Tudtátok anyukák? Diane35 fogamzásgátlóról?
Én szedtem ezt a fogamzásgátlót, már nem emlékszem mennyi ideig, de 2 évnél biztosan nem tovább. Én direkt úgy kértem az orvostól, mivel hallottam róla, hogy ez segít a sok pattanáson és az erős vérzésen (ekkor kb. 28-30 éves voltam). A teherbeesésem előtt kb. már 2 évig nem szedtem semmilyen fogamzásgátlót, viszont terhes is csak véletlenül lettem, össz-vissz egyszer nem használtunk óvszert, csak "vigyáztunk". Ez azért volt meglepő, mert állandó vashiánnyal küzdök, és vashiányosan nehezebb teherbe esni.
Én úgy tudom, hogy azoknak is felírják ezt a gyógyszert, akiknél pco-t diagnosztizálnak. Tehát konkrétan a pco gyógyítása érdekében, a kezelés részeként kapja a beteg a diane-35-öt. Erről van egy csomó cikk a neten. Ezek alapján nem vagyok biztos benne, hogy helytálló, amit írsz.
Mindenesetre remélem, hogy hamar meggyógyulsz, és minél előbb összejön a baba.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! Ezt nem mondjátok???
PCOS-em van nekem is. Most a télen nagyon elkezdett hullani a hajam, híztam is stb. A dokim felírta ezt 6 hónapra, hogy a női hormonjaim rendbe jöjjenek.
Azt mondta, hogy soktízéves tapasztalatai alapján könnyebben lehet utána spontán teherbe esni.
Előtte is szerdtem, csak másokat: Novynette, szülés után Azalia majd Milligest nevűeket.
Ezt a Diane 35-öt januárban kezdtem, a második levél fogy el.
Annyira biztosan mondta az orvos, hogy ez helyreteszi a dolgaimat, hogy szabályosan örültem is. A hajhullásom jelentősen csökkent, pattanásaim nincsenek és megszámoltuk, hogy kevesebb ciszta van a petefészkeimben.
Most akkor mit csináljak??
Úgy terveztem, hogy beszedem ezt a féléves adagot, utána nekilátunk a babaügynek. De most alaposan elbizonytalanodtam.
Nekem az orvos a pattanásaimra írta fel és el is mondta, hogy csak mellékhatásként fogamzásgátló. És persze nem szedtem sokáig kb. 1-1,5 évig, utána Yadinet szedtem 5 évig. Szerencsére nem volt gond a teherbeeséssel.
Elég szomorú, hogy vannak ilyen orvosok, mint a tiéd!
Én tudtam, és szedtem is.
A dokim az elején elmondott mindent, és úgy csináltuk, hogy 1 év után átálltam egy másik bogyóra (Regulon), de attól ugyanolyan ragyás lettem, mint a Diane előtt voltam. Így visszaírta a Dianét. Megint szedtem 1 évig, majd ismeretlen eredetű hasmenésem lett, megváltozott májfunkció és a doki leállította a Dianét. Azóta semmilyen fogamzásgátlót nem szedhetek.
Nem lettem PCOs, rendben működött utána a testem is, és már van 2 kisfiam is.
Nekem viszotn nagyon jó tapasztalataim vannak a Dianével. Én évekig szedtem, nem egy és nem két évig.... Nekem is bőrproblémákra írta fel a doki, és nagyon jó volt!
A ciklusaim normálisak voltak teljesen, a bőröm csodaszép. A babaproject elsőre sikerült is.
Szóval nem biztos, hogy nálad is csak emiatt volt probléma.
Én sajnos már nem szedhetem egy másik betegségemből kifolyólag, de ha tehetném, újra szedném, mert szoptatás abbahagyása után valami iszonyatos újra a bőröm... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!