Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beadnád általános iskolai...

Beadnád általános iskolai angol két tanítási nyelvű osztályba a gyereked? Miért?

Figyelt kérdés
Tehát arról van szó, hogy 6 éves kortól már kiemelten tanulja az angolt. Később egyre több tárgyat kell idegen nyelven tanulni.
2011. márc. 20. 20:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
4%

NEM!!

Szerintem alsóban kimondottan nem jó, akkor tanulnak meg maygarul olvani, írni, az is elég nehéz.

Főleg a helyesírás.

Az idegen nyelv csak bezavar.

Bőven elég a középiskoától.

4-es fiam van

2011. márc. 20. 21:02
 2/13 anonim ***** válasza:
36%

Két tannyelvűbe nem. Előbb tanuljon magyarul tárgyakat, ha nincs elég erős nyelvismerete a többi tárgy sem fog menni, mert nem érti meg.

De kiemelt nyelvre (4-5 osztálytól) már igen. Minél fiatalabb korba kezdi annál jobb.

A mi lányunk valószínűleg már oviban kezdeni fogja. :)

2011. márc. 20. 21:04
 3/13 anonim ***** válasza:
36%

1.

aúgy 1. osztálytól tanulnak angolul, most 4. osztályban 3 angol van egy héten

2011. márc. 20. 21:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Én igen. A kisfiam németet tanul 6 éves kora óta, nemzetiségi tanterv szerint, emelt óraszámban (sajnos nálunk nem volt lehetőség a kéttannyelvű sulira), de csak az előnyét látjuk.

Élvezi a németet, amikor Ausztriában jártunk, örömmel böngészte az árukon, plakátokon, hogy mit ért meg, mi micsoda, büszkén és hangosan köszönt, bárhová mentünk be vagy jöttünk ki :=). Amikor engem hall beszélni, utána mindig lelkesen elmondja, hogy éppen mit értett meg belőle. Persze ez gyerekfüggő is, a mi gyermekünk eleve olyan családba született, ahol természetes és mindennapos, hogy német, angol és olasz beszédet hall, neki ez egyáltalán nem volt furcsa vagy idegen. Azt viszont meg tudom érteni, hogy nehézséget okozhat egy olyan gyermeknek, akinek otthon, adott esetben nem tudnak a szülők segíteni a tanulásban. Persze ez sem lehetetlen, van olyan kis osztálytársunk, ahol egyik szülő sem beszél németül, a kislány mégis színötös.

2011. márc. 20. 21:12
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

utolsónak:

a többnyelvű család az teljesen más kategória

2011. márc. 20. 21:13
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

első vagyok

alsó tagoztaban-ahogy most belegondoltam- nem tudom,hogy mit lehetne más nyelven tanítani, max a természetismeretet.

nyelvtan, olvasás, helyesírás- egyértelműen kilőve

matek-még soksozr magyarul is nehéz, főleg annak akinek nem áll rá az agya

rajz, technika, testnevelés, ének maradt még, de ez is furcsa lenne

2011. márc. 20. 21:33
 7/13 anonim ***** válasza:
21:13-nak: nem többnyelvű a család, mármint senki sem külföldi. Csak több nyelven is beszélünk, a munkánk és a barátaink miatt pedig itthon is nagyon sokszor hall a gyerek idegen nyelveket.
2011. márc. 20. 21:52
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Ti tudjátok:-)))
2011. márc. 20. 21:57
 9/13 anonim ***** válasza:
Igen. A mai világban a legfontosabb az érvényesüléshez, hogy egy idegen nyelvet anyanyelvi szinten megtanuljon, és egy különlegeset legalább közép szinten. Ezt nemárt minél hamarabb elkezdeni, így az álatlános iskola kiváló ötlet. A gyerekek agya ebben a korban olyan, mint a szivacs, késöbb csak nehezebb lesz. Lehet lepontozni.
2011. márc. 20. 23:00
 10/13 anonim ***** válasza:

Az lehet megtanul angolul, de nem tanul meg rendesen magyarul, nem tud majd helyesen írni...

Szerintem ezt inkább a szülő akarja, nem a gyerek.

Ellégg leterheltek simán is.

2011. márc. 21. 00:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!