Mennyit van foglalkozás nélkül naponta a babátok? Mennyi idős?
Nekem 3,5 hónapos. Kaja után mindig leteszem játszani, kb. 1 óráig (vagy még több ideig) elgagyog a játékaival, vagy a babafoteljében játszva, majd tornázunk aztán ölbebaba és alvás. Ébredés után elölről.
Nem kéne vele többet foglalkozzak? Néha úgy sajnálom, hogy "egyedül" van, viszont ha jól elvan, akkor nem szeretném felkapkodni, nehogy később meg ne játszon majd önállóan.
3 hónapos a lányom, de én alapból hagyom, hogy kiélvezze a körülötte lévő világot. Amikor elmegyek a szobája előtt benézek, hogy minden oké -e.
Nézi a falát, ami tele van rakva képekkel.
'Játszik' a játékaival.. gagyog össze-vissza.
Ha 'csipog', mint egy kismacska, akkor tudom, hogy engem hív vagy játszani vagy azért, mert elfáradt.
Van, hogy egész nap igényel, van, hogy cska néha. Előfordult olyan is, hogy egyáltalán nem akarta, hogy ott legyek és foglalkozzak vele.
Ez későbbiekben persze csak jó lesz, mert így legalább eltudok majd menni tőle wc-re és végezni a dolgom.
Ráadásul, feltalálja magát és nem unatkozik ...
Én addig hagyom őket, amíg nyugiban vannak magukban is.
Ha akarnak valamit, úgyis szólnak.
Ne legyen lelkifurid, ha ő jól elvan magában.
Ne legyen, 7 hónapos a fiam, és áldom az eget, hogy nem üldögéltem mindig mellette kicsinek. Le a szőnyegre, ha elvan, nézegesse csak egyedül, különben mindig elvárná majd, hogy mellette legyen valaki.
Még most is remekül elszórakozik egyedül, a mozgásfejlődéses szakaszokban (mikor nagyon meg akar valamit tanulni) kellek neki, pl. most tanult meg ülni, néhány napig mellette kellett lennem, hogy biztonságba érezze magát, meg ha borul, megvigasztaljam, de amúgy tudok főzni, házimunkát végezni, stb.
Ja, és hogy a kérdésre válaszoljak, ha játék van, csak este játszunk együtt, napközben mindig rá kell néznem, mit rosszalkodik (mert már kúszik, feláll), de amúgy elvan egyedül.
Ha nem, kap egy másik játékot, és megint elvan. Ha nyügi, akkor vagy éhes, vagy fáradt, vagy bekakilt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!