Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, akik mellett az...

Szülők, akik mellett az ágyukban alszik a babájuk! Nem félnek a bölcsőhaláltól?

Figyelt kérdés
Sziasztok 6 hetes pici babám nagyon hasfájós és csak köztünk nyugszik meg, de sajnos, mire elalszik már én is alszom, így mire átteszen a kiságyba, eltelik 1-2 óra. Vettünk légzésfigyelőt, met a párommal nagyon félünk a bölcsőhaláltól, de így most semmi haszna. Sajnos a kisbaba tényleg csak mellettünk nyugszik meg, a kiságyban nagyon sír. Nektek nincs hasonló félelmetek?
2009. jan. 29. 07:58
 1/8 anonim ***** válasza:
84%
en is feltettem.most 4hos.de eleitol kezdve egyutt alszok vele.engem nem zavar ha velem alszik.o is biztonsagban erzi magat.en meg barmikor lekontrolalhatom.nem is beszelve,hogy a szoptatas is konnyebb igy.eszresem veszem neha,hogy ketszer is fel kell ejel papizni;)de mindenki mas.
2009. jan. 29. 08:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Eleinte én is nagyon féltem, mi is használunk légzésfigyelőt. Sokszor felkeltem éjszaka, hogy megfigyeljem kattog-e. Aztán 2 hete (most 11 hetes a fiam) rászokott arra, hogy velünk alszik. Amikor kisebb volt, én az oldalára tettem le (a hátánál a takarójával támasztottam ki), így volt a legkisebb esély a fulladásra. Azóta hanyat alszik, de a feje mindig oldalra van fordítva, így nyugodtabb vagyok.
2009. jan. 29. 08:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia! 12 hetes babám lassan 4 hete mellettem alszik, pocakfájás miatt. Előtte rengeteget éjszakáztunk, nehéz volt altatni. Így viszont sokkal-sokkal jobb. És imádom hallgatni éjszaka a szuszogását, olyan jó ősszebújni vele! Egyébként ő a szopipárnán alszik!
2009. jan. 29. 09:58
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kilenc hetes a fiam es kb harom hete az ejszkaknak a tobbseget velunk tolti...

Minden nap raszanom magam, hogy majd ma este csak az o agyaban altatom, de soha sem jon ossze. Korabban 2-3 orankent ebredt enni, de az etetesek kozott sem aludt nyugodtan, mindig meg-megebredt es ha nem simogattam meg a kobakjat, akkor egyre nyugosebb lett, mig vegul sirasban tort ki. Igy abbol allt az ejszakam, hogy pattogtam ki az agybol es volt, hogy harmincszor altattam vissza a gyereket. Nappal meg aludt, mint a bunda, ha velem volt. Ha mellettem aludt el, akkor a ferjemmel mindig visszapakoltattam es kezdodott minden elolrol.

Egyszer nem pakolta vissza, mert mindharman bealudtam. Nagyon meglepodtem, mert az esti 8 orai etetes utan hajnal 4kor ebredt meg eloszor enni, tehat nyolc orat vegig aludt o is, mi is. Eloszor azt hittem, hogy emlekezetkiesesben szenvedek es elfelejtettem, hogy volt fent a gyerek, de rajottem, hogy tenyleg vegigaludta az ejszakat. Napkozben pedig o volt ezutan a vilag egyik legkiegyensulyozottabb babaja, mosolyog, nezelodik, alszik, semmi hiszti. Kovetkezo ejszaka ugyanez. Most mar nem is kell befekudnom melle altatni, hanem lerakom es magatol bealszik a nagyagyban. Ha atrakom az ovebe, akkor kipattannak a szemei es kezdodik a regi musor.

Lelkiismeret-furdalasom van neha miatta, hogy a sajat kenyelmunk es alvasunk miatt is van a nagyagyban velunk, de teny, hogy igy o is kipihentebb. Nagyon felek, nehogy baj legyen, de azt sem birnam sokaig ismet, ami az elso hat hetben volt. Napkozben a kisagyban alszik, de ugyanugy szaladgalok hozza folyamatosan nyugtatni. Jatszani is berakom, hogy ne szokjon el tole. De a mely alvas ott nem megy...

Nekunk is van legzesfigyelonk, mi is tartunk a bolcsohalaltol, igy is neha megebredek es azt lesem, hogy szuszog-e a fiam. Igaz, ha a kisagyban van, akkor meg azert ebredek, hogy kattog-e a legzesfigyelo, tehat igy is, ugy is figyelek valamit.

A gyerekorvos azt mondta, hogy ne parazzam tul, alhat velunk, ha ezek a korulmenyek megvannak: nem dohanyoztam terhesen, nem volt koraszulott a baba es most sem dohanyzom, nem fust szagu a szoba, a ruhank, valamint nem takargatom a gyereket a sajat paplanommal, nem fordithatja bele az arcat almaban a mi agyruhankba. Ezekre odafigyelek es probalom magam nyugtatni, meg raszanni a visszaszoktatasra. Mert azt is mondta, hogy inkabb akkor jon el ennek a hatranya, amikor szeretnenk a mar nagy babat visszarakni es nem fog menni, mert ezt szokta meg.

Szoval en sem tudom, hogyan tovab...

2009. jan. 29. 11:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A bölcsőhalál hamarabb bekövetkezhet olyan babáknál, akik külön szobában alszanak ( ezt valahol olvastam!). Eleinte én is féltem, hogy ha mellettünk alszik, véletlenül ráfekszünk. Egyébként a védőnőm is megnyugtatott, hogy ha valami baj lenne, biztosan felébrednék. Az én kislányom 5 hónapos és bár este az ágyába fektetem le aludni, de bizony mikor éjjel felébred, általában mellettünk alszik el és ott is marad reggelig, így nem ébreszti fel a testvéreit se és mi is nyugodtan alhatunk.
2009. jan. 29. 18:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Találtam egy nagyon jó cikket ezzel kapcsolatban ;-)

[link]

Jó olvasgatást!

2009. jan. 29. 20:56
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Pihentető, nyugodt együttalvást nekünk! :)
2009. jan. 30. 08:11
 8/8 anonim válasza:
sziasztok anita02 vagyok nekem is ez a problémám,hogy köztünk alszik a fiam aki 11hetes,ha berakom a gyerekágyba ordít,már egy jó pár helyre helyeztük az ágyát,de sehol sem jó.Én is félek a bölcsőhaláltól,depis is voltam mikor hazajöttünk a korházból mivel mindig ez járt az eszembe.Egy okból örülök,hogy ott alszik,mivel ha beletettem az ágyába,és ha nem sírt felkapcsoltam a l.figyelőt totál ideges lettem,mindig azt figyeltem,hogy villog-e.Engem nemhogy megnyugtat a légzésfigyelő hanem idegessé tesz,pedig biztonságot kéne nyújtani.
2010. jan. 23. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!