Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik másik országban maradha...

Melyik másik országban maradhatnak még otthon a nők 3 évig a gyerekkel?

Figyelt kérdés
2010. dec. 9. 19:45
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
A Szovjetunio utodallamiban "divat" meg ez,vagy volt most ebben nem vagyok biztos...legalabbis ezt mondtak akik onnan jottek.Kulfoldon elek es itt max 8 honapig lehet itthon maradni,utana mehet a gyerek a "nem letezo" bolocsodebe vagy fizethetesz babysittert,ami annyi mint a fizum....Szoval ezert is szoktam rakerdezni minden bevandorlonal h naluk mi a szokas.
2010. dec. 9. 21:21
 12/34 A kérdező kommentje:

Hmmm... jól gondoltam. Csak elgondolkodtam, mert sehol nyugaton nincs olyan tendencia, mint otthon, sőt még a többi kelet európai ország is a nyugati tendencia felé hajt. Egy ma olvasott cikkről jutott eszembe, hogy most már megkérdezem, mások hogy tudják.

A második válaszolónak: nem igazán vágom, hogy miért nem gondolkodom, csak mert úgy éreztem, hogy irigység van a válaszod tartalma mögött. De mindegy, te tudod.

2010. dec. 9. 21:33
 13/34 anonim ***** válasza:
76%

Azért nem olyan rossz ország Magyarország mégha mindig van min sirni akkor sem. Angliában pont lesz..ják a kismamákat, a többi nyugati országban sem jobb a helyzet. Hiába keresnek többet az apák többe kerül az élet, ott van szivás de rendesen csak épp nem biztos hogy tudunk róla.

Egy szó mint száz Nekem jó itthon, még akkor ha nem vagyok mindennel megelégedve. Ez most nem kifejezetten a válasz a krdésre bocsi kérdező,de erre akartál kijukadni nem? Hogy maradhatunk itthon 2 évig jó pénzért + 1 év de gyakran ez sem jó.... Ha nem akkor bocs.

2010. dec. 9. 21:36
 14/34 A kérdező kommentje:

A bölcsödékről még egy aprócska lábjegyzet. Én Angliában élek és állami bölcsik, ovik itt sincsenek tömegével. A nők többsége, akikkel találkozom és visszamegy dolgozni kénytelen magánoviba adni a gyereket. Sokan mondják, hogy a fizetésük nagy része (van ahol az egész) rá is megy erre. Viszont az ő logikájuk, hogy nem akarnak hosszú időre kiesni a munkaerőpiacról, mert tudják, hogy akkor el fognak értéktelenedni. Plusz a munkahelyüket sem tartanák fenn évekig. Max 1 év, de szerintem akkor más sokat mondtam.

A félreértések elkerülése végett az állam itt sem két kézzel szórja a pénzt. Nevetségesen alacsony a juttatás, és az apuka fizetéséből sem minden esetben lehet dőzsőlni. Sőt! Szóval azok a gondok, amik otthon csak elméletben léteznek az ovival/bolcsivel itt valósak, mégis megoldhatók.

Én nem igazán értem a magyar állam logikáját. Mi a hosszútávú haszon azon, hogy a nők továbbra is sokáig maradnak otthon. Gazdaságilag szerintem nem éri meg.

Mindegy. Nem vitát akartam nyitni, tényleg csak a száraz tények érdekeltek.

Köszönöm mindenkinek a válaszát!

2010. dec. 9. 21:38
 15/34 anonim ***** válasza:
86%
Tény, hogy a munkanélküliség kozmetikázására vezették be a 3 évet anno,DE tény, hogy a nyugati országokban fontolóra veszik, biztosítsák-e ott a 2 évet, a gyerek fejlődésére való pozitív hatásai miatt. Pont most olvastam erről egy cikket.
2010. dec. 9. 21:44
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

az a baj egyébként, hogy itt Mo.-n az átlag fizetés kb. 80-90 ezer Ft, apukának, anyukának is fejenként. Egy hó magánbölcsi/óvi meg kb. 90 ezer Ft körül van vagy még több is, egész napra, ellátással (3 napra 60 ezer). Egy kg. kenyér meg kb. 240 Ft, 1 kg csirkemell 800 Ft...

szóval az apa keresete nem elég, mert nem marad pénz a rezsi mellett az ennivalóra, ha magánbölcsibe íratja vki a gyerekét.

(tudom,h a diplomások jobban keresnek, én is az vagyok, de sajnos a többség nem az vagy munkanélküli...)

2010. dec. 9. 21:52
 17/34 anonim ***** válasza:
71%
hát lehet hogy gazdaságilag nem éri meg, de a gyereknek megéri hidd el, amit soha semmiféle pénz nem pótol
2010. dec. 9. 22:11
 18/34 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező bölcsődékre vonatkozó megjegyzésére: vinném, de még magánbölcsőde sincs. momentán csaná-t keresek, de az is csak további 30 000 Ft benzinért van (másik városban) - a kettő összege együtt 1 főállású szittert is kitesz. Nekem fél év múlva a megélhetésemet veszélyezteti, ha nem tudom beadni bármilyen bölcsibe a gyerekemet. a fizetésem fedezné a magánbölcsit és nem is sajnálnám rá, mert nincs más választásom. de nincs. fel nem tudom fogni, hogy az államnak milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy fenntartsa ezt a rendszer. régen nem hiszek abban, hogy az államnak szociális megfontolásai fűznék ahhoz, hogy a keresőképes nők otthon gyereket gondozzanak. szerintem ez a burkolt munkanélküliség. csak kicsit drága. számomra a külföldi rendszerek (félév, 1 év) sokkal szimpatikusabbak. Így a munkavállaló számára is sokkal kiszámíthatóbb, hogy mikor megy vissza kismama. Jelenleg a munkaadóknak sem túl jó, hogy fél és 3 év között bármikor (és nem tudja mikor) visszamehet az anyuka. szerintem a jelenlegi rendszer bizonytalanságot, indokolatlan elkényelmesedést szül. Nem beszélve a kismamák egészen elképesztő beképzeléseivel a munkáról és az anyaság állami támogatásáról, vö.: "úgy sincs más választásom, mint a gyerekkel lenni, mert gyed mellett nem lehet dolgozni"- hozzászólások tömege). sommázva: egyedülállóan hülyék vagyunk.
2010. dec. 9. 22:30
 19/34 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem én sem ezt a 3 évet. Szerintem a mai világban egy munkahely sem díjazza, hogy anyuci otthon marad, akár 9 évig 3 gyerekkel és még mindig vissza kell venni. Hol van már egy munkiahely 9 év múlva?

De szüljünk 3 gyereket!

Le lehet pontozni, 3 gyermekem van, mindhárommal visszamentem 1 év múlva dolgozni. OK, hogy a Gyed 2 évig jár, és aránylag normális összeg, de 2 év után nem lett volna hova visszamennem, havi 25.000ből meg én nem tudok gyereket nevelni, úgy, hogy a férjem brutto 120.000Ftot keres túlórákkal együtt.

Aki meg a 3 év gyest pártolja, annak ajánlom figyelmébe az alábbi összeállítást:

[link]

2010. dec. 10. 07:43
 20/34 anonim ***** válasza:
82%

22.11-es vagyok

Le lehet pontozni megint, de azért megírom.

Én diplomás vagyok, jogi egyetemet végeztem, lenne hova visszamennem dolgozni, és nem 90 ezerért, elhihetitek.

De nekem nincs az a pénz, amiért a gyerek 2 éves kora előtt visszamennék dolgozni, soha az életben nem lesz többé ilyen időszak, hogy egész nap együtt lehetünk, és nekem senki ne mondja, hogy egy 2 év alatti gyereknek jobb a bölcsiben, mint az anyukájával.

2010. dec. 10. 12:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!