Nagy Dorka Emese. Jól hangzik?
A Dorka nem tetszik; a Dorottya egész jó (ami gyakori név volt a 16.-18. században, azután elavultnak tartották, ma ismét felkapott név).
Az Emese nagyon, az egyik kedvenc nevem, főleg azért mert magyar eredetű (régi magyar női név, jelentése: anyácska, szoptató; Emese (Emese álma) magyar mitológiai alak, Álmos vezér anyja), és az nálam alapkövetelmény szinte (legalább az egyik keresztnév legyen igazi magyar), szóval a lányomnak szinte tuti ez lesz az egyik keresztneve, azért is tetszik, mert rövid, egyszerű és nem kislányos, meg tündibündi név, sokkal szebb, mint a Jenniferek, Klaudiák, Roxánák, Szabrinák, Rozalindák...(elnézést a nevek viselőitől)
Nekem is magyar eredetű nevem van, és büszke vagyok rá, hogy nem valami külföldi csiricsáré neven szólítanak.
Engem mindebben az zavarna, hogy mindkettő nagyon felkapott név, szóval én igyekeznék, hogy a magyar név mellé egy (szép, egyszerű, nem csicsás, de) ritka nevet válasszak, ami mondjuk lehet, hogy másoknak nem tetszik, de nektek (és remélhetőleg a gyereknek) igen és az lényeg...
"A Dolli, Dorisz, Dorka és Doroti nevek az 1990-es években igen ritkán fordultak elő, a 2000-es években a Dorka a 34-55. leggyakoribb női név, a Dolli, Dorisz és Doroti nem szerepel az első százban."
"Emese az 1990-es években gyakori név volt, a 2000-es években a 35-47. leggyakoribb női név."
szép,csak én sem értem a két kereszt nevet ott: D
gondolj csak arra is amikor majd elsős lesz és milyen hosszasan kell majd leírni a nevét meg majd bármilyen aláíráskor...de te tudod: )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!