Olvastátok hogy 4 órás munkaidőt engedélyeznek jövőre GYES mellet?
Amikor kitalálták a gyest, akkor nem éhbér volt! Anyukám simán otthon volt velem is és hugimmal is gyesen, igaz nem végig, de több mint fél évet a gyes időtartalma alatt. Mindezt úgy, hogy mellette lakáshitelt fizettek, meg apukám első házasságából a 2 gyerek utáni gyerektartást! És apu nem milliókat keresett, közszférában dolgozott!
Próbáljam én ezt most megcsinálni. A férjem diplomás építőmérnök, abszolút alulfizetve. Ha én gyesen maradnék itthon, a férjem fizetése elég lenne a törlesztőnkre, meg a rezsire, az én gyesemből meg meg kellene élni! Nem tudom ezt hogy gondolják, mert az átlag család ma magyarországon nem teheti meg, hogy otthon maradjon a 3. évre, mert felkopna az álluk!
A másik dolog, amit már előttem is írtak, hogy nincs munkahely, ahova visszavesznek 4 vagy 6 órában. Én közszférában dolgozom, de nincs ilyen lehetőségem, a bölcsi dugig van, több száz fős a várólista a 40! férőhelyre, marad a magánbölcsi, de itt nálunk már azok is várólistások! Szóval akkor nem tudom mit akarnak!
Ne vállaljunk gyereket?
Na a hír hallatán én is tudnék káromkodni percekig. Félek, hogy mindenkire fog vonatkozni. Én nemsokára megyek dolgozni vissza, a gyerkőc egy éves lesz, de a pénz miatt muszáj volt. Igen csak jól jött volna az a huszonezer.
A másik nagy szám, hogy ne legyenek otthon sokáig GYED.en( valami okos szerint ez "segély") a közszférás anyukák, hanem részmunkaidőben dolgozzanak, úgye fele fizetésért, amihez még a GYES sem fog hozzá jönni. Ez konkrétan kevesebb általában mint a GYED. Hát akkor ki a túró megy dolgozni kevesebb pénzért, meg a gyereket sem látja, meg bölcsi sincs.... Én meg mindjárt felrobbanok.
Na szép napot mindenkinek
Az nem volna rossz ötlet, ha magyarországon nem ilyenek lennének a dolgok.
Talán akkor működne:
1. A bölcsi nem kerülne ennyibe, nem mellesleg lenne hely.
2. Ha tisztességesen megfizetnék az embert és nem aprópénzért dolgoztatnának
3. Ha apuka kereshetne annyit, hogy maradhasson az anyuka otthon a gyerekkel/gyerekekkel
De ettől még nagyon messze vagyunk, alán soha el sem érjük.
Nekem ikreim vannak. Mindketten bölcsisek, gondolhatjátok mennyibe kerül...
A párom fizuja épp a lakástörlesztésre elég.
A családi és az én fizum ami össz alig 70e nem elég semmire. MIóta dolgozom még GYES-t nem kaptam(ennyire gyors az ügyintézés, már pár hónapja várom)
12órában dolgozom, ha bejelentem hogy nem lehet majd csak 4órában dolgozni akkor tuti repülni fogok...:(
De a drága állambácsi csak mondja a magáét, hogy minél több gyerek kell, de kérdem én, hogy MIBŐL?
Oké, hogy az ő busás fizetéséből el lehet tartani 5-6gyereket is, de egy átlagos magyar ember még azt az egyet is meggondolja.
Ez Magyarország!
Amikor 1998-2002 közzött a fidesz volt, akkor is csak 4 óréban lehett dolgozni.
Így ha nem akarsz éhen halni elmész dolgozni és lemondasz gyes-ről (több marad állam bácsinál), vagy otthom maradsz és abból a huszonvalahányezer forintból éhenhalsz.
(akkor meg megspórólták a nyugdíjadat:))))
Az az igazság ha nem 39 éves lennék 2 gyerekkel (1 iskolás, 1 kicsi), akkor elmennék ebből az országból.
Eddig soha nem értettem azt aki elmegy, de most valahogy nálam is betelt a pohár.
Leginkább az új adórendszer és a nyugdíjügy verte ki a biztosítékot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!