Mikor azt olvasom hogy mennyire tudatlanok a mai fiatal lányok eszembe jut hogy vajon miért? Hol vannak ezeknek a naiv tudatlan fiatal kamaszoknak a szülei, és mért nem adnak kellő felvilágosítást a gyerekeiknek?
Senki nem tanulja meg magától az ilyen dolgokat. Az hogy hallják egymástól vagy a suliba esetleg látnak valamit a tévébe nagyon kevés és sokszor nem fedi a teljes valóságot.
Mikor egy terhes tiniről hallunk az jut eszünkbe, milyen felelőtlen ez a lány, pedig lehet hogy csak éppen nem tudta mi helyes és mi nem az. Én is nemsokára anya leszek és az én szüleim is tisztességgel felvilágosítottak ahogy majd én fogom a saját gyermekemet. Sajnos mostanában az ilyen beszélgetés túl kínos ezért inkább "elfelejtkeznek" róla. De valóban ez lenne a megoldás? Nem hiszem.
Egy gyereklánytól ne várjunk felelősséget. A szülők még álmukban sem gondolnak arra, hogy az ő tizenhárom éves lánykájuk már ilyeneket művelnek, és sokszor még tovább húzzák a dolgot.
A partneren múlik főleg. Ha ő sem elég érett, akkor egyszerűen nem hiszik el, hogy ez velük is megtörténhet, mert annyira távoli a dolog. Nem realizálják.
Hiába mond a hitelét vesztett szülő akármit, úgysem hisznek neki. Ha egy gyerek ilyen korán másnál keres érzelmi biztonságot, akkor nem lehet jó kapcsolata a szüleivel.
Én nem feltétlenül a szülőt hibáztatnám. Igazából annyi féle módon tudnak ők már tájékozódni, nem tabu téma, neten is rengeteg cikket felvilágosítást lehet olvasni. Nagyon jól tudja minden fiatal, hogy védekezni kell, de nem teszik, mert úgy gondoljűák 1-2 alkalom belefér, velük csak nem történik ez meg. Aztán mégis...
Nekem is volt egy ilyen barátnőm tinikoromban, hogy eleinte védekeztek, meg tabit szedett, de aztán trombozisa volt, és már nem lehetett. Utána volt hogy néha nem. Tudod akkor nem lett semmi, aztán egyre jobban felbátorodik. "Ugyan már, múltkor se lettem terhes" jelszóval. Aztán egyszer csak az lett, azt is úgy vette észre, hogy már elvetélt...
Pedig nem volt buta lány, nagyon is tisztában volt a veszélyekkel. És nyílván nem fog a szüleinek eldicsekedni, hogy múltkor sem védekeztem, és megúsztam. A szülő meg azt hiszi, hogy mindent úgy tesz a gyerek, ahogy kéne.
Persze benne van a pakliban, hogy a szülő sem adott kellőképpen felvilágosítást, de szerintem a legtöbb esetben nem így van.
Oszinte leszek: szerintem oket sem erdekli a dolog.
En falun nottem fel, nem volt hatalmas barati tarsasag, nem volt akkor internetunk es sok mas informacioforras is hianyzott.
Harman voltunk jo baratnok, nagyjabol egy idosek, az en szuleim is prudek voltak a szexualis felvilagositashoz, o masik ket lany sem volt kioktatva.
Elmondanam, hogy a sajat agyunkon kivul akkor csak a bravo magazin, illetve a szulim konyve kozott talalt jo regi konyv segitett abban, hogy felvilagosodjunk. Nem friss szemleletu konyv volt, de kb benne volt minden kicsit burkoltan, amit alapvetoen tudni kell a szexualis eletrol, betegsegekrol, ferfi, noi testrol, voltak fotok, volt benne szo a csaladtervezesrol, ferfi, noi szerepekrol.
Szoval igy is sikerult 13 eves korunkra felvilagosodnunk. Tudni akartunk a dologrol, holott meg eszunkben sem volt, hogy tegyunk valamit a gyakorlatban. (Akkortajt 17-18 ev alatt nem volt divat elvesziteni a szuzesseget.)
Szoval en nem is ertem, hogy miert van az, hogy ezt a rengeteg informaciot, az internetadta lehetosegeket a mai 12-13 evesek eloszor partnerkeresesre hasznaljak.
Korabban eljutnak a szexig, minthogy kinyiljon az ertelmuk elmeletben is foglalkozni a dologgal.
Tenyleg nem ertem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!