Csak én vagyok egyedül, aki nincs oda a tanuló kutyusért és egyéb hasonló játékokért?
Konkrétan azzal van bajom, hogy olyan dolgokat "akar" tanítani egy babának, amire semmi szüksége. Az, hogy zenél,villog jópofa, de minek kéne az abc-t és a számokat tanítani egy kicsinek? Úgysem így fogja ezeket elsajátítani. Szerintem csak szülőbolondítás, ennyi pénzért sokkal értelmesebb, valódi, igényes fejlesztő játékokat lehetne venni, csak azoknak nincs akkora reklámja, mint a FP-nak.
Számítok a lehurrogásra, de kíváncsi vagyok, van-e más is hasonló véleménnyel.
Én egy FP-os játékot vettem, ami annyit tudott, hogy a kukacba (vagy mi) felül bedobta a labdát, és három kis lapátszerűbe beesett, majd alul kigurult, és közben aranyosan (nem idegesítően) zenél. Ez egy 5000.- ft-os játék volt, fogalmam sincs, hogy mi a bánatért került ilyen sokba, és kizárólag azért vettem meg, mert a déditől kapott karácsonyi pénzt is el kellett költeni.
Sztem a mászó micimackónál meg nincs szörnyűbb játék.
Ahány anya, annyiféle gondolkodás, ezel nincs baj, mindaddig amíg el nem kezdik szidni egymást. Belefutottam egy erőszakos FP és egy még erőszakosann anti FP vitába, elég kiábrándító volt ahogyan fújjoltak és egymásnak estek az anyukák. Volt ott minden, az FP-s anyukák ki lettek kiáltva rossz és pénzkidobós anyának az antik pedig kispénzű irigykedős anyáknak.
Szerintem a fontos nem az hogy a szülő mit gondol hanem hogy a gyermeknek mi tetszik. Szerintem egy játék lehet bárgyú és felesleges, ha a gyermekemnek tetszik vagy szerintem tetszene és meg is tehetem akkor megveszem. De nem szídnék valakit mert nem teszi, és a fordítottjáért sem.
Kellemesen csalódtam:) Minden babás fórumon csak istenítették pl a kutyát, én meg egyszer megnéztem apával valamelyik hipermarketben, hogy mit tud, és mindketten menekültünk tőle.
Köszi a válaszokat!
Kedves 14:57-es, tőled idézek:
"hiszen oly mindegy hogy az ábécét énekli a babának vagy egyéb butácska gyermekdalt, hiszen érteni még sokáig úgysem érti, akkor meg úgyis mindegy :) "
Ezzel a mondatoddal kicsit vitatkoznék, szerintem meg pont nem a bugyuta, külföldi dalokra van szüksége egy gyereknek, hanem a magyar mondókákra, gyerekdalokra, aminek van lüktetése, ritmusa, életkornak megfelelő dallama, még ha a szövegük sokszor teljesen zagyvaság is. Pl a beszéd tanulásában sokkal nagyobb szerepük van, mint a "gépi" zenének, éneknek.
Én arra értettem hogy oly mindegy hogy a 4 hónaposomnak az abc-t dalolom, vagy a "tutáliber máliber hová mész te kisnyulacskát", neki még a dallam a lényeg. :)
Egyébként a bugyutát pont erre a nyulasra értettem, én 26 vagyok de a mai napig nem tudommit jelent :)))
Nem! :)
Én sem veszek ilyesmit. Éneklek,olvasok,játszok vele én inkább... Nehogy már egy plüss-kutyus élvezze, hogy válaszolgat neki a babám.... :) Minden percért kár!!! :)
Én se szeretem ezeket a "tanuló" játékokat. Lehet, hogy a kislányom eljátszana ezekkel, de tőlem biztosan nem fog ilyeneket kapni. Teljesen felesleges kiadásnak tartom. Ahogy már előttem írták, inkább én foglalkozzak vele, és a testrészeket se egy géphang mondja el neki, abc és számok meg feleslegesek. Úgy általában nem vagyok az elektromos játékok ellen, mint a babazongora, de ezeket túlzásnak találom.
Szerintem azért a fp játékok között is van jópofa és értelmes játék. Nekünk is van itthon egy-kettő, de egyiket se azért vettük/kaptuk, mert milyen márkás, hanem mert jó készségfejlesztő (formabedobó, toronyépítő). A kislányom kedvence egy karikás rúd, ha rárakja az összes karikát, akkor zenél.
Már megjött az "ellentábor" is. Azt hiszi, hogy irigységből ez a véleményünk... Nem érti.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!