Nagy Dorka Emese. Jól hangzik?
Köszönöm mindenkinek.
látom azért vannak bőven azok akiknek nem jön be , de nem lehet olyan név ami mindenkinek tetszik.
Számamra a Dorka egy rettentő bájos, kedves, huncut, szép név, az Emese pedig egy komolyabb név, ami felnőtt korban is jó, ha nem szeretné majd a Dorkát használni.
Köszi, Írjatok még!
Tehát mondjuk 25 éves koráig használja a Dorkát mert aranyos, bájos, huncut név de ha mondjuk ledoktrolál vagy komolyabb munkája lesz, akkor átvált az Emesére? Ez bennem csak elméleti szinten vetődött fel, semmi rosszindulat nincs bennem, csak nem értem, a "felnőtt korában használja az Emesét" dolgot.
Bocsánat, hogy ilyen értetlen vagyok. :$
Ilyen alapon ne válogassatok már, hogy majd vajon 20 év múlva is komoly hangzása lesz-e..
Addigra lesz egy csomó Kira, Mira, Dzseni, Kevin, Krisztofer meg miegymás, ami teljesen átlagosnak mondható manapság..(?) Nem is beszélve az "egzotikus" "csak ne legyen átlagos" "csak magyar ne legyen" nevekről..
Ma még nehezemre esik elképzelni egy Levente bácsit pl, attól függetlenül, hogy tetszik ez a név, vagy egy Lilla nénit, amit szintén szeretek, de szerintem 40 év múlva teljesen normálisnak számít majd, és nagyítóval kell majd keresni a Bélákat, Jenőket meg Margitokat.
Szóval az Emese és a Dorka is nagyon szép, kedves név!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!