Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Iker gyermekeimet egy osztályb...

Iker gyermekeimet egy osztályba írassam?

Figyelt kérdés

Fiú-lány ikerpár, nyáron lesznek 7 évesek, ősszel mennek suliba.

A kérdésem, hogy szerintetek (főleg a hasonló helyzetben lévő szülők szerint) mi lenne jobb megoldás, ha ugyanabba az osztályba járnának, vagy válasszuk szét őket?

Nagyon ragaszkodnak egymáshoz, oviban folyton együtt vannak, itthon van külön szobájuk, de sokszor éjjel is átjárkálnak egymáshoz és egy ágyban alszanak...

Láttam példát ismerős ikergyermekeknél, hogy a túlzott ragaszkodás, túl sok együttlét hozott magával negatív hatásokat is, még 7. osztályban is sírva fakadt az egyik lány, pedig csak annyi történt, hogy el akarták ültetni őket egymás mellől... én ezt szeretném elkerülni. Nem is voltak más barátaik, egész általános suliban csak egymással beszélgettek szinte, ha egyikük beteg lett, a másik sem volt hajlandó suliba menni, egyedül a többi gyerek közé...

Én a külön osztályt választanám, de így meg nehéz a döntés, hogy melyik gyereket melyik osztályba írassam. Kisváros a miénk, két általános iskola van, egyikbe semmiképp sem adjuk őket bizonyos okok miatt, maradt egy suli, ahol két elsős osztály indul. Különböző tagozatok, különböző tanító nénik, az egyiket nagyon dicsérik, a másikról nem sokat hallottam. Kiszúrjak az egyik gyerekemmel azzal, hogy egy esetlegesen rosszabb tanítóhoz adom? Lelkiismeret-furdalásom lenne...

2011. jan. 29. 21:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

csak akkor iratnám külön ha PL: az egyik rajzolgat , és nem is rosszul , a másik meg sport iránt érdeklődik., és van olyan suli ahol az adott érdeklődési kört kicsit jobba fejlesztik mint egy átlag helyen.

de sokat rágódnék ezen az biztos. de lehet hogy mégis egy helyre iratnám őket.

nehéz helyzet.

2011. jan. 29. 21:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Édesanyám tanítónő, érintettség miatt én is kérdezgettem, hogy szerinte melyik a jobb. Ő tanított már egybe és külön-ikreket is. Általában, hogyha a szülő kéri, a tanítónő és az óvónő leül megbeszélni, hogy a tanulási módszerekhez a gyerekek személyisége mennyire és hogyan passzol -- és ha a szülő elfogadja, javaslatot tesznek közösen, hogy egy vagy két osztályba írassák őket. Ti még erre nem gondoltatok?
2011. jan. 29. 21:47
 13/21 anonim ***** válasza:

Hát én pont most látom mind a két példát, mondjuk itt már 18 évesek az érintettek. Szóval van egy ikerpár (fiú-lány) egy osztályba járnak. A lánynak is vannak barátai, a fiúnak is és ez elsős koruk óta így van, mindig egy osztályba jártak, nem hátráltatta őket semmi. Sőt ha az egyik rosszabb jegyet kapott a másik ösztönözte magát, hogy ő is legyen olyan jó. A másik ikerpár (szintén fiú-lány) külön járt kezdetektől fogva. A lány azóta is szépen tanul halad a célja felé, hogy felvegyék az egyetemre, a fiú viszont ahogy kamaszodott, és nem hajtotta a másik elkezdett romlani, szóval a jegyei se olyanok, meg úgy nem igazán érdekli a dolog, csak a szórakozás. A másik ikerpár is szórakozik meg minden de ők azért jól tanulnak.

Én biztos, hogy közös osztályba íratnám őket.

18/N

2011. jan. 29. 22:05
 14/21 anonim ***** válasza:
Közvetlen környezetben egy ikerpár van. Ők bölcsibe egy csoportba jártak, de oviba már külön csoportba lettek beíratva. És iskolába is külön mentek. a szülők szerint jót tett nekik, hogy egy helyen vannak, de még sincsenek a nap 24 órájában egymás mellett.
2011. jan. 29. 22:50
 15/21 Adnil25 ***** válasza:
50%

Szia. És saját tapasztalatból azt tanácsolom, hogy egy osztályba írasd őket, de már az első percttől külön padba üljenek. (én és az ikertesóm így voltunk) Soha nem ültünk egymás mellett. Azért jó így szerintem, mert így önállóan "kell" nyitniuk a másik gyerek felé, de ha valami nem okés nekik, azt a szünetben meg tudják beszélni. A tanulásban egyformán haladnak majd, ugyan azt a dolgot két szemstögből élik át, és nem lesz irígykedés a másikra. Nagyon sokat tudnak majd egymásnak segíteni.

Az erős kötődéstől meg nem kell félni, mert az egyik gyermek fiú a másik lány. Egy idő után kialakul a saját baráti körük.

2011. jan. 29. 23:31
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 1 év korkülönbséges gyerekeim vannak, fiú-lány, de bizonyos okokból egyszerre mentek iskolába. Viselkedésük alapján mindenki ikreknek gondolja Őket. Ovis korukban megpróbálták Őket szétválasztani, de egy gyötrődés volt az egész, gyűlölték az óvodát, csak az udvaron volt jó, ott el sem mozdultak egymás mellől. Egy csoportba rakták a két gyereket, és onnantól szuper volt az ovi, és a reggeli 10 perces nézelődés után mindkettő ment a saját barátaival a saját dolgára. De a szemük sarkából figyelték egymást. A sulikezdésnél bennem is volt aggodalom, nehogy elkezdjék őket összehasonlítgatni, de egy jó tanító néni nem tesz ilyet. Most 12 és 13 évesek, hatodikba járnak. Csak előnyét látom a közös osztálynak, mert szabályosan húzzák egymást a tanulásban. Programjaik egy része közös, de nagyrészt teljesen más vonalon mozognak. Mások a barátaik, de mindig kiállnak egymás mellett.

Még egy előnye van a közös osztálynak: nem könnyű egyszerre két elsős gyerekkel, képzeld el, ha ráadásul nem is ugyanazt tanulják ugyanabban az időben. Szétszakadnál.

2011. jan. 30. 09:22
 17/21 anonim ***** válasza:
Mi is egy osztályba jártunk a fiú testvéremmel és nagyon jó volt.
2011. jan. 30. 16:58
 18/21 anonim ***** válasza:
49%

A 10 éves ikrek anyja vagyok!

KÖSZÖNÖM, HOGY LEPONTOZTATOK!! Azthiszem erről igazán a válaszadók közül csak én tudtam HITELES választ adni, mert ebben élek!! Azzal szemben, hogy ti az anyjának a fiának a lányának a barátnőjébél láttátok, hogy az vált be!!

Bunkó sem voltam. Én még erről sohasem hallottam, ezért döbbentem le. Ennyi.

Az is bajotok már, ha szeretik a gyerkőcök egymást. Jók vagytok!!

2011. jan. 30. 17:57
 19/21 anonim ***** válasza:
Értem én a kérdező problémáját a túlzott kötődéssel kapcsolatban, láttam már ilyet. Ez nem az én tapasztalatom, hanem az unoketesóim voltak így. Egypetéjű ikrek, még az egyetemen sem voltak barátaik, csak egymással voltak elfoglalva. De ez egyáltalán nem az ikerségükből fakadt, vagy abból, hogy együtt jártak iskolába, hanem a neveltetésükből. A szüleik egy gyerekként kezelték Őket, hangsúlyozva ikerségüket, egyforma ruhák, egyforma ajándékok, és a megszólítás is csak "ikrek" volt. Ez nyilván nem egészséges. De két különböző személyiségként kezelt gyerekkel nem szokott ilyen gond lenni.
2011. jan. 30. 19:36
 20/21 anonim ***** válasza:
26%

Ha elolvastad a valaszokat, akkor lathatod, hogy nem csak te tudsz hiteles valaszt adni, sok iker is valaszolt. Mellesleg lehetsz 3 ikerparnak is az anyja, akkor sem tudod megmondani a kerdezonek, hogy az o gyermekeinek mi a jo. Azt senki sem tudja, ezert is irtam hogy inkabb egy gyermekpszichologust kerdezzen meg, aki elbeszelget a gyerekkel. Azert meg en is leirhatom, hogy en hogy latom, csak mert rokon gyerekek nalunk az ikrek, nem?

Mindenesetre eszembe sem jutott lepontozni teged, nem tudom ki tette. De olyan nagyon nem is szamit, nem?

2011. jan. 30. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!