Miért írja mindenki, hogy gyerek mellett semmire sem jut ideje?
Pl.felrakni egy 10 perces sminket vagy elmenni fodrászhoz vagy hasonlók? Azt nem tudom elképzelni hogy egy gyerek egész nap kézben legyen! Nem lehet mondjuk lerakni a kiságyra ami mondjuk rácsos és onnan nem tud leesni,vagy berakni a járókába arra az időre mig elintézem a dolgaimat? Vagy ha mondjuk a boltba megyek,arra az időre otthon hagyni?
Nem rosszindulatból kérdem,csak tényleg kíváncsi vagyok rá!
Ez mondjuk egy olyan dolog, hogy én soha nem sminkeltem magam, csak buliba, és fodrászhoz sem jártam, seggig érő hajam van, néha bemosom, ennyi. Akkor most miért kellene elkezdenem?
Amúgy majd ha lesz gyereked, megérted. A fiam most múlt 8 hónapos, és most tartunk ott, hogy szépen elmolyol magában, ha lerakom. De rajta kell tartanom a fél szemem, mert imád vezetékeket hozkodni meg konnektorban turkálni. Az anyaság VALÓBAN 24 óra felkészültség. Ki lehet bírni, mert ki kell bírni, és ki is akarod bírni.
Egyedül viszont SOHA nem hagyod!Mármint ha leszaladsz a boltba. Felelőtlenség. A párom friss apukaként az autóban akarta hagyni, mert elaludt a hordozóban, én meg ott toporogtam és magyaráztam, hogy "BABÁT NEM HAGYUNK EGYEDÜL A KOCSIBAN!!!!"
De ha lesz gyereked, majd megérted, tényleg. Jön magától minden.
Ja, és és ne hidd, hogy az egyetem a kimerítő. Én azt hittem, az államvizsgánál nincs rosszabb. De van, a hasfájós, rosszalvó baba:)
azért,mert van olyan hogy egy egészségeset sz...i sincs időm.van egy 2 éves és egy fél éves gyermekem.Mire a nagy kicsit(tényleg kicsit)önállóbb lett(leszokott a cicirő,más is etethette...)addigra megfogant az öcsi,majd megszületett és hagyjuk.A nagy hasfájósabb,ringatósabb volt,mellette 3hónapos korában jutottam el egyedül fodrászhoz.Most a 2 kicsivel meg csak akkor ha előtte evett,és épp aludhatnéka van.Akkor is ide kell szerveznem valakit,aki vigyáz rá.és a nagyot meg viszem magammal.Mint a minap is.Vittük a játékfúrót a fodrászhoz és a kozmikushoz is.Persze az utóbbit végig bőgte,mert anyának fáj...
szóval amíg nem alakul ki a napirend,addig nagyon nehéz.Állandó készültség!És soha nem hagynám itthon őket felügyelet nélkül,mert pl postára boltba megyek.Max míg kiviszem a szemetet,és megnézem a postaládát.De akkor is szigorúan mindkettőt külön biztonságban tudva.
nekem a férjem csak hétvégente van itthon,ma pl fizettem volna ha csak egy fél órával tovább tudtam volna aludni reggel,de a kicsi fél 6kor azt mondta ő már kialudta magát :-(
:))
de aranyosak vagytok,köszi a sok választ!! még írhattok nyugodtan :)
kedves kérdező!
Én a nappalis egyetem mellett vagyok itthon kisgyerek mellett, mindenre van időm amit szeretnék, de majd te is megtudod, hogy ha gyermeked lesz akkor mindig ő lesz az első. nem fogok állandóan magammal törődni ha vele is lehet, persze attól még megteszem, de akkor mikor ő alszik, vagy játszik, de a nagyon pici babák még igénylik a teljes figyelmet, akkor még nehéz, de minden nappal könnyebb lesz.
Szia!
Hát ha majd neked is lesz babád, minden más lesz. Én sem tudtam elképzelni, hogy milyen ez a 24 órás szolgálat!
Egyedül vagyok, mert apa egész nap dolgozik, a fiam 6 hós, egész nap kézben szeret lenni, kb 5 perc, amíg eljátszik egyedül... Ma pl. úgy főztem, hogy a rakott krumpliból leraktam egy sort, majd ki kellett vegyem a fiam, mert visított a kiságyban, aztán, megint leraktam egy sort, és ez így ment. Most sikerült ebédeljek, de most is itt van mellettem a fiam az ágyon, mert egyedül nincs el. Nappal alig alszik, ma is kb. fél órát aludt, addig mosogattam és takarítottam. Éjszaka elég rosszul alszik 4-5X felkel, most is éjféltől 3-ig fent voltunk, mert jön a foga....
Ha a férjem itthon van, akkor van egy óra szabadidőm, akkor edzeni szoktam, mert az kikapcsol. Amúgy csak egy enyhe smink van rajtam. Fodrászhoz el tudnék menni, de nem megyek, mert most még nagyon hullik a szoptatás miatt.
Szóval, ha anya leszel, másképp fogod látni, ez biztos. A főiskolás éveim az üdülésnek számítanak a mostani életemhez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!