Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mire való a...

Szerintetek mire való a gyerektartás?

Figyelt kérdés
Páromnak az előző házasságábol van egy fia havi 20.000ft gyerektartást fizet.szerintem az arra való hogy ellásák belőle a gyereket ruhákkal tanszerekkel stb.,de ők megkapják a pénzt és még követelik hogy mi vegyünk mellette ruhákat,ceruzákat a gyereknek.Persze ha ugy alakul akkkor kap tölünk is ilyeneket.
2011. jan. 18. 11:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Szia. Mi is ugyanebben a cipőben járunk! És mi is 20 ezret fizetünk gyermektartásra havonta, iskolakezdéskor felezzük a költséget és olykor-olykor egy-egy ruhával, cipővel meglepjük a leányzót. :)Nálunk is próbálkoztak a lehúzással...de inkább mi húztuk meg a határt! Ne érdekeljen a többiek véleménye! Majd ha ők is ugyanebben a helyzetben lennének egyáltalán nem biztos, hogy így ítélkeznének. Annyit még hozzátennék, hogy egy család felbomlásában nem mindig az apa a bűnös...
2011. jan. 18. 17:15
 22/28 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom, hogy a sógorom 80 ezret fizet két gyerekre havonta.

És egyáltalán nem gazdagok, csak ez nagyjából korrekt.

2011. jan. 18. 18:04
 23/28 A kérdező kommentje:

ma 17:15

Köszönöm! Végre valaki érti miről beszélek!

Ja és igen náluk sen az apa volt a hibás...de ez nem ide tartozik.

2011. jan. 18. 19:14
 24/28 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy aki elvált anyuka, az akármennyit kap, mindig csak számító dögnek tartja az apuka jelenlegi párját...

Undorító!

Az én férjem is is havi 20-23 ezret fizet gyerektartásként +a volt házassága adósságait nyögjük, ugyanis az anyuka nem dolgozik ( már rég megtehetné, nagyobb a gyerek...), így nem tilthatják le a fizetését.

És most emiatt a kisebb baj, hogy a napi megélhetésünk nehézkes, hisz ketten alig hozunk haza 100 ezernél többet a letiltás miatt.

Nagyobb baj az, hogy mi magunk nem tudunk közös babát vállalni ( hármat is szeretnénk ), mivel nincs rá pénzünk.

Lehet lehurrogni, hogy ha már megcsinálta a gyereket tartsa is el. Ezzel nincs is gond.

De a másik oldalt sosem nézik.

Hogy az új családban is ugyanolyan nő a férj társa, mint az előző feleség, ugyanolyan álmokkal, hogy egyszer végre ANYA lehessen!!

Csak nem tudom, nekem mikor adatik ez meg.

2011. jan. 18. 20:44
 25/28 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező

Én azt hiszem nem értelek, pedig voltunk ilyen helyzetben. A férjem volt felesége nem a gyerekre költötte a gyerektartást, ráadásul mindenki nevelte a gyereket, csak az anyja nem. Te azt írod, hogy a nagyszülő nevelei a gyereket.

Hát nem tudom, hogy a te férjed milyen, de minket ez nagyon felháborított anno, és ahelyett, hogy ezen dühöngtünk volna, megoldást kerestünk a problémára.

Beadtuk a gyerekelhelyezéshez a módosítást, kb 1,5 év alatt döntött a bíróság, mostmár mi nevelejük a lányt. Nem kértünk gyerektartást, hiszen mi nem a pénzt, hanem a gyermeket néztük.

Sajna a válaszaidból én úgy olvasom ki, hogy te nem a gyermekért, hanem a pénzért aggódsz.

Pedig ha a férjed neveli az előző párodtól született gyerekedet, akkor te is nevelhetnéd az övét.

2011. jan. 19. 07:31
 26/28 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Voltunk bíróságon ez miatt de azt mondták hogy a gyereknek az anyjánál a helye ha csak nem csinál valami olyat ami okot adna rá hogy elvegyék tőle..pl:drogos vagy alkoholista stb.

És nem a pénz maitt aggodok!

2011. jan. 19. 08:49
 27/28 A kérdező kommentje:
Hiába mondtuk hogy lesz*rja az anyja a gyereket.
2011. jan. 19. 08:49
 28/28 anonim ***** válasza:

Ez így nem pont igaz.

Nálunk sem volt sem drogos, sem alkoholista az anya. Egyszerűen fogni kell egy ügyvédet, aki jártas ebben és bizonyatani kell, hogy a gyereknek jobb helye van nálatok. Nem egyszerű, de kivitelezhető.

Nagyon sok környezettanulmány készült, megkérdezték a tanárokat, szomszédokat, rokonokat stb. de nyertünk.

Azóta javultak a jegyei, és sokkal kiegyensúlyozottabb lett.

A környezetemben számos apukát tudok, akiknek szintén sikerült gyerekelhelyezést nyerniük, tehát ha nem 3 éven aluli a gyermek, mert akkor tényleg ritka, akkor igenis van esélyetek.

Nem azt kell bizonyatni, hogy az anyjánál rossz helyen van, hanem, hogy nálatok jobb lenne.

2011. jan. 19. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!