóban felnőttél és bár számít a véleményük, befolyásolni úgysem tudnak.

Aztán pár nap múlva hívd fel őket valami hétköznapi dologgal, hogy lássák, az élet ugyanúgy megy tovább. Ezzel alkalmat teremtesz rá, hogy ha megváltozott a véleményük, azt tudtodra adják. Ha mégsem változna meg a véleményük, akkor lépj túl rajta, kerüld el azokat az alkalmakat, amikor Neked feszültséget okozhatnak, csak a kisbabáddal törődj, mert mostantól nála nem lehet semmi fontosabb!

2008. febr. 5. 10:01
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Igen ez nagyon nehez szitu neked.

De miert nem akarjak a babat?Nem vagytok egyutt a paroddal regota,vagy egyszeruen nem tetszik a szuleidnek a parod?Vmi kell,h legyen,hiszen nem vagy nagyon fiatal.

Amugy ha tenyleg ugy van,h megvan minden a babahoz es nem kell majd "anyagi"tamogatasert a szuleitekhez menni akkor ne foglalkozz senkinek a velemenyevel,csak hallgass magadra es a parodra.

Es ne idegeskedj,mert avval nagyon artasz a babadnak,tudom nem konnyu,de allj oda a szuleid ele es most meg,h ez van,torodjenek bele es tamogassan teged lelkileg.

Boldog babavarast

10 hetes kismama

2008. febr. 5. 10:04
 5/11 A kérdező kommentje:
a szüleim diplomát akarnak, jo munkahelyet..szoval először gondolom ezt szeretnék nekem és nem babát!:(köszönöm a sok bátoritást!nagyon jol esik!:)rem menni fog és sikerül végre tullennem ezen..én lennék a legboldogabb ha támogatnának.
2008. febr. 5. 10:24
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerüen állj ki eléjük és mondd meg, hogy jön az unoka és kész!

Legalább túl leszel rajta!

Ha akkor haragosak is, nem baj, majd szépen átgondolják és átértékelik a dolgokat. Majd megbarátkoznak a gondolattal, hogy nagyszülő lesz belőlük.

21 éves vagy, egy felnőtt nő, aki boldog és gyeremeket vár. A te életed, a te döntésed. Ők már nem szólhatnak bele az életedbe, nem náluk laksz gondolom, de mindegy is különben hogy hol.

Egy idő után, mégha nehezen is, de szépen el fogják fogadni a dolgok jelenlegi állását!

Nagyon-nagyon jó egészséget kívánok nektek, boldog babavárást. Zökkenőmentes terhességet, könnyű szülést és a legfontosabbat:EGÉSZSÉGET!

2008. febr. 5. 13:18
 7/11 A kérdező kommentje:

KÖSZÖNÖM!!!!

olyan jo h ilyen rendesek vagytok!!és sokat segitetek!

2008. febr. 5. 14:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el nekik, hogy te nagyon boldog vagy hogy megadatott neked az anyaság öröme. Te tudod, hogy sok nő van aki évekig szeretne és mégsem sikerül neki. Neked pedig már a szíved alatt a csoda. A diploma sem biztosíték a jó munkahelyre. rengeteg diplomás kuksol otthon, mert abból pont túlkínálat van (pl. pedagógusok). No meg te még olyan fiatal vagy! Ha a baba kicsit nagyobb lesz és benned még lesz igény a tanulásra, bármikor nekivághatsz egy diplomának vagy új szakmának. sajnos most úgy is erről szól a világ, "papírgyűjtés" van. Apáink idejében valaki megtanult egy szakmát és azzal mehetett nyugdíjba. Most meg átképzés, tanfolyam, mittudomén, és még akkor is lehetsz évekig munkanélküli :S
2008. febr. 5. 15:39
 9/11 anonim válasza:
100%
Szia! Én 23 hetes terhes vagyok. Október elején derült ki, hogy terhes vagyok! Még csak 21 éves vagyok. Ez a baba nem volt tervezett.Komoly kapcsolatban élek már 3 éve az esküvő csak nyáron lett volna de így megtartotuk 2007.december 8.-án. Amikor megtudtam,hogy terhes vagyok én apumtól tartottam a legjobban. Gondoltam nem fog neki örülni vagy ilyesemi. De nem így történt. Nagyon rendesek voltak a szüleim ugyanis elmentünk nőgyógyászhoz ahova ők is elkísértek és természetesen a párom is. És a mikor biztosra tudtam hogy baba lesz és ott a helyszínen közöltem velük! Örült mindenki, de legjobban apum örült hogy unokája lesz! Aki nem tud örülni egy unokához az egy "szívtelen" ember! Bocsi a kifejezésért! Ne foglalkozz senkivel csak magaddal. Ha te és a párod örül akkor az a lényeg! Na szia!
2008. febr. 5. 16:05
 10/11 anonim válasza:
90%
SZIA! SZERETNÉK NEKED SEGÍTENI A SAJÁT TÖRTÉNETEMMEL! ANYI AZ EGÉSZ HOGY ÉN MÁR 28 A PÁROM 30ÉVES A NAGYSZÜLEIVEL LAKUNK EGY UDVARBAN MINDIG AZT MONDTÁK NEKÜNK NEM LEHET GYEREKÜNK AMÍG ŐK ÉLNEK HALLANI S AKARTAK RÓLA.MI MEG NEM HAGYTUK MAGUNKAT PEDIG ÖNÁLLÓ KERESETTEL RENDELKEZÜNK MIN A KETTEN RENDESEN DOLGOZUNK A LÉNYEG HOGY TAVALY BELEFOGTUNK A LOMBIK PROGRAMBA AMI ELSÖRE SIKERÜLT SZERENCSÉNKRE SZERINTEM MÉG EKKOR IS INKÁB AZT MONDTÁK HOGY UGYSEM FOG SIKERÜLNI .GONDOLHATOD.MOST MEG A SZÜLÉS ELÖTT ÁLLOK A 36.HÉTEN IKREKKEL EGYBŐL ALIG VÁRJÁK HOGY MÁR MEGLEGYENEK MONDHATNÁM AZT IS A MAGUK MÓDJÁN KÉNYEZTETNEK SEGÍTENEK.SZERINTEM ÁLLJ A SZÜLEID ELÉ ÉS ÁLL KI MAGATOKÉRT DE A PÁROD IS ÁLLJON MELLÉD!SOK SIKERT!
2008. febr. 7. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!