Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olvastátok hogy 4 órás munkaid...

Olvastátok hogy 4 órás munkaidőt engedélyeznek jövőre GYES mellet?

Figyelt kérdés
Érti valaki hogy most mi van és ez kikre vonatkozik?
2010. nov. 25. 15:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kitalálták a gyest, akkor nem éhbér volt! Anyukám simán otthon volt velem is és hugimmal is gyesen, igaz nem végig, de több mint fél évet a gyes időtartalma alatt. Mindezt úgy, hogy mellette lakáshitelt fizettek, meg apukám első házasságából a 2 gyerek utáni gyerektartást! És apu nem milliókat keresett, közszférában dolgozott!

Próbáljam én ezt most megcsinálni. A férjem diplomás építőmérnök, abszolút alulfizetve. Ha én gyesen maradnék itthon, a férjem fizetése elég lenne a törlesztőnkre, meg a rezsire, az én gyesemből meg meg kellene élni! Nem tudom ezt hogy gondolják, mert az átlag család ma magyarországon nem teheti meg, hogy otthon maradjon a 3. évre, mert felkopna az álluk!

A másik dolog, amit már előttem is írtak, hogy nincs munkahely, ahova visszavesznek 4 vagy 6 órában. Én közszférában dolgozom, de nincs ilyen lehetőségem, a bölcsi dugig van, több száz fős a várólista a 40! férőhelyre, marad a magánbölcsi, de itt nálunk már azok is várólistások! Szóval akkor nem tudom mit akarnak!

Ne vállaljunk gyereket?

2010. nov. 25. 15:39
 12/22 A kérdező kommentje:
Nagyon igazad van. A kormány az egyik kezével ad a gyerekeseknek, a másikkal elveszi a dupláját. Most is az jár jól, aki majd papíron 4 órát dolgozik és kapja a GYES-t, közben meg feketézik 8 órát. Én meg becsületesen adózok a tisztességesen bejelentett béremből, és megszívatnak. Most akkor kiket támogatnak ebben az országban?
2010. nov. 25. 15:44
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Na a hír hallatán én is tudnék káromkodni percekig. Félek, hogy mindenkire fog vonatkozni. Én nemsokára megyek dolgozni vissza, a gyerkőc egy éves lesz, de a pénz miatt muszáj volt. Igen csak jól jött volna az a huszonezer.

A másik nagy szám, hogy ne legyenek otthon sokáig GYED.en( valami okos szerint ez "segély") a közszférás anyukák, hanem részmunkaidőben dolgozzanak, úgye fele fizetésért, amihez még a GYES sem fog hozzá jönni. Ez konkrétan kevesebb általában mint a GYED. Hát akkor ki a túró megy dolgozni kevesebb pénzért, meg a gyereket sem látja, meg bölcsi sincs.... Én meg mindjárt felrobbanok.

Na szép napot mindenkinek

2010. nov. 25. 16:34
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Az nem volna rossz ötlet, ha magyarországon nem ilyenek lennének a dolgok.

Talán akkor működne:

1. A bölcsi nem kerülne ennyibe, nem mellesleg lenne hely.

2. Ha tisztességesen megfizetnék az embert és nem aprópénzért dolgoztatnának

3. Ha apuka kereshetne annyit, hogy maradhasson az anyuka otthon a gyerekkel/gyerekekkel

De ettől még nagyon messze vagyunk, alán soha el sem érjük.

Nekem ikreim vannak. Mindketten bölcsisek, gondolhatjátok mennyibe kerül...

A párom fizuja épp a lakástörlesztésre elég.

A családi és az én fizum ami össz alig 70e nem elég semmire. MIóta dolgozom még GYES-t nem kaptam(ennyire gyors az ügyintézés, már pár hónapja várom)

12órában dolgozom, ha bejelentem hogy nem lehet majd csak 4órában dolgozni akkor tuti repülni fogok...:(

De a drága állambácsi csak mondja a magáét, hogy minél több gyerek kell, de kérdem én, hogy MIBŐL?

Oké, hogy az ő busás fizetéséből el lehet tartani 5-6gyereket is, de egy átlagos magyar ember még azt az egyet is meggondolja.

Ez Magyarország!

2010. nov. 25. 16:37
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Amikor 1998-2002 közzött a fidesz volt, akkor is csak 4 óréban lehett dolgozni.

Így ha nem akarsz éhen halni elmész dolgozni és lemondasz gyes-ről (több marad állam bácsinál), vagy otthom maradsz és abból a huszonvalahányezer forintból éhenhalsz.

(akkor meg megspórólták a nyugdíjadat:))))

2010. nov. 25. 17:16
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az jut a káromkodáson kívül eszembe, hogy az aki nem megy vissza dolgozni és kapja a gyest, nem fizet szinte semmit állam bácsinak, megjár neki alanyi jogon a gyes, mivel ér többet annál, aki dolgozik és fizeti keményen a járulékokat? A dolgozók béréből jut a nemdolgozóknak!!! Miért is nem kaphat belőle az is, aki megdolgozik érte?
2010. nov. 25. 19:42
 17/22 A kérdező kommentje:
Egyetértünk! Rájöttem, hogy ebben az országban tisztességesen nem lehet megélni. Akinek sok van, annak lesz még több, mi meg csúszunk le a lejtőn. Sajnos, ez van.
2010. nov. 25. 20:23
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Az az igazság ha nem 39 éves lennék 2 gyerekkel (1 iskolás, 1 kicsi), akkor elmennék ebből az országból.

Eddig soha nem értettem azt aki elmegy, de most valahogy nálam is betelt a pohár.

Leginkább az új adórendszer és a nyugdíjügy verte ki a biztosítékot

2010. nov. 25. 20:35
 19/22 A kérdező kommentje:
Azokról inkább ne is beszéljünk, mert ma már kaptam 2 kisebb agyvérzést. Ebben az országban amúgy mindent meg lehet tenni az emberekkel?
2010. nov. 25. 20:37
 20/22 anonim ***** válasza:
Ebben az országban csak úgy boldogulsz, ha megtalálod a kiskapukat. Remélem mi találtunk egyet: anyós nyugdíjas, az Ő nevére megigényeljük a gyest januártól.
2010. nov. 25. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!