Szerintetek mire való a gyerektartás?
Én csak azt tudom, hogy a sógorom 80 ezret fizet két gyerekre havonta.
És egyáltalán nem gazdagok, csak ez nagyjából korrekt.
ma 17:15
Köszönöm! Végre valaki érti miről beszélek!
Ja és igen náluk sen az apa volt a hibás...de ez nem ide tartozik.
Érdekes, hogy aki elvált anyuka, az akármennyit kap, mindig csak számító dögnek tartja az apuka jelenlegi párját...
Undorító!
Az én férjem is is havi 20-23 ezret fizet gyerektartásként +a volt házassága adósságait nyögjük, ugyanis az anyuka nem dolgozik ( már rég megtehetné, nagyobb a gyerek...), így nem tilthatják le a fizetését.
És most emiatt a kisebb baj, hogy a napi megélhetésünk nehézkes, hisz ketten alig hozunk haza 100 ezernél többet a letiltás miatt.
Nagyobb baj az, hogy mi magunk nem tudunk közös babát vállalni ( hármat is szeretnénk ), mivel nincs rá pénzünk.
Lehet lehurrogni, hogy ha már megcsinálta a gyereket tartsa is el. Ezzel nincs is gond.
De a másik oldalt sosem nézik.
Hogy az új családban is ugyanolyan nő a férj társa, mint az előző feleség, ugyanolyan álmokkal, hogy egyszer végre ANYA lehessen!!
Csak nem tudom, nekem mikor adatik ez meg.
Kedves Kérdező
Én azt hiszem nem értelek, pedig voltunk ilyen helyzetben. A férjem volt felesége nem a gyerekre költötte a gyerektartást, ráadásul mindenki nevelte a gyereket, csak az anyja nem. Te azt írod, hogy a nagyszülő nevelei a gyereket.
Hát nem tudom, hogy a te férjed milyen, de minket ez nagyon felháborított anno, és ahelyett, hogy ezen dühöngtünk volna, megoldást kerestünk a problémára.
Beadtuk a gyerekelhelyezéshez a módosítást, kb 1,5 év alatt döntött a bíróság, mostmár mi nevelejük a lányt. Nem kértünk gyerektartást, hiszen mi nem a pénzt, hanem a gyermeket néztük.
Sajna a válaszaidból én úgy olvasom ki, hogy te nem a gyermekért, hanem a pénzért aggódsz.
Pedig ha a férjed neveli az előző párodtól született gyerekedet, akkor te is nevelhetnéd az övét.
Kedves utolsó válaszoló!
Voltunk bíróságon ez miatt de azt mondták hogy a gyereknek az anyjánál a helye ha csak nem csinál valami olyat ami okot adna rá hogy elvegyék tőle..pl:drogos vagy alkoholista stb.
És nem a pénz maitt aggodok!
Ez így nem pont igaz.
Nálunk sem volt sem drogos, sem alkoholista az anya. Egyszerűen fogni kell egy ügyvédet, aki jártas ebben és bizonyatani kell, hogy a gyereknek jobb helye van nálatok. Nem egyszerű, de kivitelezhető.
Nagyon sok környezettanulmány készült, megkérdezték a tanárokat, szomszédokat, rokonokat stb. de nyertünk.
Azóta javultak a jegyei, és sokkal kiegyensúlyozottabb lett.
A környezetemben számos apukát tudok, akiknek szintén sikerült gyerekelhelyezést nyerniük, tehát ha nem 3 éven aluli a gyermek, mert akkor tényleg ritka, akkor igenis van esélyetek.
Nem azt kell bizonyatni, hogy az anyjánál rossz helyen van, hanem, hogy nálatok jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!