ANYUKÁK, CSAJOK a ti párotok mit vesz részt a gyerek nevelés, foglalkozás terén?
Párom pici kora óta részt vesz mindenben. Pelusozás, etetés, altatás, "nevelés", játék,séta, itthoni munka.
Sajnos most kevesebbet van itthon, idénymelója van, így reggel 6tól etse 8ig melózik. Hétvégén van itthon egy napot, max kettőt, de akkor mi állunk az első helyen. Este száámítógépezik és tévézik ha a lány lefeküdt. Közben azért rám is marad ideje.... :o))
El kellene beszélgetni a pároddal, szabályokat lefektetni hogy mindenkinek jó legyen. Ha nem hatja meg, akkor sajnos nincs mit kezdeni :o(
Az én párom szerencsére mindenben besegít. A házi munkában, a gyerekkel játszik-bohóckodik neki, ha kell pelusozik, mindig ő fürdet, és van hogy elviszi sétálni, hogy én pihenjek! Néha előfordul, hogy ő is azt mondja, hogy fáradt, de ő még néha maszekolni is jár.
Szerintem ülj le vele beszélni. De na úgy futtában jegyezd meg neki, hanem konkrétan kérd meg, hogy valamikor üljetek le megbeszélni ezt a dolgot. Mond el neki, hogy míg ő 8 órát dolgozik, és utána fáradtan nem akar segíteni, addig Te 24 órás műszakot nyomsz le minden nap, valamint gondolja át, hogy hogy fogja bánni, hogy ott van, mégis kimarad a gyerek életéből! Akár kompromisszumot is köthettek, vagy állítsd választás elé. Lehet, hogy az is elég lenne, ha megmondanád, hogy a munkáján kívül ezt és ezt még elvárod (itt konkrét dolgokra gondoltam: pl. övé a fürdetés minden nap, vagy az esti mosogatás)
Sok sikert!!!
Ami lényeg!! Ne fojtsd el magadba, mert később nagyobb baj lehet, és ha sokáig nem szólsz, akkor később azt mondja, hogy eddig persze jó volt így ahogy volt...... hm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!