Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon félek a bölcsőhaláltól!...

Nagyon félek a bölcsőhaláltól! Itthonra már vettünk légzésfigyelőt, de hogyan vigyázzak a kórházban a babámra a pár nap alatt? Ismerősömnek is újra kellett éleszteni a babáját, szerencse, hogy észrevették.

Figyelt kérdés
2008. okt. 31. 09:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%

Szia,

Félre ne értsd, nem piszkálásból, de tudod, hogy kell újraéleszteni egy babát? Én 36 hetes vagyok, a párom ragaszkodik a légzésfigyelőhöz, én viszont nem látom értelmét, ha nem tudom mit kell csinálni, ha jelez. Nekem sem volt, és itt vagyok. Mit kell csinálni ha bejelez? Ezt elmondják ahol veszed, vagy le van írva a készülékhez?

2008. okt. 31. 09:36
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj megnyugodni, nem olyan gyakori a bölcsőhalál!

Én mindkét gyerekemet hason altattam, nem volt, és nincs légzésfigyelőnk, a kisfiam használt szivacson alszik. Elvileg ezek mind kockázati tényezők, mégsincs semmi baja. 10 hónapos, eleven, egészséges kisfiú.

A hason altatás veszélyeiről is csak ezen az oldalon olvastam először, de pl. a lányom már 6 éves, és csak hason altattam(most a fiamat is).

Szóval, csak azt akarom mondani, hogy nem szabad ennyire félni. Figyeld a babádat, én is sokszor csak azért mentem be a szobájukba, hogy megnézzem lélegzik-e.

Semmi baj nem lesz, hidd el:)

2 gyerek anyukája

2008. okt. 31. 09:40
 3/14 A kérdező kommentje:

[link]

Most hirtelen ezt találtam Neked.

Tanultam elsősegélynyújtást (csecsemőknek is), de, ha nem is tanultam volna, akkor is jobb, ha valami jelzi, hogy baj van. Sok esetben nem is kell elmenni az újraélesztésig, ha IDŐBEN történik a jelzés (és szerintem leginkább ezért hasznos a légzésfigyelő). Elég lehet, ha a babát "magához téríted".

2008. okt. 31. 09:45
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2008. okt. 31. 09:46
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon féltem ettől.Van légzésfigyelőnk,de Ő csak 3 hótól alszik a kiságyban.Én akkor nyugodtam meg,amikor ezeket elovastam 1 könyvben:kicsi a rizikó,ha nincs dohányos a közelében,nem kell túlfűteni a szobát,nem kell túlöltöztetni,csak akkor tedd hasa,ha Ő jól érzi úgy magát,ha 1 légtérben alszol vele Ő is és te is éberebben alszol. Az enyém decemberi.Az esti fürdés után mindig szellőzetettünk,este kis fokozaton ment a fütés és résnyire nyitva volt az ajtó,hogy ne használjuk el nagyon a szoba levegőjét.Csak hálózsákot vagy vékony takarót tettem rá és csak akkortól aludt hason,amikor már el tudta jól fordítani a fejét.Ha csak rezzent egyet én szinte azonnal felébredtem,pedig jól be tudok aludni.
2008. okt. 31. 09:57
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszi!

Afürdetés utáni szellőztetés a pára miatt fontos?

2008. okt. 31. 10:00
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A pára miatt és mert mi a szobában is melegebbet csinálunk fürdetés idején,hogy meg ne fázzon amíg megtörölgetem és felöltöztetem.
2008. okt. 31. 10:16
 8/14 anonim ***** válasza:
88%

Hogy vigyázz rá a kórházban? Hidd el, amikor veled lesz a babád ösztönösen minden porcikáddal 100%-osan őt fogod figyelni, rá fogsz vigyázni. Tartsd be már ott is azokat a dolgokat, előírásokat, amelyeket a bölcsőhalál megelőzéseként javasolnak. Ettől többet nem tehetsz.

Viszont valahogy beszéld ki magadból ezt a dolgot, akár a pároddal, akár valaki mással, olvasgass sokat a témáról (vagy ha már így is túl sokat olvastál és ezzel van tele a fejed, akkor épp ellenkezőleg: ne foglalkozz vele egy ideig).

Minél jobban nyomaszt a dolog, annál rosszabbul fogod magad érezni, viszont a gyakorlati dolgokon ez semmit sem fog változtatni. Nem szabad ennyire görcsösen állni ehhez.

Én három hétig gondolkodtam azon, hogy kell-e nekünk légzésfigyelő. Egyik nap így gondoltam, másnap úgy, végül megvettem, de hogy őszinte legyek inkább csak amiatt, mert ezen a fórumon azt olvastam, hogy szinte már alapfelszerelés. Én külföldön várom a babámat, szülés előtt vagyok és először én is meglepődtem, de itt messziről sem annyira elterjedt ez a dolog, mint otthon (márpedig az országot nem mondhatom messziről sem elmaradottabbnak és nem is az anyagiak akadályozzák meg az embereket a légzésfigyelő vásárlásában). Itt is foglalkoznak a megelőzéssel, sok tájékoztató anyagot kaptam és találtam arról, hogy mit tehetünk a kockázat csökkentése érdekében, ezeket már kívülről fújom, tudom, hogy mindent meg fogok tenni ellene és bízom abban, hogy nem is lesz semmi gond.

Szerintem az a legeslegfontosabb, hogy nyugodj meg egy kicsit, állj le ezzel a félelemmel, mert olyan sok más dolog van, ami miatt aggódhatunk terhesség és már babagondozás alatt, hogyha mindenre így rágörcsölnénk, akkor egy szép pillanatunk nem lenne az életben.

2008. okt. 31. 11:26
 9/14 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van. :)
2008. okt. 31. 12:04
 10/14 anonim ***** válasza:
89%

A kórházban az első napokban úgysem tudsz rendesen aludni, mert fáj, kényelmetlen (én császáros voltam, nem igen volt kényelmes pozíció), szobatársak + babák vannak melletted! Hidd el elég éber leszel, én odahúztam a kiskocsiját magam mellé, és sokat figyeltem, fogtam a kezét.

Nekünk is van légzésfigyelő, az elején riasztott is, a kisfiam besárgult és ezért aluszékonyabb volt, nem akarok belegondolni mi van ha nem veszem észre. Elég volt csak hozzáérni és megriadt.

Menj el a Heim Pálba, ott van erről előadás, és egy gyakorlati oktatás, hogy mit kell csinálni. Mindössze 4 perced van, ha beriaszt és nem ébred fel... Én nem kockáztatom meg hogy ne figyelmeztessen!

Igen, mi is és generációk is felnőttek nélküle, de ha van egy ilyen lehetőség, akkor miért a gyerekem életével játsszak???

2008. okt. 31. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!