Kisgyerekesek! Mi lesz nálatok a karácsonyi menü?
Főleg azokat az ötleteket várom, amit egy örökmozgó 2,5 éves mellett is megoldható. :-)
Ha gondoljátok, recepteket is belinkelhettek.
Egyszerűek, gyorsak, finomak:
-sajtleves
-tepsiben husi, rajta tejföl, sajt, kakukkfű
-én vettem fagyasztottan halászlé sűrítményt így az abból lesz, csak a szálkamentes halfilét kell megvenni még és belefőzni.
-sajtsaláta, egybesült fasírt
Halászlé vagy borleves - a szomszédos csárdából :)
Harcsapaprikás, túróscsusza.
Gesztenyepüré, tejszínhabbal.
Én kocsonyát csinálok és sütiket. A kocsonyát nagyon egyszerű megcsinálni, felrakom a hozzávalókkal és kb 4 óra főzés után leszűröm és kiadagolom. Mi az anyósékhoz megyünk első nap és utána az én szüleimhez, onnan is kapunk lesz kaja bőven.
1 éves kislány anyukája
A nagy nálam is 2,5 éves (a kicsi 9 hós)
Húsleves lesz és aszalt szilvával, sajttal, sonkával töltött pulykamell.
Ezt most hétvégén megcsináltam és ment nyersen a fagyasztóba, 24-én csak beteszem a sütőbe.
(Vékonyra klopfolt pulykamell, bele egy szeletke sajt, sonka, 2 szem aszalt szilva, feltekerem és baconbe is betekerem.)
Köret: rizs vagy krumplipüré.
Süti: mézeskalács, zserbó, de ezeket előző napokban elkészítem.
24-én csak mi ünneplünk 3asban:)(bár együtt élünk anyósomékkal, de aznapra ki lesznek rekesztve :P)
Az aznapi menü borleves lesz nekünk;), utána rántott hal franciasalátával, desszertnek meg somlói:)
Másnap a férjem szüleivel és tesójával és az ő feleségével és mamájával eszünk:)
A menü pedig halászlé, töltött kápi és bejglik lesznek:)
Aztán 26án meg az én családommal leszünk:) dédi, anyum-apum és unoanőrévrem családja:)
Valószínű ott már tejszínes-sajtos csirkemell lesz krumplipürével, húsleves és túrós lepény (dédié a legfinomabb:))
Egy éves a lányunk..illetve holnapután lesz 1 éves:)))
Igazán köszönöm a válaszokat!
Annyian írtátok a borlevest, hogy eldöntöttem, én is kipróbálom. Felénk ez nem szokás, bevallom, nem is ettem még ilyet... :-)
mi 24-én az én szüleimhez megyünk, a másik két napon a férjem rokonságához.Anyuéknál lesz sült kacsa,majonézes cuccok,halászlé,rántott hal,ez minden évben így van.
én múltkor ezt csináltam,nagy sikere volt,és könnyű megcsinálni.én annyi különbséggel csináltam,hogy nem raktam vissza a húst a lecsóba,hanem olajban sütés után tepsibe tettem,és fél óráig sütöttem fólia alatt 180 fokon.Külön tálaltam,ha valaki nem akart volna lecsót enni.isteni volt együtt,máskor is fogok ilyet csinálni.szerintem másfajta hússal is jó lehet
Én szeretem a különlegeseket ilyenkor, nem olyanokat főzök mint bármikor máskor az év folyamán.
Hozzánk is jönnek a szülők ezért nekem is készülnöm kell egy 17 hós mellett, de apuka nagy segítség nekem.
A menü:
-Szarvasragu leves (csak ilyenkor eszünk vadat)
-Wellington szűzpecsenye
-Baconbe tekert cs.mell ananásszal és camemberttel a tetején -- jólösszesütve
-Sajt és paradicsom mártás
-Rántott halfilé
-Röszti és krokett (ez bolti, de jól idomul az ilyen szószos ételekhez, ezért ez lesz a köret)
-Majonézes kukorica saláta
Én nagyon szeretnék még hortobágyi húsos palacsintát is bár nem a leg karácsonyibb étel, de kívánom (kismama vok)
És még sütik.
Ebből a menüből a picúrom is talál magának valót, mert nem szereti a darabos száraz ételeket, inkább a szaftosakat.
Boldog Karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!