Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Katolikus keresztelőt szeretné...

Katolikus keresztelőt szeretnénk, de a papunk nem kereszteli meg a lányunkat. Ismertek olyant, aki igen?

Figyelt kérdés
Nem volt egyházi esküvőnk, ezért nem akarja megkeresztelni. Mindketten bérmálkoztunk, viszont nem szívesen járnék oktatásra, ezért nem volt. Bp. környékén ismertek olyant, aki esetleg megkeresztelné így?
2011. febr. 15. 08:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
70%

OFF:

Miért akarod megkeresztelni? A rokonok miatt? Vagy csak úgy?

Teljes mérzékben megértem a papotokat. Az más, ha már nincsenek a szülők együtt, de az, hogy együtt élnek, és nem akarnak oktatásra járni, ez nálam nem indok az egyházi esküvő ellen.

A gyerekkori keresztelés lényege, hogy a szülők és keresztszülők vállalják, hogy keresztény életre nevelik a gyermeket. Te milyen keresztény értékrendet kívánsz a gyermekednek átadni?

Vagy a manapság divatos svédasztalos katolikus vagy, aki csak azt veszi el az asztalról ami tetszik, ami nem, azt otthagyja másnak.

Akkor hagyd a gyermekedre, majd ha felnőtt lesz, eldönti, hogy meg akar-e keresztelkedni, de ez az igazi álszentség, amit ti csináltok.

2011. febr. 15. 13:59
 12/16 anonim ***** válasza:

A mai világban szerintem nem hogy örülnének, hogy valaki egyáltalán még meg akar keresztelkedni, inkább variálnak.

Sajna volt nekünk is az ismerettségi körünkben ilyen, szintén katolikus eset. De tovább kell menni a környező templomokba, plébániákra, mert biztos akad olyan, aki meg fogja keresztelni lehet még ingyért is...

2011. febr. 15. 14:44
 13/16 anonim ***** válasza:

Igaz, már egy kis idő eltelt azóta, de engem pl. úgy kereszteltek, hogy nem voltak a szüleim összeházasodva, sőt, anyukám mégcsak meg sem volt keresztelve, nem is vallásos. Azóta már ilyen feltételekhez kötik?

Bocs az off-ért!

2011. febr. 15. 15:02
 14/16 A kérdező kommentje:

Majd' 40 éve, én is "zabigyerekként" lettem megkeresztelve. Ma már azt sem tudják, hogy milyen feltételekhez kössék...

A környező templomokban már jártunk, kevés sikerrel.

2011. febr. 15. 15:38
 15/16 A kérdező kommentje:
A "13-59"-es OFFolónak pedig csak annyit, hogy miért más, ha a szülők már nincsenek együtt??? Hát hol van a házasság szentsége? Hol a holtomiglan-holtodiglan? Ki itt a képmutató?
2011. febr. 15. 17:23
 16/16 anonim ***** válasza:

Én keresztanya vagyok úgy, hogy nem vagyok megkeresztelve, engedte a pap.

Csepel, Béke tér, Jézus szíve templom (van honlapja szerintem).

2011. febr. 15. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!