Meddig kell tartani a bölcsőhaláltól? Úgy értem milyen idős korig? Hány hónapos kor után lehet megnyugodni?
Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, leírja, milyen kockázati tényezők növelik az előfordulás esélyét. Hátha ez megnyugtat.
8 hónapos korig előfordulhat, de legjobb 14-15 hónapos korig benn hagyni a kiságyban a légzésfigyelőt.
Az én kisfiamnál eddig 1-szer riasztott (csak a csipogásig jutott, mert azonnal rohantam az ágyához, de tényleg nem vett levegőt, mert ahogy felkaptam az ágyból, hirtelen hatalmasat sóhajtott, akkor kezdett el újra lélegezni, amitől ő is kellően megijedt, rögtön sírva is fakadt, így szerencsére nem kellett éleszteni!) Mindez éjjel fél kettőkor 7,5 hónapos korában történt (most már 8,5 hós).
Attól kezdve csak egy halott gyermekem lenne, aki az emlékeimben él tovább, ha nem lett volna légzésfigyelőnk, hisz csak reggel vettük volna észre, hogy mi történt!
Pont kezdtem megnyugodni, hogy nemsokára 8 hós, csökken a kockázat (három hónapos korában végig rettegtem, mert akkor a legnagyobb a kockázat, akkor mégsem történt semmi)!
Szóval jobb félni, mint megijedni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!