Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mihez közel választottál...

Mihez közel választottál óvodát? A lakóhelyedhez, vagy a munkahelyedhez?

Figyelt kérdés
2011. febr. 4. 21:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én a bölcsivel vagyok így. Szeretnénk elköltözni és talán vissza sem vesznek a munkahelyemre, szóval én sem tudom.
2011. febr. 4. 21:24
 2/11 anonim ***** válasza:
Én a lakóhelyhez, mondjuk útba is esik a munkahelyre menet, ami viszont túl messze van ahhoz, hogy onnan hozzam haza a délután már nyűgös-fáradt fiaimat (akkor már mindent akarnak, csak a kocsiban ülni nem). Ráadásul ha a nagyi vigyáz rájuk, akkor neki is közelebb van.
2011. febr. 4. 21:34
 3/11 anonim ***** válasza:
Otthon. Szerintem ez a legjobb megoldás, mert ha munka után intézni valód van, gyerekkel nem fog olyan könnyen menni, mert hurcolod magaddal és neki pont nem ehhez lesz kedve.
2011. febr. 4. 22:23
 4/11 anonim ***** válasza:

A bölcsi a lakóhelyhez van közel, kb. két perc gyalog, egy utcában vagyunk a bölcsivel.

Az ovit más kiválasztottam, az az egyetemhez van közel (gyakorlatilag néhány teremből be/le lehet látni az ovi udvarára, van közös fal), viszont remélem nyártól a lakóhelyünkhöz is közel lesz, mert ott akarok új albérletet keresni. Itt, ahol lakunk, hát.. egy óra buszozás mire odaérek, már nagyon unom.

2011. febr. 5. 00:01
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
egyik sem, kiválasztottam a legjobb hírű óvódát egy közeli városban, bár itt a faluban senki nem érti, miért nem ide hordom a gyereket, különösen, hogy a kicsivel itthon vagyok. Mondjuk a legelső szempont volt, ne járjanak oda a roma kisebbség tagjai. A második szempont volt, hogy jó hírű legyen. és iskola választásnál is ezek a szempontok vezérelnek. A hírnév, sosem vinném rossz hírű iskolába, oviba a gyerekeimet, csak mert az a kényelmes.
2011. febr. 5. 10:53
 6/11 anonim ***** válasza:
10.53-as. Mi a baj a romákkal? oviba még ők is azt csinálják amit a te gyereked, mert óvónéni neveli őket az ilyen közösségi viselkedésre, nem az otthonról hozott példa a mérvadó. Ne az óvoda hírneve vonzzon, hanem az óvónő. A kettő nem jár együtt.
2011. febr. 5. 13:00
 7/11 anonim ***** válasza:
Na ne már nem ismered a roma gyerekeket? Már ilyenkor is hatalmas különbségek vannak a gyerekek közt. Tisztelet a kivételnek mert belőlük is vannak rendes családok de sajnos abból van a kevesebb főleg falun.Meg értem és én is hasonló véleményen vagyok mint az előző válaszadó. Én inkább azt tartom elsődleges szempontnak milyen hírű az óvoda.
2011. febr. 6. 14:02
 8/11 anonim ***** válasza:

Mi bajom a romákkal? Itt a faluban nap mint nap elmegy a házunk előtt egy roma csaj, viszi a gyerekeit oviba. És mesélte egy ismerősőm, hogy kórházban, mikor szültek, egy szobában feküdtek és meglopta a csaj. Na most az ilyen, mire neveli az akár 3-6 éves gyerekét is, meg ha bemegyek az oviba, fogjam magamhoz a táskám, mert hátha belenyúl? Jobb az ilyet elkerülni, nem járunk egy helyre ilyenekkel és nem kell figyelnem erre.

Egyébként Fehérváron a 5-7 éves gyerek már megvernek a temetőbe járó néniket, van térfigyelő kamera meg ott posztol a rendőr folyamatosan, mert ugye büntetni nem lehet őket. És oviba járnak ezek is meg iskolába is, mert a családiért kötelező nekik.

2011. febr. 6. 14:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Én a munkahelyemhez közel szeretnék óvodát választani,de oda nem veszik fel,mert nem vagyok Szegedi.A helyzet ez:

6ra járok dolgozni Szegedre 45 kilométerről.Az ottani ovi nem vesz fel "külsős" gyerekeket.Itthonról 3:55kor indulok,a 4:10es buszhoz.4kor még nincs óvoda...

Haza meg 4kor érek leghamarabb,azt se nagyon szeretnék.ha fél 5re mennék a gyerekért.(kettőig dolgozok egyébként,de nem érem el a buszt,ezért ez a kiesés)

Ezért: Párom 8tól dolgozik,eddig ő is 6tól dolgozott,így ő viszi,ő hozza(igaz,így csak 6 órában melózik,de nem baj)

Szóval jobb lenne,ha mindenhol lehetne választani.

2011. febr. 6. 18:45
 10/11 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 7. 06:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!