Katolikus keresztelőt szeretnénk, de a papunk nem kereszteli meg a lányunkat. Ismertek olyant, aki igen?
OFF:
Miért akarod megkeresztelni? A rokonok miatt? Vagy csak úgy?
Teljes mérzékben megértem a papotokat. Az más, ha már nincsenek a szülők együtt, de az, hogy együtt élnek, és nem akarnak oktatásra járni, ez nálam nem indok az egyházi esküvő ellen.
A gyerekkori keresztelés lényege, hogy a szülők és keresztszülők vállalják, hogy keresztény életre nevelik a gyermeket. Te milyen keresztény értékrendet kívánsz a gyermekednek átadni?
Vagy a manapság divatos svédasztalos katolikus vagy, aki csak azt veszi el az asztalról ami tetszik, ami nem, azt otthagyja másnak.
Akkor hagyd a gyermekedre, majd ha felnőtt lesz, eldönti, hogy meg akar-e keresztelkedni, de ez az igazi álszentség, amit ti csináltok.
A mai világban szerintem nem hogy örülnének, hogy valaki egyáltalán még meg akar keresztelkedni, inkább variálnak.
Sajna volt nekünk is az ismerettségi körünkben ilyen, szintén katolikus eset. De tovább kell menni a környező templomokba, plébániákra, mert biztos akad olyan, aki meg fogja keresztelni lehet még ingyért is...
Igaz, már egy kis idő eltelt azóta, de engem pl. úgy kereszteltek, hogy nem voltak a szüleim összeházasodva, sőt, anyukám mégcsak meg sem volt keresztelve, nem is vallásos. Azóta már ilyen feltételekhez kötik?
Bocs az off-ért!
Majd' 40 éve, én is "zabigyerekként" lettem megkeresztelve. Ma már azt sem tudják, hogy milyen feltételekhez kössék...
A környező templomokban már jártunk, kevés sikerrel.
Én keresztanya vagyok úgy, hogy nem vagyok megkeresztelve, engedte a pap.
Csepel, Béke tér, Jézus szíve templom (van honlapja szerintem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!