Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Abortusz - a nőgyógyászok...

Abortusz - a nőgyógyászok hogy "viselik"?

Figyelt kérdés
10 hetes terhesen kis vérzéssel kerültem kórházba egy pénteki napon. A nőgyógyász mondta, hogy hétfőn reggel mindenképpen hazaenged, mert jönnek a küretesek. Mivel szinte végig ő volt ügyeletben, így naponta figyelte ultrahangon, hogy mi a helyzet a kicsivel. Amikor láttuk, hogy nincs baj, ő is úgy örült neki, látszott, hogy izgult érte/értünk. Hétfőn reggel jöttek megszakításra a nők, az egyik mondta, hogy 10 hetes terhes. Eszembe jutott, hogy a doki egyik nap még terhességet ment, másnap meg megszakítja... Az én orvosom nem mondott erre semmit. Szerintetek hogy viselik?
2011. febr. 8. 16:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
51%

Egy orvos nyilván nem tehet(ne) megjegyzéseket a betegeire,viszont mondhatka azt hogy ő nem vállal abortuszt,nem kezel négert,cigányt stb. Ezen meglepődtem,de jogilag megteheti mivel ha úgy látja,hogy nemtudja legjobb trudása szerint,anélkül hogy kivételezne a beteggel (akár negativ,akár pozitiv irányba) akkor nem muszáj kezelnie.

Neki ez is a munkakörébe tartozik (aki vállalja az abortuszt),véleménye lehet,de nem érheti azután a beteget semmilyen negativ diszkrimináció,hogy az orvos vállalta a kezelését. Már csak azért sem,mert senki életébe nem lát bele,nem tudja miért döntött igy stb. Azon meg nem kell megsértődni,hogy megkérdezi megtartod vagy elveteted-e ,ezt a kérdést általában felteszik ,akkor is ha házas vagy mert az nem jelenti mindneki számára azt,hogy meg is tartja a gyereket.

Egyébként ha a lelki oldalát nézzük,muszáj megtanulniuk "közömbösnek" lenni,ha nem akarnak bekattani teljesen,vagy tönkremenni idegileg.

A barátnőm koraszülött intenziven dolgozik,ha minden baba sorsát és halálát a szivére venné már régen egy gumiszobában számolná a labdán a pöttyöket

2011. febr. 8. 19:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Még valamit kifelejtettem,az orvosnak nem feladata és nem tartozik a munkakörébe sem az erkölcscsőszködés,sem az ítélethozatal a beteg élete felett. Ezért én nem tartom helyesnek ha bármilyen megjegyzést tesz a saját betegére .

Ezt úgy irtam egyébként,hogy soha nem volt abortuszom,és remélem nem is lesz.

2011. febr. 8. 19:28
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az én orvosom imádja magát a terhességet, a kismamákat,a babákat, az egész folyamatot. Szinte körberajongja minden páciensét :) akár magán, akár sztk megy.

Nem csak mint orvos, hanem mint ember tisztelettel és a legjobb tudása szerint jár el. Akármikor hívhatod, tanácsokat ad, átsegít ha lelkileg kicsit nehezebb stb. 4 gyerekes családapa.

Nos Ő nem vállal abortuszt.

2011. febr. 8. 22:01
 14/15 anonim ***** válasza:
91%

Egy ismerősöm orvostanhallgatóként nézett végig egy abortuszt. Mondta, hogy valami furcsa kaparó hang hallatszik közben. És ő egész idő alatt azt érzet, hogy elmondhatatlanul szörnyű ez a hang és ő nem bírja elviselni, teljesen rosszul lett tőle. Végül belgyógyász lett, de ha nőgyógyász lett volna, gondolom nem vállal abortuszt.

Különben velem is történt olyan, mint az egyik válaszolóval. ( hetes voltam, mentem ultrahangra. Jön be az orvos, és benyögi: "8 hetes..És..elveteti?" Hirtelen köpni nyelni nem tudtam. Aztán az UH után jó hangosan megkérdezte (nyitott ajtó, tömött folyosó): "Kaparása volt már?" Gondolom neki például nem okoz erkölcsi kérdést az abortusz. (Horváth Mihályról -Szent István- van szó, csak a reklám kedvéért.)

2011. febr. 9. 10:48
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Mikor a 2.babámmal lettem terhes és mentem vizsgálatra épp péntek volt.Közölte az orvos a terhesség tényét és rögtön kérdezte is,hogy szeretném e megtartani.Én mondtam,hogy természetesen,tudatosan került oda az a baba:)Erre a doki és az asszisztense szinte körbe ugráltak örömükben,örömtáncot jártak,amire én biztosan elég érdekes képet vághattam,hiszen nem ez a természetes,hogy így reagálnak a másik ember örömének.Szóval közölték,hogy a héten maga az első aki ezt mondja.Tehát egész héten szinte futószalagszerűen nyomják az abortuszokat,ami nagyon durva.Ebből a reakciójukból én úgy gondolom,hogy azért midenképpen pozitív számukra a babavárás,talán annyira nem viseli meg őket lelkileg,de mint orvosoknak kis túlzással,de egy fajta "kudarc"-nak is nevezhető az abortusz.Van amelyik kifejti egyéni véleményét normálisan van amelyik bunkón,de én inkább az utóbbiról hallottam,de a döntés joga mindenképpen az anyáé,illetve az terhes nőé.

Ezzel együtt kell élnie,hiszen a munkájához ez is hozzátartozik.

2011. febr. 9. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!