Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai világban már teljesen...

A mai világban már teljesen kiment a divatból a szobatisztaságra nevelés? Mindenki hagyja hogy a gyerek döntse el mikor óhajt bilizni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 10:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

ja és egyáltalán nem írtam olyasmit, hogy 2 évesen szobatisztának kell lenni!

Az hogy lehet és van rá mód, az más kérdés.

2010. dec. 13. 15:26
 22/24 anonim ***** válasza:
81%
Kérdezzétek meg a szakértőket... A mai világban még az sem számít problémának, ha csak 5 éves korára válik teljesen szobatisztává! Ezek a mai pelusok olyan kényelmesek, hogy észre se veszik a babák, hogy rajtuk van. Egyébként valóban az idegrendszerüknek kell megérniük a feladatra, ami nagy átlagban másfél éves korban már érett lehet rá, de igazából ha már betöltötte a 2 éves kort, akkor van rá nagy esély, hogy felkészült a szobatisztaságra. És igen: a GYEREKNEK KELL ELDÖNTENIE? ő ugyanis a tudtunkra adja, ha már megérett rá. Ha erőltetik, akkor ugyan szobatisztává válhat, de a jövőben pl. tanulási nehézségeket is okozhat. Nem feltétlenül, minden egyes ilyen gyereknél okoz, de okozhat. Szóval nem érdemes erőltetni. Nagyobbik lányom alig múlt másfél éves, amikor szobatiszta lett, bár a kakiláshoz eleinte pelust kért és szigorúan elbújv atudott csak kakilni. De ismerek olyat, aki már elmúlt 2,5 éves, ekkorra beszélt már magabiztosan, elmagyarázták neki a szülei a dolog lényegét és attól kezdve szobatiszta, mégcsak baleset sem volt soha.
2011. jan. 23. 11:19
 23/24 anonim ***** válasza:
Még jó hogy a gyerek dönti el!!! Elvégre az ő idegrendszerének a függvénye hogy mikor érik meg arra hogy szabályozni tudja az "ürítést". Anyuka max erőltetheti, okozhat vele később szorulást, ágybavizelést. Mindenkinek lelke rajta mennyit ér hogy azzal dicsekedhet fűnek-fának milyen kis ügyes az ő gyereke.
2013. júl. 10. 18:45
 24/24 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én 4 évesen lettem szobatiszta, pedig '86-os, textiles-műanyag pelenkavédős baba voltam!

Lehet ítélkezni...

2013. nov. 16. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!