Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon félek a bölcsőhaláltól!...

Nagyon félek a bölcsőhaláltól! Itthonra már vettünk légzésfigyelőt, de hogyan vigyázzak a kórházban a babámra a pár nap alatt? Ismerősömnek is újra kellett éleszteni a babáját, szerencse, hogy észrevették.

Figyelt kérdés
2008. okt. 31. 09:30
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm , én is így gondolom. :)
2008. okt. 31. 13:55
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Tök egyszerű: Vidd be a légzésfigyelőt, ha megnyugtat.

Én egyágyas szobában voltam, és tény, hogy minden pillanatát lesi az ember, hisz új élmény, hogy van egy babád:-)

Itthon van légzésfigyelő, mert kaptam, de ha nem kaptam volna, kölcsönöztem volna. NAgyon megnyugtat, hogy éjjel álmomból ébredve rálesek, és látom, hogy villog:.)

Amúgy sokszor riaszt, ki tudja hogy okkal-vagy ok nélkül, de nekem sosem kellett felkeltenem, mert csak mélyen aludt.

Hogy mit kell tenni ha riaszt? Először is én csak kikapcsolom és visszakapcsolom a riasztót-ennél többet nem kellett soha tennem, mert villogott szépen tovább. Ha nem lélegzik a kicsi, próbáld felkelteni, simogatástól a megrázásig. Ha nem ébred, akkor célszerű lélegeztetni, fektesd a hátára egyenesen, a fejét kicsit hajtsd hátra és a szádban lévő levegőt fújd a szájba-ezt tedd meg párszor, és ellenőrizd, vesz-e levegőt.

És szerintem nem 4 perced van, mert a kisbabák- ellentétben a felnőttekkel, akiknél valóban 4 perc oxigénhiány már agykárosodást okoz,- 30 percet is bírnak károsodás nélkül.

A védőnő és a doki biztos elmondja, akár egy babán meg is mutatja, mit kell tenned. És sok kórház is segít.

De tényleg, ennyire nem szabad parázni. Vannak babák, akiknél van probléma, de ez igen ritka.

2008. okt. 31. 21:22
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is vidd be a légzés figyelőt,bár én utólag azt mondom semmi értelme.A baba kocsijából kilógna a zsinórja állandóan pakolgatnod kellene,ha beviszed a csecsemősökhöz ki kéne venned stb..amúgy igazuk van az itt leírtakban,hogy nem sokat fogsz pihenni és figyelni fogod a kicsit.amúgy nekünk is sokszor beriasztott a légzésfigyelő az elején,de szerencsére nekünk is elég volt csak hozzá érni a kicsihez és már vett is levegőt.Engem ez megnyugtatott és áldom az eget,hogy vettem.Pedig nem végeztem tanfolyamot,bár azt mondják fölösleges mert ha annyira riasztana,hogy nem eszmél a kicsi az ember ösztönösen mást csinálna mint ami elő van írva...egy esetből hallván pl hideg vizes zuhany alá kellet a kicsivel állni mire magához tért..szval sztem ennyit a betanult sémáról.Az ember azt tesz amit ilyenkor a legjobbnak ítél meg.15hetes baba mamája.
2008. okt. 31. 22:25
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi Csajok!
2008. nov. 1. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!