Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak anyámmal?

Mit csináljak anyámmal?

Figyelt kérdés

Mivel közel lakunk egymáshoz, regelente anyám vagy apu szokták oviba vinni a lányomat.

Egyik reggel később ébredtünk, és a lányom a köhögés miatt a kakaót is kihányta, ezért már negyed 9 is elmúlt.

Anyám jött és magyarázott, hogy nem kellett volna neki kakaót adni, hanem teát...

Annyira idegesítő az okoskodása. A nagy kapkodásban nem erre vagyok kíváncsi. Elvinném én az oviba, de itt van a másik kicsim is.... a férjem korán jár dolgozni...

Hogy értessem meg anyámmal, hogy ne magyarázzon ilyen idegesítő szövegeket?

Egyre inkább azt érzem, hogy mint anya nem tisztel engem.

2010. dec. 13. 08:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a régi módszer nálatok is beválik: üljetek le és higgadtan beszélj vele, mondd el neki őszintén, hogy mit érzel, közöld vele, hogy te hogyan éled meg ezt a dolgot, de ugyanakkor részletezd neki azt is, hogy mennyire jó, hogy segít. Nálam a higgadt őszinteség mindig beválik, 6 éve lakunk nálunk a férjemmel és mindent megbeszélünk anyámmal, konfliktusunk persze nekünk is volt, de az őszinte higgadtság használ.
2010. dec. 13. 09:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia! Ugyanazt akartam írni, mint az első...beszéld meg vele.
2010. dec. 13. 10:40
 3/3 anonim ***** válasza:

megértem, hogy hiányzik az, hogy tiszteljen és megbecsüljön. de vajon Te kifejezed neki, hogy megbecsülőd őt? a higgadt beszélgetés természetesen célravezető, de lehet, hogy inkább az a háttere a belekotyogásnak, hogy arra vágyik ő is, hogy kifejezd a megbecsülésed.

tapasztalatból mondom.

2010. dec. 13. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!