Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedül vagyok ezzel az érzéssel?

Egyedül vagyok ezzel az érzéssel?

Figyelt kérdés

Nem merem a férjemre bízni a gyerekünket. Azt érzem, hogy nem törődne vele olyan teljes körűen mint én. Nem tenné rögtön tisztába (egyáltalán nem is tudja), nem kínálná innivalóval gyakran, nem tudná rendesen felöltöztetni, nem úgy mesélne neki...stb.

Példa: amíg főzök a konyhában és ők bent vannak a szobában együtt, addig nem hallok egy hangot sem. Beszólok, hgy mit csináltok, a férjem a mobilját nyomkodja, a gyerek elvan magában. Velem ez nem fordulhat elő. Nagyon rosszul esik, és nem tudom, hogy ez az én mániám csak, vagy más is érez így? Ha valahova el kell szaladnom, akkor vagy viszem a gyereket is, vagy átviszem anyukámékhoz, ott minden figyelem rá irányul míg távol vagyok. Szerintetek? Lazábban kéne felfognom? 2 éves a kicsim

2010. dec. 29. 20:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Szia!Szerintem is hagyd rá párszor kis időre,el fogja tudni látni!Nekem 4 hónapos volt a lányom,mikor kórházba kellett befeküdnöm,kétségbe voltam esve mi lesz a gyerekkel 4 napig.Mi lett?Semmi.Gyönyörüen el volt látva,egyedül az öltözködéssel voltak gondok,tiritarkán öltöztette fel,de ez a legkevesebb.Biz a férjedben,sosem tudhatod mikor kell pár napra egyedül hagyni őket.
2010. dec. 30. 07:37
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy érzem, hogy szinte mindent jobban csinálok a páromnál, de eszem ágában sincs mindent ráhagyni, inkább nyelek egy nagyot és becipzározom a számat (már amikor sikerül :)))

Sajnos én is amolyan őrmester típus vagyok és ha nem figyelek oda magamra, akkor mindenkit kioktatok, amit persze minden ember nehezen visel (főleg én!), de gondolom te is! :)

Amúgy a párom egyszer azt mondta, hogy neki jó úgy, ha egy picit irányítják, de tényleg csak egy picit, hogy attól még férfi, vagyis FÉRFI maradjon! :)

2010. dec. 30. 09:54
 13/19 anonim ***** válasza:
Teljesen megértelek! Az én férjem, dettó ezt csinálja. Másfél éves a lányunk, és még egyszer sem tette tisztába, mert azt mondja, ha én ott vagyok, minek csinálja meg ő. Ha kimegyek valamiért a szobából, a gyerek üvölt, ő meg hagyja, nyugodtan tévézik, mondván, majd megunja, és abbahagyja. Azt sem tudja, hogy mikor, mit és mennyit kell ennie a gyereknek. És nem azért, mert ki volt rekesztve!!Egyszerűen nem igényli, ami engem nagyon idegesít! Játszanak 5-10 percig, de ennyi. Úgyhogy ezek után én sem merem rábízni, inkább áthívom az anyukámat, ha dolgom van.
2010. dec. 30. 13:04
 14/19 anonim ***** válasza:

Nálunk dettó ugyanez van, 2 gyerekkel ( 3 és 1 évesek).

Ma nagyon kiakadtam, mert a pici bement a szobába, apuka nézte a tévét az ágyról, és nem vette észre, hogy a gyerek tőle fél méterre felmászott az ágyra. Hanyatt lezuhant, alig tudtam utána megvigasztalni. Azóta furán viselkedik, kómás, alvós. Úgyhogy lehet mi még ügyeleten kötünk ki ma, ha nem változik a helyzet.

Persze én voltam a hibás, miért engedtem be a gyereket a szobába.

Apuka meg annyival elintézte, hogy igen, kisfiam jobban kellett volna vigyáznod... Könyörgöm, 1 éves, még alig tud felmászni az ágyra is, nemhogy óvatosan letolatni róla...

Én nagyon mérges vagyok:(

Plusz apuka semmiért nem szól a nagyra sem (ne rohangálj teli szájjal pl...)

2010. dec. 30. 13:47
 15/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Maximálisan megértelek, nálunk a helyzet dettó ugyanez...

Ha apára bízom a 11 hónapos lányunkat, ő tévézik, számítógépezik, újságot olvas, a gyerek meg marékszámra zabálja közben a macskatápot, leesik innen-onnan, olyan dolgokat művel, amik veszélyesek rá nézve. Hiába mondom neki hogy és mit kéne tennie a gyerekkel, le sem sz.rja, ahogyan azt sem ha a gyerek van besz.rva... Nekem sajna nincs segítségem akire a kislányom hagyhatom ha olyan dolgom akad, így viszont a 11 hónap alatt csak egyszer voltam egyedül. Akkor meg halálra paráztam magam. Ha valakitől használható tanácsot hallasz, kérlek oszd meg velem is! ;)

2010. dec. 30. 13:54
 16/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Hát akkor nem vagyok egyedül...sajnos!

Megoldást nem tudok rá. A mai ékes példát azért leírom a helyzetünkre: elmentünk játszóházba. Mindhárman. Kiálltam az autóval, és ismét szorgalmaztam, hogy próbálja meg a férjem becsatolni a gyereket. Előtte ismét megmutattam hogyan kell. Megpróbálta. SIkerült. De! Remegett keze lába az idegtől mire készen lett. Hazafelé mondta, hogy inkább én csináljam, mert "mindannyian jobban járunk".

Ettől eltekintve a játszóházban mindent megtett a gyerek szórakoztatásáért, tehát van azért sok sok jó is.

Nálnuk is kb. 5 perc az együtt játékkal eltöltött idő, és ami még rosszul esik az a következő: ha játszik a gyerekkel és én is bemegyek a szobába, már ott sincs. Tehát nem vagyunk hármasban szinte sosem, mert a jelenlétemet úgy értékeli, hogy akkor ő most fel vav váltva, és már megy is a dolgára. :-(

Nálam a megoldást a szüleim jelentik, ha valami van, átviszem hozzájuk a picit, vagy amikor nagyon beteg voltam, akkor anyukám jött át egész napra, hogy a picivel legyen. Sok sikert és kitartást, hátha lesz majd jobb! Ahol meg két gyerek van, hát.....huhhh.

2010. dec. 30. 21:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező és kedves hasonló sorsú Anyukák!

Ne csüggedjetek, nem vagytok egyedül. Nálunk is ez a helyzet, mint amiket Ti leírtatok. Azzal egészíteném ki, hogy az én férjem ráadásul társaságban úgy gondoskodik a két éves lányunkról, ahogy otthon soha. Úgy adja elő, mintha a világ legodaadóbb apukája lenne. Igazából nincs is vele semmi baj, azon kívül, hogy nem tud mit kezdeni a saját gyerekével. A számítógéphez jobban ért.

Sokszor olyan kiábrándító tud lenni.

Egyébként én is egy kicsit "őrmester" vagyok.

Jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Tudom, hogy bennem is van hiba.

B.U.É.K. !!!!!!!!!!!!!!

2010. dec. 31. 18:58
 18/19 A kérdező kommentje:
BUÉK Neked is! Még a társasági sztori is stimmel, és a család előtt is ez van. :-)
2011. jan. 1. 20:43
 19/19 anonim ***** válasza:

Kedves tegnapi 18:58!

Nálunk is így van ez a család meg társaság előtti mintaapaság... Olyankor hányni tudnék, meg örülök is, hogy legalább olyankor kicsit fellélegezhetek... Őrmesterség is stimmel, de ha nem lennék az, akkor még ennél is rosszabb lenne a helyzet?! Hát részemről annyit, hogy én eljátszottam a gondolattal, hogy inkább egyedül nevelem fel a kislányomat, de az meg a gyerekkel szemben lenne önzőség... Remény? Kb. 10-15 év múlva, mikor a gyerek már ellátja magát, és nem kér a felnőttekből... :D Csak győzzük kivárni!

2011. jan. 1. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!