Anyukák szerintetek jól csinálom? Saját fogyókúrámról van szó!
Lehet hogy sok volt a két muffin, bár szerintem nem, főleg hogy tényleg semmi édességet nem eszek már 12. napja, ez becsúszott. Heti 5x tornázok, Norbi dvd-zek, ezen kívül van egy elliptikus trénerem is, ezt is befogtam, de nem heti 5x, csak amikor marad energiám rá.
A kalória számlálás nekem még új, nem tudom ez hogyan működik, hogyan tudom kiszámolni hogy pl a főtt kajában mennyi van.
Egyik előző válaszoló vagyok. Biztosan jó a kalóriaszámlálás, sokan lefogytak már vele, de sztem kb. egész nap matekozni kell hogy kiszámold mi mennyi kalória és nyomon kövesd hogy éppen mennyinél tartasz, plusz jó előre tervezni az ételeket, akkor is számolgatni, ill. szerintem amúgy sem lehet pontosan belőni, hiszen attól is függ pl. hány szem sültkrumplit eszel, hány kanál oliva olajat raksz a sült csirkére, stb., ami nehezen számszerűsíthető. Ill. ha pl. 2 muffinból megvan a napi 1200 kalória akkor aznap már nem ehetsz semmi mást, így délre kopog a szemed az éhségtől, az estéről nem is beszélve. Kicsi gyerekek mellett ezért nem tartom ideálisnak, mert nagyon időigényes, bár ez csak privát vélemény. Ill. hirtelen nagy súlyt leadni sem szerencsés, mert a bőr nem tudja követni, csúnya lesz. A fokozatos, kiegyensúlyozott fogyás szerintem jobb. Én egyébként a Norbi-update-tel is fogytam anno, amikor rendesen betartottam, pedig minden reggel ettem édességet. Nem vettem update cuccokat, mert nem hiszek bennük, annyi hogy édességet reggel ettem, tésztát délig, krumplit-rizst 2-ig, utána már csak sali+hús, semmi nasi + konditerem heti 3-4x és úszás heti 1x. Ja és normál adagokat ettem, nem töménytelen mennyiségben. Mellette irodai munkám volt, tehát egész nap ültem, nem gyerekek után rohangáltam. Tudom hogy ezt a módszert sokan elítélik, nem is akarom erőltetni, csak leírom hogy nekem tényleg használt, úgy hogy nem kellett lemondanom semmiről, csak figyelni hogy mit mikor eszem és kitartónak kellett lenni, mert pár hónap kellett az eredményhez.
Na ez egy kicsit hosszúra sikerült, a lényeg hogy szerintem alapjában jól csinálod, kitartás és nyárra csini leszel! :)
Én javasoltam a kalóriaszámlálást. Kb 1 hónap kell, míg rááll az ember agya, és utána már rengeteg kaját tudsz fejből is.
Egyszer kell lemérni hogy hány gramm 1 kanál olaj, 1 kanál liszt, stb, és máris megvan hogy hány kalória amit a kajába teszel. Nekem két kicsim van, mindkettő itthon, és tudom mellettük csinálni. Az meg azért nem úgy megy hogy délig benyomok két muffint, aztán éhezek. Előre kell gondolkodni és beosztani.
300 kalória reggelre, 150 kalória tízórai, 500 kalória ebéd, 250 kalória vacsi. pl.
Aztán ha valamelyikre többet eszel, azt spórolod a másik kajáláson.
A gyakran főzött kajákról vezetek egy füzetet amibe beírom miből mennyit tettem, és hogy hány kalória. Így ezeket máskor már nem kell mérni. És igen a krumplit is lemérem, hogy mennyi nyersen, aztán ha megsült megint mérem, és meg is van hány kaória. A kész kajákat egyenlő szeletekre vágom, osztok-szorzok, és megvan hány kalória egy szelet. Levest, főzeléket merőkanállal lemérem mikor elkészült, elosztom az összes kalóriát, és már tudom is mennyi van egy merőkanálnyiban. A kész élelmiszerekből csak olyat veszek, amin van kalóriaérték is. Kell egy grammos mérleg, meg egy kalóriatáblázat és kész. Mondom, kb egy hónap, mire az alapvető dogokat már fejből tudod.
Amúgy meg minden fogyókúra fejben dől el. Vagy jön a kattanás, és onnantól nem szenvedés a dolog, hanem egyszerűen nem érdekel az sem hogy mellettem a gyerek csokit eszik, és az sem hogy kezdetben 50 dolgot kell lemérnem naponta, vagy nincs kattanás, és feladom.
Sajnos ez saját tapasztalat. Kifogás mindíg van, ha nem álltál át agyban a fogyásra. Ja és szerintem sokat zámít (bár tudom hülyeségnek hangzik) hogy naponta 100x elmondom magamban, hogy le fogok fogyni, elképzelem hogy vékonyan fürdök a tengerben a lányaimmal, és este ezzel a képpel alszok el. Ez bevált régebben is és most is. Így sokkal motiváltabb vagyok.
Így van ahogy az utolsó mondja,csak egy ideig zűrös a számolgatás,utána már ránézésre tudod,hogy miben mennyi lehet,mennyit ehetsz...
Én 12 kg fogytam.Igaz én szénhidrátot számoltam,mert azt könnyebb volt nekem,mert anyósom és anyum is cukorbeteg,és nekik számolgattam annak idején a diétához.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!