Melyik másik országban maradhatnak még otthon a nők 3 évig a gyerekkel?
Afrika bizonyos országaiban otthon maradhatsz nem csak 3 évig de életed végéig ugyanis a sátrak és a bokrok között nem igazán van hova menni dolgozni. Viszont sok a légy és nagy a veszélye egy jó kis ebolának vagy AIDS.nek.
Viccet félretéve: Nem sok országban az átlag egy év körül van!
Kedves utolsó, engem nem az érdekel, hogy ha akar, hanem az, hogy hol engedi meg az állam és még fizeti is.
Amúgy a válaszodból egy nagy adag irigység érződik ki, de nem tudom arra gondoltál-e már, hogy a magyar nők helyzte is irigylésre méltó. 3 évig nem sok helyen maradhatnak otthon a nők a gyerekkel! Van ahol még fél évet sem!
Ha valaki tud még ilyen országot várom a válaszát!
Köszi
Én sem ismerek még ilyen országot, ahol pl. három évig törvény kötelezi a munkahelyeket, hogy tartsák az anyának a helyét, plusz az állam ennyi ideig anyagilag is támogatja a családot.
Na, közben kicsit utánanéztem, Észtországban fizetnek 3 éves korig egy fajta gyermekgondozási segélyt, ami másfélszerese az ottani családi pótléknak (ami viszont ott csak 16 éves korig jár), de arról nem ír semmit, hogy ez egyben azt is jelenti-e, hogy a szülő ennek lejárta után visszatérhet-e a munkahelyére. Mert hát azért igazából ez is elég fontos dolog, sőt, szerintem az anyagiak mellett az az igazi lényege az itteni családtámogatási ellátásoknak, hogy a gyerekvállalás nem kell, hogy egyet jelentsen az állás elvesztésével, hanem ilyenkor jár a fizetés nélküli szabadság a munkahely oldaláról, és elviekben később oda vissza is térhet a szülő. Míg más országokban, ha egy nő (vagy akár férfi) több időt szeretne otthon maradni, akkor az egyben azt is jelenti, hogy elveszíti az állását mindenképp. És ez eléggé problémás dolog szerintem a többi országban is, mármint azok részéről, akik nem érik be a 3-6-12 hónappal, amit náluk otthon lehet tölteni, viszont a munkájukat sem szeretnék elveszíteni, hát ilyenkor aztán dilemmában vannak. Főleg akkor, amikor aztán később ismét munkába akarnak állni, de a kihagyás miatt nem tudják ott folytatni, ahol abbahagyták. Nem mintha ez sok magyar nőt nem érintene, itt is sokan megérzik, hogy kihagytak 2-3 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!