Mikor azt olvasom hogy mennyire tudatlanok a mai fiatal lányok eszembe jut hogy vajon miért? Hol vannak ezeknek a naiv tudatlan fiatal kamaszoknak a szülei, és mért nem adnak kellő felvilágosítást a gyerekeiknek?
Senki nem tanulja meg magától az ilyen dolgokat. Az hogy hallják egymástól vagy a suliba esetleg látnak valamit a tévébe nagyon kevés és sokszor nem fedi a teljes valóságot.
Mikor egy terhes tiniről hallunk az jut eszünkbe, milyen felelőtlen ez a lány, pedig lehet hogy csak éppen nem tudta mi helyes és mi nem az. Én is nemsokára anya leszek és az én szüleim is tisztességgel felvilágosítottak ahogy majd én fogom a saját gyermekemet. Sajnos mostanában az ilyen beszélgetés túl kínos ezért inkább "elfelejtkeznek" róla. De valóban ez lenne a megoldás? Nem hiszem.
Utolsó tökéletesen igazad van egy taknyos 14 évesnek otthon a helye nem buliban. Az enyém biztos nem lesz elengedve.
De egy 10 éves lánynak már illő elmondani mi az a menstuáció és hogy mivel jár. Kölcsönös felelősség és bizalom. És akkor sokkal könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!