Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egykék anyukái! Megbánta,...

Egykék anyukái! Megbánta, hogy nem szültél még egy kisbabát?

Figyelt kérdés

Van egy gyermekem, és szeretnék kistesót, de sajnos nem merjük bevállani. ( Nem részletezem, anyagiak.....)

Ha a szívemre hallgatok,akkor viszont akár most azonnal vállalnám.

2011. febr. 20. 17:28
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Azt akartam írni, megbántad-e? (lemaradt a "d".)
2011. febr. 20. 17:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bántam meg, mert 2 éves volt a fiam, amikor elváltam. Ezt az egyet is nehéz volt felnevelnem, iskoláztatnom, és elindítanom az életbe. A saját lakásomat adtam oda neki, én meg élek egy rossz kapcsolatban.
2011. febr. 20. 17:44
 3/14 anonim ***** válasza:
88%
Nekem ugyan még kicsi az egy szem fiam, de én nem bánom, hogy csak ő lesz nekünk. Én mondjuk világ életemben egy gyerek párti voltam. Ahhoz anyagilag nagyon jól kellene állnunk, hogy én még egy babát be merjek vállalni. Éppen azért, amit előttem is írtak, egy gyerek mindig a gyereked marad, nem csak addig szeretnék róla gondoskodni, amíg nagykorú nem lesz, hanem támogatni, megadni neki a lehető legtöbbet, amit sajnos a mi szüleink nem tudtak nekünk. Mennyivel egyszerűbb volna a mi életünk is, hogy ha nem évtizedekig kellene a lakástörlesztőt nyögnünk és még sorolhatnám.
2011. febr. 20. 18:31
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtatok. Én inkább az eszemre hallgatok, nem a szívemre.
2011. febr. 20. 19:07
 5/14 anonim ***** válasza:
79%

Hát, az én fiamnak szerintem nem lesz testvére. Most 3 éves, az apjával már nem vagyunk együtt, de nem is ez az egyetlen ok. Ha együtt lennénk, vagy ha lenne párom, akkor sem hiszem, hogy lenne. 20 éves voltam, amikor megszületett, szóval akár arra is lehetne gondolni, hogy ha így, fiatalon szültem, akkor még simán lehetne több gyerekem is, de nem ez a helyzet. Én a GYED lejárta után kezdtem egyetemre járni, amikor ő a bölcsit kezdte, aztán úgy alakult, hogy az egyetemre rá is kell húznom egy évet, szóval kb. 27 éves leszek, mire diplomát kapok. Egyetem alatt biztos nem vállalnék be mégegy gyereket, nem akarom tovább húzni a dolgot. Utána dolgozni szeretnék végre valahára a szakmámban (persze korábban is dolgoztam, de más területen), szeretném megalapozni a szakmai előmenetelemet. Szóval nem akarok 1-2 év munka után elvonulni GYED-re megint, legalább 5-6 évet dolgozni akarok. De most úgy gondolom, hogy 30 éves korom után meg már nem igazán szeretnék szülni. Persze lehet, hogy akkor majd meggondolom magam, de ha 10-15 év korkülönbség van két testvér között, az már nem is olyan testvéri viszony, ők már nem fognak úgy együtt játszani, mint azok, akik 1-3 év korkülönbséggel születtek.

Pedig igazából szeretnék még gyereket, csak úgy vagyok vele, hogy egy már van, ezért annyira nem fogom fel tragikusan a helyzetet, ha nem lesz több.

2011. febr. 20. 19:35
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hasonló cipőben járok, mint te. Az anyagiak miatt nem merjük most bevállalni (A határozott idejű munkaviszonyom a nyáron lejár, így ha nem találok addig másikat, GYES-re lennék csak jogosult. Apa fizetéséből meg két gyerekkel nem jönnénk ki. Ráadásul én már 35 lennék, mire a második is elmúlna 2 éves, s félek, hogy akkor már nagyon minimális lenne az esélyem, hogy normálisan fizető állást találjak.). Én már most nagyon rosszul érzem magam, s minden nap eszembe jut, hogy de jó lenne újra pocakosnak lenni. Próbálok az eszemre hallgatni, de napról napra a megoldást keresem arra, hogy mégiscsak idén újra pocakos lehessek.
2011. febr. 20. 20:14
 7/14 A kérdező kommentje:

Én 32 éves vagyok, 29 évesen szültem. A szerződésem lejárt épp abban az évben,mikor szültem, és persze nem vesznek vissza a munkahelyemre. Szóval most állást keresek, a GYES hamarosan lejár. Ha most nem vállalok be kistesót, akkor tuti nem lesz nálunk se. 35 felett már nem akarok szülni.

Hát ez van.

2011. febr. 20. 21:03
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Akkor méh bőven ráérsz.

Az elsőt 28 évesen szültem, a másodikat 37.

Elször nem is akartam másodikat, aztán úgy voltam, mjad ha nagy iskolás lesz, végül 9 év lett korkülönbség.

2011. febr. 21. 09:02
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

előző

Szerintem sokkal jobban vagyok érett most, mint voltam 28 évesen.

2011. febr. 21. 09:03
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Akik 30 felett már nem vállalnak be babát,tőlük kérdezem,hogy mi az oka?Nem tudhatjátok milyenek lesztek 35 körül,kb olyanok mint most.Én a két kisebb gyermekemet 30 közepén szültem és sokkal jobb anyának érzem most magam mint a nagylányommal akit 20 évesen szültem,vagy úgy érzitek aki 30 fölött szül az már öreg?
2011. febr. 22. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!