Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A mai világban már teljesen...

A mai világban már teljesen kiment a divatból a szobatisztaságra nevelés? Mindenki hagyja hogy a gyerek döntse el mikor óhajt bilizni?

Figyelt kérdés
2010. dec. 11. 10:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%

Télen hogyan oldod meg a pis-pis-t bilibe egy 2 hós csecsemőnél? Viszed a bilit a közértbe vagy nás vásárlóhelyre? És levetkőzteted a hidegben hogy pis pis? Nem értem...Vagy nem jársz sehová mert pis-pis?

És ha megtanulta hogy 3kor és 6 kor pis pis akkor rohansz haza? Ha jól érzi magát a babád valahol akkor is?

2010. dec. 11. 11:58
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Talán régen vártak el túl sokat a babáktól

-3 óránként egyenek

-éjszaka csak teázzanak

-szobatiszták legyenek 1 évesen

Az én lányom 21 hós, mit csináljak ragasszam a bilire?

2010. dec. 11. 12:08
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

11:37-nek

te egy igazi szuperanya vagy:-((((((((

4 hónaposan bilire ültetni, biztos jót tett a gerincének

2010. dec. 11. 12:10
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

11:58-nak

Az ilyenk nem mennek soha sehova.

2010. dec. 11. 12:11
 15/24 anonim ***** válasza:
56%

vagy esetleg van aki vigyázzon a babára addig..nem gondolod?

Különben inkább otthon pisilnek, nem útközben.Általában megvárják, hogy hazaérjünk.

2010. dec. 11. 12:13
 16/24 anonim ***** válasza:
91%
Hát igen, ezek szerint van, akinek a gyereke már 4 hónaposan biztonságosan meg tudott ülni. :)) Hát az enyém 8 hónapos volt, amikor felült. Biztos, mi ilyen nyomik vagyunk. Most 17 hónapos, van bilije, de elég nehéz rákönyörögni...Egyébként nagyon székrekedéses, nálunk egyébként is elég érzékeny téma a pisi-kaki, vagyis inkább a kaki. Nem akarom még ezzel is stresszelni, hogy erőszakoskodok, hogy mindenáron a bilibe végezze a dolgát...
2010. dec. 11. 12:53
 17/24 anonim ***** válasza:
91%

Én sajnos nagyon rossz, lusta anya vagyok!

A lányom, bár értelmes, okos, koránál minden más tekintetben érettebb gyerek, egyszerűen nem volt hajlandó se bilibe se WC-be végezni a dolgát. Még nem volt 2 éves, amikor elkezdtünk foglalkozni a dologgal....és a 3. születésnapja után pár nappal lett szobatiszta. Igaz, már 2 éves korától mindig száraz pelussal ébrest, jól tudta, mir evaló a bili, ezerféle módszert kipróbáltunk (jó, nem pálcáztam meg a fenekét, lehet, ez volt a baj), de egyszerűen sose szólt se előtte, se közben, se utána.

Nem tudom, elképzelni, hogy lehettem volna kevésbé rossz és kevésbé lusta anya, mikor napjában ezerszer ültettem bilire, hol sikerült éppen akkor belepottyantani, hol nem, és akkor mostam lustaságból és hanyagságból napi 3-4 váltás ruhát, töröltem, tisztítóztam a padlót, szőnyeget...stb.

Végül a 3. szülinapján feladtam, lesz, ahogy lesz!

Bizonyára ennek is köszönhető, hogy ezután pár nappal, egy napsugaras reggelen teljesen önállóan bement a WC-re, ráült a bilire, és elvégezte a dolgát, mintha ezer éve így csinálná. Attól a naptól kezdve szobatiszta, és soha nem volt egyetlen baleset sem. Nem volt egyszerű az az év, de úgy gondolom, ennek már most így 4 évesen a világon semmi jelentősége nincs. Vidám, cserfes, okos, ügyes, önálló kislány, és senki nem kérdezi meg tőlünk szerencsére, hány évesen lett szobatiszta.

2010. dec. 11. 15:32
 18/24 anonim ***** válasza:
33%

én 1 éves kora előtt pár héttel ráültettem a bilire egy anyuka tanácsára aki 6 hós kora óta bilizteti a babáját (amióta ül rendesen)

Érdekes módon kapásból belekakilt.

Semmit nem erőltettem, csak kifigyeltem napjában mikoronként szokott kakilni és olyankor mindig rátettem bilire, illetve minden étkezés után is.

Pár hétre rá rendszerré vált a bilibe kakilás oly módon, hogy 10ből 8 szor ő szolt hogy kaka. Pedig beszélni nem tudott még és szavakat is alig mondott.

Mára alább hagyott a lelkesedése, néha becsusszan egy-egy kaka a pelusba ennek azaz oka, hogy időnként annyira belemerül a játékba hogy elfeledkezik magáról.

Haragudni nincs miért hisz még kicsi 16 hós.

Majd alakul ez magától tovább ahogy ő is érik a feladatra.

Tavasszal biztos könnyebb lesz és nyáron is amikor elég egy kisbugyi ott megtapasztalja, hgoy milyen is amikor becsúszik a bugyiba és tényleg zavarni fogja. A papírpelus tényleg hibás a későbbi szobatisztaságra nevelésben.

És régen sikerült az anyáknak korábban szobatisztaságra nevelni akkor ma miért nem???

Nem mondom hogy bármit is eröltetni kell, de tény, hogy hamarabb kéne próbálkozni, hogy megszokja magát a tényt, hogy a bili nem játék.

Ha mi anyukák korábban próbálkoznánk a bilizéssel többet érhetnénk el.

Hisz a gyereked az lesz amire neveled, magától nem fogja tudni.

Persze érettség kérdése is azt sem vitatom.

2010. dec. 13. 13:34
 19/24 anonim ***** válasza:
41%

Utolósnak: szerinted mindenki slejt aki 4 hónaposan nem kakál bilibe? Menjél be egy öregek otthonába, ahol a z öregek 90%a maga alá végzi a dolgát és add elő magad ! Biztos dijjaznák! Mert szerinted kiment a szobatisztaság a divatból! Majd ha öregkorodra odajutsz remélem eszedbe jut mekkora marhaságokat is irsz.

Az egész életed során az a leggázabb ha valaki 2 évesen lesz szobatiszta...Őrület!! De jó dolgod van!

2010. dec. 13. 14:28
 20/24 anonim ***** válasza:
18%

utolsónak:

mégis mi bajod van? Semmi rosszat nem írtam!

És legfőképpen nem 4 hónapos kort!

nem értem miért kell bunkózni?

Senki nem selejt szerintem!

Az hogy nálunk ez hogy volt/van...leírtam....ennyi.

Itt erről kérdeztek!

Egyáltalán hogy jön ide az idősek otthona!

Figyi bunkózni menj máshová!!!!!!!

2010. dec. 13. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!