Van olyan anyuka akinek a gyermeke hagyományos nevet kapott?
szia
az András újra divatos lett. A Katalin, Kata mindig is kedvencek voltak.
Az én gyerekeim Ákos és Anna. Ezek is hagyományos nevek, de mindig népszerűek voltak.
A fiam bölcsis, a csoportjában van András és István is. Na meg Pál és László is. Van egy Mária és egy Júlia nevű kislány is.
Szerintem elég egyenletesen oszlanak meg ezek a nevek.
A lányom Mária :)
HA fiam lesz, a Ferenc nevet (is) megkapja
Minket csak az érdekelt, hogy NEKÜNK TETSZIK,MÁS NEM!!
Ennél fontosabb szempontnak nem hiszem, hogy kellene lenni, azon kívül persze, hogy a vezetéknévhez valamennyire passzoljon és ki lehessen mondani
(Fiam Bence Márk, lányom Szonja Jázmin)
A lányaim: Anna és Júlia.
Az Anna mindenképpen hagyományos, bár inkább a szüleim, nagyszüleim korosztályában volt divatos, amikor mi születtünk kevés volt belőle. Meg is döbbentem, hogy mennyire felkapták az utóbbi pár évben. HOgy a Júlia hagyományos-e? Szerintem sosem volt tucatnév, de mindig is voltak belőle jópáran.
Én is gondolkodtam azon, hogy manapság annyian vágynak a különleges nevű gyerekekre, hogy már az a különleges, ha valaki a hagyományosat választja :)
Például felénk rengeteg a Kata, viszont Katalint nem ismerek a gyerekek közül. Az Erzsébet nekem személy szerint nem jön be, de tetszik például a Mária, Klára, Ilona, Ágnes, Tímea, fiú nevek közül az István, Pál, LÁszló, Tamás, Zsolt és hasonlók.
Kisfiam Attila. Szerintem eléggé hagyományos. :)) És iszonyatosan rá illik a neve. Szöszis haj, nagyon szép kék szemek, csókos száj... :))
Az én fiam Endre, pedig ez sem egy mai név.
Nem is nagyon ismerek Endrét
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!