Abortusz - a nőgyógyászok hogy "viselik"?
Szerintem túlzottan nem rázza meg némelyiket, a többsége talán alaposan kioktatja a kismamát, én hallottam legalábbis, mikor missed ab műtét után az én orvosom a szobatársamat jól leszidta. Az utolsó pillanatban vették el a babáját, a 12. héten...
Tudok olyan orvosról, aki egy páciensének már sokadszor végzett abortuszt, a nő úgy adta elő, hogy a doki még poénkodott is... nem tudom... fura.
Biztos, hogy tesznek különbséget az orvosok is. Nem hiszem, hogy azért tanul valaki évekig szülésznek, hogy aztán örömmel végezze az abortuszokat.
Ahová én járok kórházba, elég nagy a megkülönböztetés az abortuszosok és az elvesztett terhesség, méhen kívüli terhesség miatt bekerült nők között. Nem voltak bunkók, de akiknek elhalt a babájuk, sokkal jobban odafigyeltek, bejöttek beszélgetni hozzánk, vigasztaltak, eleve egy szobába kerültünk a sorstársakkal. Akik abortuszra jöttek, azokkal amolyan futószalagosan bántak.
Valahogy olyan muszáj dolog nekik, bemegy, megcsinálja, aztán kész. A lelkiismereti elszámolást meg ráhagyja a páciensre.
Én 24 évesen lettem terhes, elmentem a dokihoz, megnézte UH-on. Idős, tapasztalt, nem túl kedves orvos. És ezt monda: "Igen, terhesnek tetszik lenni. És mit csinál? Elveteti, megtartja?" A hideg is kirázott, hogy nem feltételezi rólam, hogy akarom a babát. A papíron láthatta, hogy férjnél vagyok, ez volt 8 hetesen, és mellesleg azt sem közölte, hogy ikreket várok. Pedig azt 5 hetesen lehet látni. Ezzel a dokival beszéltem, amikor 5-6 hetes lehettem, és közölte, hogy 8 hetesen menjek vissza, mert lehet, rosszul teszteltem. Orvosa válogatja.
De örülök, hogy jobban vagytok, probléma mentes babavárás Nektek!
nekik ez munka.
egy pap ismerosunk ezt mondta.
a kereszteles es temetes kozt nagy kulombseg van,de mindkettore ugy nez hogy ez egy munka.
valahogy az orvosoknal is igy mukodik.
Nézd tulajdonképpen az abortusz is életmentés, hiszen, aki nem akar gyereket, az megtalálja a módját, hogy ne legyen. és belehalhat sőt nagyon sokan halnak meg szerintem mind a mai napig házi abortuszban. Úgyhogy ha innen nézed, az orvosok nagyon sokat tesznek ezeknek a nőknek az életéért. Persze közben megölnek egy másikat. De ez meg már egy morális kérdés, amit lehetne a végtelenségig ragozni és vitatkozni rajta.
Az biztos, hogy kórházban, szakképzett orvos által elvégzett abortusz életmentő műtét. És egy orvosnak kötelessége megóvni páciense életét, még ha neki magánvéleménye is van a dologról.
Köszönjük szépen, már 36 hetes a baba :)
Utolsó: érdekes a nézőpontod, erre én nem is gondoltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!