Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor azt olvasom hogy mennyir...

Mikor azt olvasom hogy mennyire tudatlanok a mai fiatal lányok eszembe jut hogy vajon miért? Hol vannak ezeknek a naiv tudatlan fiatal kamaszoknak a szülei, és mért nem adnak kellő felvilágosítást a gyerekeiknek?

Figyelt kérdés

Senki nem tanulja meg magától az ilyen dolgokat. Az hogy hallják egymástól vagy a suliba esetleg látnak valamit a tévébe nagyon kevés és sokszor nem fedi a teljes valóságot.

Mikor egy terhes tiniről hallunk az jut eszünkbe, milyen felelőtlen ez a lány, pedig lehet hogy csak éppen nem tudta mi helyes és mi nem az. Én is nemsokára anya leszek és az én szüleim is tisztességgel felvilágosítottak ahogy majd én fogom a saját gyermekemet. Sajnos mostanában az ilyen beszélgetés túl kínos ezért inkább "elfelejtkeznek" róla. De valóban ez lenne a megoldás? Nem hiszem.

2011. jan. 6. 13:19
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Utolsó tökéletesen igazad van egy taknyos 14 évesnek otthon a helye nem buliban. Az enyém biztos nem lesz elengedve.

De egy 10 éves lánynak már illő elmondani mi az a menstuáció és hogy mivel jár. Kölcsönös felelősség és bizalom. És akkor sokkal könnyebb lesz.

2011. jan. 9. 15:31
 12/12 Galgóczy Anna ***** válasza:
Egyrészt a szülő nem beszél a gyerekkel, mert nem is sejti, hogy mit művel a lánya. Azt hiszi, hogy ő is bújócskázik az osztálytársaival, mint ő annak idején 13 évesen. Másrészről meg igen is kell beszélni a gyerekkel. Akár elhiszi, akár nem, ez igen is fontos. De nem ám, amikor már úgy gondolja, hogy itt az ideje, hanem már kicsi korától kezdve. Így kialakul egy bizalmi száll, így még a kínosnak gondolt kérdéseket is fel teszi az anyjának. Én így csinálnám ezt a beszélgetést: [link]
2012. jan. 20. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!