Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor mehetünk gyermekeinkkel...

Mikor mehetünk gyermekeinkkel a nagyihoz, ha a nagyi ápolta a bárányhimlős unokatesót és nem tudom, hogy utána mennyire fertőtlenített, takarított ki mindent?

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:

Minél hamarabb átesik a bárányhimlőn,annál jobb.

Mivel cseppfertőzéssel terjed,nyugodtan mehettek.

2011. febr. 2. 21:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha a gyerekeid még nem voltak bárányhímlősek, akkor nem baj, ha elkapják, felnőtt korban csak gondot okoz. Nem kell ennyire félteni őket, túl kell esni rajta egyszer. Szerintem menjetek nyugodtan!
2011. febr. 2. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem olvastam sehol, hogy a bárányhimlő vírus milyen körülmények közt életképes, de az aggresszívnak tartott Rota vírus is csak napokig életképes.

Szerintem ha lezajlott a fertőzés, nyugodtan mehettek.

A vírusok nagyon érzékenyek a hőmérséklet változásra, szabad levegőre kerülve gyorsan elpusztulnak.

2011. febr. 2. 21:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A kicsi még csak 7 hónapos, ezért szeretném most még elkerülni. Ráér akkor, ha a nagyobbik elkezdi jövőre az ovit...

2011. febr. 2. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:
a bárányhimlő a lappangási időban fertőz. Mikor még nem jöttek ki a tünetek, pöttyök. A lappangási idő akár 2 hét is lehet.
2011. febr. 3. 10:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!