Mire kell, hogy figyeljek? (munkaszerződés)
Az elsőhöz még annyit fűznék hozzá, hogy nem fogja a megszűnés érinteni a gyedet sem, mert ha tgyás alatt szűnik meg a munkaviszony, akkor a gyed járni fog passzívan.
A tesónál fog gondot jelenteni, hogy nincs munkaviszonyod, mert a második gyerek előtt újra dolgoznod kell, hogy járjon a gyed.
Gyed nem érint, mert azt így sem, úgy sem kapnám.
A szabadságomból már elment kb 15 nap erre az évre, akkor ugye elvileg (vagy nem tudom) időarányosan nézve már nincs szabim (összesen 28 napom volt).
A másik, hogy én július 1-jével szeretnék felmondani (akkor töltöm a 36. hetet), nem köthetnek semmibe bele?
Ezt most nem értem vagy talán nem akarom érteni. Szóval azt mondod, hogyha én júliusban terhesség illetve szülés miatt felmondok, ki kell fizetnem 4 havi béremet? Mert ez akkor nagyon gáz.Táppénzre nem hiszem, hogy el tudok menni.
(Férj külszolgálatos, én meg határozott idejű szerződéssel vagyok.Szóval most akkor, nem tudom mi merre hány méter. :()
Táppénzre lehet menni határozott idejű munkaszerződésnél is. Felmondás: Mindkét fél érdekeit védi az a szabály, hogy a határozott időtartam alatt a munkaviszony csak közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással, próbaidő kikötése esetén pedig azonnali hatállyal szüntethető meg. Amennyiben a munkáltató a fentiektől eltérően szünteti meg munkavállalójának munkaviszonyát, akkor a munkavállalót egyévi, ha a határozott időből még hátralévő idő egy évnél rövidebb, a hátralévő időre jutó átlagkeresete illeti meg. Ugyanez érvényes abban az esetben is, ha a munkavállaló szünteti meg a munkaviszonyát.
Tehát, ha nem megy bele a munkáltatód a közös megegyezésbe, akkor fizethetsz...
Mert, ha külföldön (a fent említett okoknál fogva) vagy nem jár semmi (se gyes, se gyed, se családi pótlék), de van más. Egy szóval ezek, ilyen jogcímen nem járnak. Igazán ez sem érdekelne, csak engem ne húzzanak le.
Köszönöm még egyszer a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!