Katolikus keresztelőt szeretnénk, de a papunk nem
kereszteli meg a lányunkat. Ismertek olyant, aki igen?
Amennyire ismerem a keresztény vallást, (katolikus iskolába jártam, de elég távol áll tőlem) attól, hoyg a szülők nem házasok a gyermeknek még jár a keresztség mert ugye "miért ő bűnhődjön a szülei vétkéért"? Csúnya dolgot kérdezek (sajnos nagyon nagyon sok ilyenről hallottam) nem lehet, hogy plusz pénzbeli juttatást vár el? Már csak azért is mert nálunk a pap X5-ös BMW-vel jár és 3gyereke van 2nőtől...katolikus pap igen...szóval soha nem lehet tudni. Esetleg menjetek el egy másik templomba ahol nem ő van.
2011. febr. 15. 08:37
esetleg görög katolikus? Nekünk az jött be!Sajnos hozzánk is ugyan így álltak!Mindegyik pap!("álszentek")
2011. febr. 15. 08:46
azok hát...tudnátok velem mit műveltek 4éven keresztül, azért mert nem vagyok keresztény.... :(
2011. febr. 15. 08:50
4/16 A kérdező kommentje:
Római katolikust szeretnénk (igazából csak a férjem, felőlem lehetne bármilyen...
A papunk igencsak magas egyházi körökbe mozog (vagy oda szeretne tartozni, ezt nem látom tisztán), sokat jár Rómába, és hajthatatlan.
Keressetek másik templomot. Mi még csak össze se vagyunk házasodva, a páromnak sem első áldozása, sem bérmálkozása nem volt, nekem is csak első áldozás, mégis minden szó nélkül megkeresztelte a fiúnkat.
2011. febr. 15. 09:44
Mondjuk nekünk a lány nem lett megkeresztelve. Én megvagyok ugyan, párom is, de én egy életre megutáltam a templomokat... négy év kínszenvedés után se apácát se papot nem akarok még csak látni se :D
2011. febr. 15. 09:49
Ez érdekes. Ugyan én nem katolikus vagyok, hanem evangélikus, de a fiamat simán megkeresztelték, pedig nem voltam házas, sőt, az apával nem is voltunk együtt addigra már. A keresztelő előtt kellett egy órát beszélgetnem a lelkésszel, kb. ennyi volt, utána már írta is be az időpontot a naptárba.
2011. febr. 15. 09:58
8/16 A kérdező kommentje:
pont ezért írtam a kérdést, mert szeretnék másik templomot választani, csak nem tudom, hogy hol....(Bp. környékén)
csak a katolikusok ilyen "vaskalaposak", de tudom, hogy közülük sem mindenki veszi ennyire komolyan, csak még nem találtunk rá...
Mások hogy csinálták?
Békásmegyeri Szent József Plébánia 1038.Bp,Templom u.18.
Tel:06-1-454-05-71 ill 06-30-96-11-685
Félfogadás:H: 8:30-12 K-Cs-P: 14-17:30
Mi nem vagyunk összeházasodva.Én elsőáldozó voltam,a párom bérmálkozott.Semmi probléma nem volt ebből amikor meg akartuk kereszteltetni a kisfiúnkat.Ki kellett tölteni egy nyomtatványt és a keresztszülőnek kellett a keresztlevele.Se oktatás,se előkészítő..semmi.Kaptunk időpontot és minden flottul ment.
2011. febr. 15. 10:32
10/16 A kérdező kommentje:
Kapcsolódó kérdések: