Szerintetek mire való a gyerektartás?
11/28 A kérdező kommentje:
Na de nem nyitok erről vitát véleményekre voltam kíváncsi nem a lehurrogásra....
persze, de gondolj bele, hogy a számla is a gyerek érdekét szolgálja, hogy legyen víz, villany, gáz...
2011. jan. 18. 12:02
13/28 A kérdező kommentje:
igen igazad van ,de a párom ugy van vele hogy ő azt a ,,gyereknek" adja,hozzáteszem van neki még egy gyereke más apátol tőle 10000et kap havonta és azt mondja őt azért nem cseszteti hogy vegyen ezt azt meg fuizessen többet mert ő nem ebben a városban lakik hanem a balatonon.Na de mindegy nem is ez a lényeg...de ha valaki egy kicsit bele gondol akkor nekünk is meg kell valamiből élnünk nekünk is vannak számláink stb.ja és hozzátenném még azt is hogy a gyerekei a nagyszülökkel vannak egész héten .
Az én barátnőm is elvált már 12 éve, a lánya 15 éves. A volt férje mindössze 10.000 Ft-ot ad, mi az egy középiskolás gyereknek? A volt férjet marhára nem érdekli, hogy kell tüzifa, vannak csekkek. Néha ad picit többet, pl: iskolakezdéskor. Egyszerűen az apuka azt mondja, hogy nem tud többet adni, mert folyamatosan beteges, táppénzen van, alkalmi munkái vannak, meg ilyesmi... Barátnőm meg azt sem tudja, hogyan spóroljon,hogy a lánynak minden meglegyen...
2011. jan. 18. 12:30
A számla teljesen jogos az anyuka részéről, hiszen nem csak azért van fűtés, hogy ő ne fázzon, hanem a gyerek miatt is.
A gyerektartás nem csak arra "való", hogy ruhát, tanszert vegyenek belőle, hanem pl. a mindennapi dolgokra is, mint étkezés. Azt se értettem soha, hogy miért úgy képzelik el az emberek, hogy az anya megkapja a 20 ezret, és akkor ABBÓL vásárol, hiszen nyilván összerakja a többi pénzével, és abból költ arra, amire kell. Ebben jobbára a gyerek szükségletei vannak benne, de ki nézegeti azt, hogy most ez a bankjegy az apától van, ez a bankjegy meg a fizetésemből?
2011. jan. 18. 12:45
16/28 A kérdező kommentje:
Látom nem értitek hogy én ezen miért akadtam ki...tudom hogy nem sok pénz az a 20000ft sem de ami tölünk telik mi abban mindig segitettünk neki csak nagyon hozzászokott és egyre többet akar...mindig kitalál valamit hogy ez igy volt az ugy volt és elfogyott a pénze...a másik dolog meg hogy a gyerekeket mint mondtam a nagyszülök nevelik és még ha ők kérnének erre arra akkor azt mondom jó..de az anyjuk aki hetente egyszer llátja a gyerekeket az ne akarjon többet...
mi értjük4 Te nem érted, mert nem voltál még olyan helyzetben
2011. jan. 18. 13:02
Igen, értjük, de te csak a saját érdekeidet nézed, nem a férjed gyerekeiét. ha nem tudja őt is eltartani, nem kellett volna neki még gyerek. (tőled).
2011. jan. 18. 13:28
Nem ítélkezem feletted, de én hálát adok az égnek, hogy a férjemnek nincs mástól gyereke, mert borzasztó lehet olyan férfinek szülni, ahol a másik, elvált féllel nincs meg a megegyezés, az, hogy mindenkinek jó legyen. Neked az az érdeked, hogy az új családnak, nektek jó legyen, de közben ott van egy másik gyerek is, aki ugye nem tehet semmiről. Legtisztább, ha ügyvéd vagy hozzáértő tanácsát kéritek, és ahhoz tartjátok magatokat.
egy korábbi válaszoló
2011. jan. 18. 13:31
20/28 A kérdező kommentje:
ma 13:02
Voltam vagyis vagyok ilyen helyzetbe..mert a nagyobbik gyerekünk akit nevelünk az nekem sem a páromtól van..és én az ő apjátol egy fillért sem kapok met nincs munkahelye!!!!És ha a párom nem akarná eltarani a másik fiát akkor leszarná és nem fizetne semmit se neki nem hogy még pluszba adjon pénz vagy megvegye amire szükség van! Na de mindegy nem fogok vitatkozni. Feltettem egy általános kérdést és ahelyet hogy normális választ kaptam volna mindenki csak elkezdett ,,kötekedni".
Kapcsolódó kérdések: