Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért adja el sok anyuka a...

Miért adja el sok anyuka a kinőtt babaruhákat?

Figyelt kérdés

Már nagyon sokszor olvastam, hogy anyukák kérdezgetik, hogy hol adhatnák el, de nekem ez egy picit fura.

Nekem pl hatalmas segítség az, hogy sem az én szüleim, sem a párom szülei nem adtak tovább a baba ruhákon, mert így nem kell fölöslegesen költeni ruhára az annyi sok más kiadás mellett. Én hálás vagyok nekik, hogy így előre gondolkodtak.

Persze ez csak az én véleményem, senkit nem akarok támadni, de szerintem valahol azért megtérül az, ha ezek a ruhák mégiscsak a padlásra kerülnek.

(Persze van aki megteheti, vagy éppen nem teheti meg)

2011. márc. 4. 20:43
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom, a mi ruháink nagyon szépek és nem mentek tönkre.

De megértem, ezt tényleg mindenki maga dönti el.

Nekem csak nagy segítség ez. És ez egyébként sem zárja ki, hogy ne vegyek új ruhákat. Csak nem annyit mint alapból kéne.

Köszönöm a válaszokat.

2011. márc. 4. 21:51
 12/31 anonim ***** válasza:
84%

Anyukám mindent elrakott. A kislányomon olyan ruhák is vannak, amikben még én kapálóztam. mert a kisbabaruháknál nincsen "szövetdivat" és új szabás. Csak puha anyag, cuki minta.

Újjabbak is vannak, azokat az unokatesó nőtte ki.

Venni még nem vettem. Öt hós a lányom.

2011. márc. 4. 22:06
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Én mindent elteszek.Még a hugomnak nincs gyereke és egy pár barátnőmnek.Biztos vagyok benne,hogy meglesz a helyük.Különben én sajnálnám eladni,kicsit kötödöm minden dolgához a kislányomnak.Én is rengeteg mindent kaptam a nővéreméktől és igen tényleg nagyon jól jött.
2011. márc. 4. 22:15
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Én most úgy hiszem, hogy nem adom el a kislányom ruháit.

-Még tervezek gyereket vállalni, akár kettőt is.

-A barátnőimmel cserélni szoktunk. Egyikük folyamatosan viszi a kisruhákat, mert lánya született másodjára.

- Van egy felnőtt öcsém, szívesen adom át neki, ha gyereket vállal majd.

Az én mostanra 28-29 éves ruháim közül is eltett anyukám párat. Egy-két kardigánt ráadtam a kislányomra, nem volt bajuk, sima fehér, kötött holmik voltak. Még büszke is voltam.

Unokahugaim (19, 14 évesek) holmijai közül is tudtam többet használni, szépen el voltak téve, otthoni játszós ruhának, csúszni-mászni nagyszerűek.

Mástól nem örököltünk, minden holmija új. Majd mi örökítjük őket tovább.

2011. márc. 4. 22:41
 15/31 anonim ***** válasza:
80%
Én is eladom a babaruhákat, mert már nem tervezünk több gyereket. A rokonságban most fognak iker babák születni, ennek ellenére az eladás mellett döntöttem. A "kedves" rokon elvárja, hogy több zsák drága babaruhát és babaholmit ingyen odaadjak neki és persze én vagyok a bunkó, amiért nem így teszek. Amióta megszülettek a lányaim, egy 100F-os zoknit nem kaptak, nem értem nekem miért kellene másképpen viszonyulnom. A babakelengye értéke még használtan is több 10ezer Ft, és azért annyira nem állunk jól anyagilag, hogy ezt csak úgy nekiadjam valakinek.
2011. márc. 5. 04:19
 16/31 anonim ***** válasza:
77%

Mi kaptunk rokontól 15 éves babaruhákat, 90%-uk csak játszósnak jó, mert tényleg teljesen más a mai divat. A rugik majdnem olyan szélesek voltak, mint amilyen hosszúak. A többségük sötét színű.

Ilyen hosszú időre én nem tenném el, max. 5 évre, ha másik babát szeretnék vagy a rokonságban várható ennyi időn belül baba.

Na meg egy panelba pl. nem olyan könnyű ezeket tárolni.

2011. márc. 5. 09:19
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én az első gyerkőcről mindent elraktam,amit már a 2.is kinőtt,eladom,abból veszek újakat,nagyobbakat.

Mindent nekünk kellett megvenni,nem kaptunk senkitől ruhákat,és el sem fogadnám a kölcsön ruhákat,mert arra jobban kell vigyáznom.

2011. márc. 5. 10:38
 18/31 anonim ***** válasza:

Ket gyermekem van, kicsi a korkulonbseg, mindketto fiu. A nagyobbik gyerek minden ruhajat megtartottuk, hasznaltam a picire is, nehanyat odaadtam a sogornomnek (sokra nem volt szuksege, hatarozottan fius ruhak voltak, neki lanya van, raadasul szinte egyszerre szulettek a gyermekeink, ami pedig jo volt az enyemre, azt nyilvan nem tudtam odaadni neki).

De nincs mas, akinek kolcsonadhatnam a ruhakat. A testvereimnek van gyereke, nem lesz tobb, nincs olyan kozeli baratnom, akinek szivesen odaadnam. Olyannak meg eszem agaban sincs, aki csak ismeros es nem is tul kozeli.

Ugyhogy en siman eladom, nem igazan fuznek erzelmi szalak a kinott gyermekruhakhoz. Tobbszor koltoztunk, fogunk is, igy semmit sem akarok raktarozni.

Tervezunk harmadik gyereket, de kesobb, 8-10 ev mulva lesz, ha minden jol megy. Majd veszek akkor ismet ruhakat es eladom majd azokat is.

2011. márc. 5. 12:48
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. márc. 5. 15:57
 20/31 anonim ***** válasza:

Tesóm a 3 gyerekről mindent elrakott, és most odaadta nekünk, nálunk most jön az első baba.

Ha már nem használjuk, akkor visszaadjuk nekik, hogy el tudják adni. Több gyereket nem akarnak sem ők, sem mi, és a pénz sem jön rosszul. Nekünk helyünk sem lenne, hogy tároljuk őket.

2011. márc. 6. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!