Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért adja el sok anyuka a...

Miért adja el sok anyuka a kinőtt babaruhákat?

Figyelt kérdés

Már nagyon sokszor olvastam, hogy anyukák kérdezgetik, hogy hol adhatnák el, de nekem ez egy picit fura.

Nekem pl hatalmas segítség az, hogy sem az én szüleim, sem a párom szülei nem adtak tovább a baba ruhákon, mert így nem kell fölöslegesen költeni ruhára az annyi sok más kiadás mellett. Én hálás vagyok nekik, hogy így előre gondolkodtak.

Persze ez csak az én véleményem, senkit nem akarok támadni, de szerintem valahol azért megtérül az, ha ezek a ruhák mégiscsak a padlásra kerülnek.

(Persze van aki megteheti, vagy éppen nem teheti meg)

2011. márc. 4. 20:43
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is jól jött volna, ha a nővérem gondol rám. 2,5 éve szült, én 7 hónapja, semmit nem tartott meg:( Talán jobb is, mert bizti nem adta volna ingyen. Jól van, valamennyit fizettem volna érte, mondjuk ő eleve használtan vette, de mikor mondta, hogy majd a babakocsit eladja nekem ugyan annyiért, amennyiért ő vette, többszor nem is tértem rá a témára. Jó lenne, ha legalább pár induló darabot nem adnának el az anyukák, hogy jó legyen a lányaiknak, hatalmas segítség. Én elteszem majd kis ruhákat, ugyanis ma már vannak vákumzsákok, amik fele akkorára zsugorítják a cuccokat, így már elférnek. Csak a baba ruhákat gondoltam elrakni.
2011. márc. 8. 18:25
 22/31 kisnita ***** válasza:
100%

Én azért adtam el babaruhákat (a szebbeket) mert jó üzlet. Eladom és annak az árán veszek nagyobb méretet a fiamnak vagy elcserélem más anyukákkal. De így is kb az 1/10-ed részét adtam csak el. Hagytam meg pár db-ot amik tényleg a szívemhez nőttek vagy valami fontos eseményhez kötődnek pl: a zokni amiben az első lépést megtette a baba, vagy az első ruha ami rajta volt, az első takarója stb. Ezeket jó lesz majd elővenni 10-20 év múlva. Ezen okból hagytam meg a karszalagot is amit a kórházban kapott a kisfiam :)

Nem tervezünk a közel jövőben még egy gyereket, a családban sem igen születik már baba mert én vagyok a legkisebb gyerek, a nővérem gyerekei kamaszok és a bátyámék is megálltak két gyerek után. Esetleg barátnőknek tudnám odaadni a kis ruhákat. Három igazán jó barátnőm van, az egyiknek már 5 hónapos a kislánya neki mikor megszületett 2 zsák ruhát adtam, a másik barátnőm most terhes neki is össze van készítve egy csomag :) A harmadik még csak tervezi a babát, de ha összejön neki is lesz miből adni, mert így is nagyon sok cuccunk maradt meg.

Az én anyukám az első gyerek után tartotta csak meg a ruhákat, a bátyám után már nem, mert én már nem voltam tervben (későn jöttem) szóval én nem hordtam a tesóim ruháit.

A nővéreméktől nem kaptunk használt ruhát mert a kisebb gyerek is már 15 éves volt mikor én szültem, szóval érhető is hogy nem tartogattak nekünk 15 évig babaholmikat. A bátyám kislánya és a fiam közt 6 év van, a fiuk és az én fiam közt 2 év, a róluk lemaradt kis ruhákat a mai napig hordja a fiam. A párom családjába szintén lenne kinek adni, mert testvére nincs az unokatesók közül meg már mindnek van nagyobb gyereke, az egyik unokatesójától is kaptunk már gyerek ruhákat.

Aki megteheti, hogy tárolja, van helye, ideje és energiája ezzel foglalkozni az tegye meg. De aki eladja vagy tovább adja az sem elítélendő szerintem. Mondom elég jó üzlet ha már csak elcseréled akkor is mondhatni ingyen öltözteted a gyereket.

2011. márc. 8. 18:36
 23/31 anonim ***** válasza:
Mi nem adtuk el a 1.5éves kisfiunk ruháit,mert a többség újszerű állapotban van.Szeretnénk még kistesót.
2011. márc. 8. 19:43
 24/31 anonim ***** válasza:

1. nem lesz másik gyerekünk

2. rokonságban sem lesz gyerek a belátható időn belül (a lányok nem akarnak szülni, a fiúk meg még nősülni sem mindenki szingli mindkét családban, pedig elkélne egy-két unokatesó a mi picinknek)

3. kell a pénz a nagyobb ruhákra, mert baromi drágák még használtan is

Mi sem kaptunk senkitől semmit mindent mi vettünk meg (még ajándékba sem kaptunk se pénzt, se ruhát se semmit a babát 2 év alatt kétszer látták)...és mindent eladok amit csak el tudok legyen az ruha, játék, felszerelés. Amit nem az megy a karitásznak.

2011. márc. 8. 20:50
 25/31 anonim ***** válasza:
Én kb.fél éves koráig minden rucit elraktam, ezek még persze többsége body-rugi, pulcsi, mert ezeket többnyire újonnan vettem és nem akartam negyed annyi árért eladni + a kistesónak még többsége jó lesz mert próbáltam unisex dolgokat vásárolni, de mondjuk egy 1 hónapos babára otthonra én ráadnék csajos bodyt is, mostmár hogy lassan 2 éves, ha kinő egy csini együttest és még jó áron is el tudom adni, eladom és helyette veszek egy másikat, így mindig tudunk divatozni nem kell hozzá plussz pénz:)
2011. márc. 8. 21:09
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű: nincs hova tenni. Egy másfél szobás panelban még azok a cuccaink is szűkösen férnek el, amiket tényleg használunk, ezek mellett a rengeteg ruha, babakocsi, etetőszék, hordozó és még mit tudom én mi sehova nem férne. Odaadni senkinek nem tudom (kölcsönbe mondjuk), mert egyetlen ismerősömnek sincs gyereke, csak olyan, akinek nagyobb van, és nem is tervezi senki még jó 3-4-5 évig.

Aztán meg én sem szeretnék mégegy gyereket úgy 5-6 évig még, hát annyi idő alatt már a lakásba sem férnénk be, annyi cucc gyűlne össze. A pénz meg mindig jól jön. Na, azért pár kedvenc darabot megtartottam, egy-két aranyos szettet, de ez tényleg az összes, ezek elférnek egyetlen polc felén.

2011. márc. 8. 21:51
 27/31 anonim ***** válasza:

Én azért adom (vagyis csak adnám!) el őket, mert baromira meg vagyunk szorulva és kéne egy kis plusz pénz, ezért mindent eladok, amit nem használunk! Babaruhák, könyvek, játékok, a mi régi ruháink, ékszerek.

Sajnos eddig nem volt sok érdeklődőm, de reménykedek!!

Amúgy el szerettem volna tenni a ruhákat a bátyám babájának, de sajna nem így jött ki a lépés! Majd veszek neki szebbeket, ha eljön az ideje! A drágább dolgokat félre tettem neki (ágy, babakocsi, kád, autósülés), legalább ezeket oda tudom adni.

2011. márc. 8. 22:20
 28/31 anonim ***** válasza:

Szia

En minedt eltettem eddig.Szeretnek hamarosan kistesot a lanyomnak es nagyon orulnek ha kislany lenne O is.-

Van egy noverem es egy hugom es meg nincs gyerekuk (28, 12)

Most szuletett egy feltesom 3 hete neki tul sok mindent nem tudtunk adni csak par feher bodyt es 2-3 pamut rugit + az elso babakocsinkat, de csak kolcson.Az a babakocsi jo lesz majd a kovetkezo babanknak.Apukameknal nagy szukseg volt ezekre is es orulok, hogy apukamnak segithettem ezzel.A testvereimnek ingyen oda adom majd a babaruhakat, de baratnoknek nem, hisz mi is mindent ujonan vettunk meg nem keves penzert.

2011. márc. 9. 00:05
 29/31 anonim ***** válasza:
A nagy fiamét azért adtam el,mert elváltunk,és-partner hiányában-nem terveztem másik gyereket.Aztán újra férjhez mentem....a kicsiét azért adtam el(a kisebb méreteket,86-os méretig),mert abból veszem neki a nagyobb ruhákat,és a kis méretek elég jó áron beszerezhetők(Tesco,Auchan,Cora stb.).Mi mindent újonnan vettünk/veszünk,és az nem olcsó(pláne a nagyobb méretekből).Szeretnénk még egy gyereket,ha kislány lesz,a java részét lecserélhetem(az el nem adott cuccoknak),mert kisfiú révén igazi kisfiús ruhákat vettünk neki.Különben én biztos nem adnám rá azokat a ruhákat,amiket én anno(38 éves vagyok)hordtam.Azért egy olyan ruha,amit 15-20-25 évig tároltak,háááát,nem tudom.És akkor a divatról,és a ruhák anyagáról nem is beszélve.
2011. márc. 9. 10:02
 30/31 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok:a nagyobb,drágább tárgyakat(kád,állvány,légzésfigyelő,sterilizáló,Avent hűtőtáska,cumisüveg melegítő,babkocsi,hordozó,ülés stb.) megtartottuk,mert azt is újonnan vettük,és kicsit sincs leharcolva.
2011. márc. 9. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!