Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak engem erint ennyire...

Csak engem erint ennyire erzekenyen az abortusz, vagy vannak meg hozzam hasonlo felfogasu emberek?

Figyelt kérdés

Annyiszor olvasom itt, hogy meg akarjak szakitani a terhesseget, mert a parjuk meggondolta magat, vagy mert tul fiatalnak erzik magukat a gyerekneveleshez(20 ev felett), vagy mert tenyleg tul fiatalok (14-20 ev kozottiek), vagy kulonbozo okok miatt, de ez mindegy is...

Szoval a bajom azzal van, hogy - akarmennyireis megertem a helyzetet, hogy jobbnak latja elvetetni - sajnalom azt a 4,5,6, stb 12 hetes magzatot, hogy sokszor megsiratom oket... Elkepzelem milyenek lennenek, holott semmit sem tudok a szuleikrol sem... De engem annyira kiakaszt ez az egesz abortusz, holott tudom, hogy neha szukseges....

Most is olvastam egy kerdest, 3 eve varnak gyermekre, osszejott, erre a palinak(3 eve hazasok) megse kell a baba.... Szivem meghasad, es sirasba kezdek... Sajnalom a leanyt, sajnalom a babat... gyulolom ezt a palit!!!

(20 evesen szultem, veletlenul maradtam allapotos, mindent feladtam a babamert, s majd vele egyutt kialakitok egy szebb jovot, mint amilyet nelkule terveztem el...)

Mas is ennyire a szivere veszi azt, amihez amugy semmi koze, de pusztan empatiabol egyutterez valakivel, aki talan megiscsak szeretne ezt a babat? (szerintem minden esetben egy valaki szeretne azt a babat. Akar nagymama, nagybacsi/nagyneni stb.)

Borzaszto ha belegondolok, amint szetvagjak, majd kiszippantjak az anyukajabol...

Nem polgar-pukkasztas celjabol tettem fel a kerdest... Tisztaban vagyok azzal, hogy engem tul erzekenyen erint ez a dolog, de vannak igy meg masok is?

2011. jan. 26. 14:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sajnos valóban nem mindenki tudja vállalni a babát, de akkor figyelnének jobban oda, hogy hogy is kell védekezni.

Sajnos én is átéltem egy missed abortusz műtétet, meglepődésemre annyira lelkileg nem törtem össze, pedig tervezett tesó volt, csak úgy látszik túl hamar összejött, és még nem állt készen rá: 7,5 hetes uh-n csak 5 hetes petezsákot látott a doki, és aznap kezdtem vérezni is, majd este darabokban vetéltem el, másnap műtétileg befejezték. Lehet, hogy az volt a "szerencsém", hogy nem hallottam a szivét, nem fejlődött ki annyira, hogy magzatnak lehessen nevezni. Mindenesetre a szobatársaim azt mesélték, hogy nekik már az x. műtétük, úgy járnak ide, mint akik hazajárnak... 9-11. hétben voltak, élő egészséges terhességgel.... én meg csak lapítottam, és már én szégyelltem magam, hogy nekem ez muszájból van, és nem élő terhességet kell befejezni... ezt iszonyat volt hallani és látni...

2011. jan. 26. 22:20
 12/14 anonim ***** válasza:
49%
Első vagyok. nem értem miért lettem lepontozva, csak mert más a véleményem és már annyira unom ezt a gyerekes lepontozásokat, erre az oldalra nem is érdemes válaszolni itt mind csak olyan emberek vannak akik felül tudják birálni a másikat.
2011. jan. 27. 08:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Tegnapelotti 22:21-es:

En vagyok a masik valaszolo aki abba a kerdesbe veled egy kovet fujt de hat a beka segge ala pontoztak. En meg utoljara leirtam a velemenyem aztan a listambol toroltem a kerdest es azota se neztem vissza. Remelem legalabb "anyuka" elgondolkozott rajta.

Kerdesre: Igen, engem is nagyon erzekenyen erint az abortusz tema. En kereszteny vagyok valoszinuleg ezert is latom "maskent" a dolgokat. A 10 parancsolatba le van irva,hogy "Ne olj" es akarmit lehet magyarazni de az abortusz gyilkossag es kesz,nincs mit szepiteni rajta.

Mint ember a beteg babat elvetetoket es a nagyon szegeny korulmenyek kozott eloket "megertem". Az utobbi kategoria viszont gondoskodjon legalabb a fogamzasgatlasrol.

De nekem az abortusszal egyszinten van az az "erzekeny pontom" hogy ha azt hallom,hogy egy gyereknek nincs mit ennie, nincs ruhaja,nincs meleg szobaja,bantjak,verik.

Egyik nap masfel eves kisfiunk nagy elvezettel evett valamit es ferjemmel mosolyogva neztuk,majd ferjem megszolalt: "Milyen jo,hogy mindent megtudunk neki adni. Mi lenne ha nem lenne mit ennunk es nezne rank nagy ehes szemekkel, nem ertene szegeny hogy miert nincs ennivalo."

Hat a gondolatatol is kirazott a hideg.

Nagyon kenyes ez a tema :(

2011. jan. 28. 05:24
 14/14 anonim ***** válasza:
49%

"van olyan helyzet, ahol el kell vetetni. "

Milyen ok lehet egy élet kioltására?

Betegség?

Akkor öljünk meg a már betegen született gyermekeket is, mint a spártaiak? Nem lennétek képesek egy beteg gyereket nevelni? Ó dehogynem. Az ember sokkal-sokkal többre képes mint amit valaha is feltételez magáról.

Erőszak?

Elképzelhetetlenül szörnyű ilyet átélni, még szörnyűbb ha következménye is van, bár nem értem, hogy az erőszak áldozata, hogy nem jut orvoshoz 72 órán belül.

Az a gyermek 50%-ban az áldozaté is. Ez nem elég az élete megmentéséhez?

Életképtelen lenne a gyerek betegség miatt?

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Nem mi és nem az orvosok döntenek erről.Istenem hány olyan történetet hallottam már, hogy az orvos azt mondja a szülőknek, hogy jobb lenne elvetetni a magzatot, mert ilyen-olyan baja lesz, a szülő átgondolja, és dönt: megtartja, vállalja betegen is (minden tiszteletem az ilyen embereké)Aztán megszületik a makkegészséges baby.

Nem jut eszembe több ok ami említést érdemelne.

2011. jan. 30. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!