Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Beadnád általános iskolai...

Beadnád általános iskolai angol két tanítási nyelvű osztályba a gyereked? Miért?

Figyelt kérdés
Tehát arról van szó, hogy 6 éves kortól már kiemelten tanulja az angolt. Később egyre több tárgyat kell idegen nyelven tanulni.
2011. márc. 20. 20:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igen!

Én német két tanítási nyelvűbe jártam, és sosem volt vele gondom.

Nagyon sokat segít. Persze a gyerek beállítottságától is függ, az én fiam mindent nagyon hamar megjegyez, így a nyelvérzéke is jó lesz szerintem. Angliában éltünk egy évet, és az oviban is van angol.

2011. márc. 21. 10:52
 12/13 anonim ***** válasza:

Én azt látom sajnos, hogy manapság nem számít, hogy tudsz-e magyarul helyesen írni.

A jól kereső nagy menő vezetők a cégnél olyan íméleket írnak, hogy égnek áll a hajam... És mégis érvényesülnek, mert manapság már NEM EZ A LÉNYEG. Hanem az idegen nyelv tudás, a probléma megoldó képesség, a csapatmunka stb.

Végül is.. lehet, hogy tényleg csak sznobság ma már helyesen írni.

Szóval a kérdésre válaszolva, én nem ellenzem. Főleg, hogy olyan agyuk van abban a korban, mint egy szivacs, semmi nem annyira megerőltető nekik, mint majd később.

2011. márc. 21. 15:35
 13/13 heyhoo válasza:
Mindenképpen. És mielőtt megtenném, elolvasnám hogy mi az a korai nyelvelsajátítás és miért is jó a gyereknek ha az agya kétnyelvűvé fejlődik-ami mellesleg a világ nagy részén így van. A Föld nevű bolygón az emberek 6o-70%-a két vagy többnyelvű, csak itt Mo.-n nem vagyunk ilyen szerencsések. Senki sem kattant még meg tőle, sőt. Ha a gyerekednek nem megy, valószínűleg egyéb tanulási problémái is vannak, de ezt suli előtt kell felméretni.
2012. aug. 20. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!