Van egy ilyen mondás:"a gyerek nem fáj", de akkor miért mondja mindenki, hogy nemvárt előtt napokkal mensi szerű "fájdalom/szurka babát jelenthet?
Sose hallottam ezt a mondást, de feltételezem, hogy átvitt értelemben kell érteni :)))
A szurka attól van, hogy akkor ágyazódik be a picike teremtmény a méhbe, konkrétan a méh falába és ez jár ezzel az érzéssel.
Szia!
Én mindig ugyanazt éreztem, akár volt baba, akár nem.
Ezeket a szurkákat, mensi szerű fájdalmat a hormonok okozzák, amik akkor is vannak, ha babás az ember, és akkor is, ha nem. Nekem a petefészek szurka azt jelenti, hogy megvolt a tüszőrepedés, és a helyén kialakult sárgatest feszít. A méhemnél azért érzem a puffadást, mert vastagszik a nyálkahártya, ami szintén a sárgatest műve. A mensifájdalmat akkor szoktam érezni, amikor a megrepedt tüszőből a folyadék a hasamba kerül.
Szóval nem a beágyazódás az oka a dolgoknak. :-(
Jó is lenne, ha lennének jelek, nem kéne tesztelgetni és dokihoz szaladgálni. :-)
A biztos, az a pozi teszt és az ultrahang. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!