Mennyire igaz az, hogy egy l hónapos kisbabát ellehet kapatni? /Mindenekelőtt jelzem, hogy mielőtt hazahoztuk születése után, mindjárt l hétig a gy. Kórházban volt/
Határozottan nem!
A kisbabának oka van arra, hogy miért sír (pl. fáj valamije, unatkozik, testközelségre vágyik). Csak úgy "viccből" nem sír egy baba. úgyhogy nem, nem lehet elkapatni (saját tapasztalat).
Ez eg nagyon buta és káros babona! Az a pici baba 9 hónapon keresztül a te összes rezdülésedet érezte, most meg ott kell feküdnie egy hatalmas, kemény, hideg kiságyban... Nagyon rossz lehet ám nekik! Határozottan állítom, hogy azok a babák, akik sokat vannak kézben, szoros testkontaktusban szüleikkel, sokkal kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak lesznek később is, mint azok, akik "rideg tartásban" vannak. Azok a babák,akiket nem hagynak sírni a régi beidegződésnek megfelelően, hanem felvesznek, igyekszenek kideríteni és megszüntetni a sírást kiváltó okot, hamar megtanulják, hogy csak akkor sírjanak, ha valami bajuk van. Ők bízni fognak a körülöttük lévőkben, mert tudják, ha "szólnak" mindig lesz segítség. Azok viszont,akiket hagynak sírni, mert félnek az elkényeztetéstől, azok a babák azt tanulják meg, hogy kár a gőzért, hiába jelzel, úgysem segítenek...
Én egyik gyerekemet se hagytam sírni, ha jeleztek, felvettem mind a 4-et, igyekeztem rájönni, miért sírnak.. Egyik se lett elkényeztetve, mind a 4 nyugodt, kiegyensúlyozott, magabiztos kisgyerek lett.
Ez ugyan nem teljesen a kérdésedre válasz, de érdemes elolvasni : [link]
Egyébként egyetértek az előttem írókkal, ekkora babát még nem lehet elkapatni azzal, ha felveszed. Inkább akkor teszel kár, ha hagyod sírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!